Quandy en zo

Quandy is nog zo klein, hij kan zijn kop door het hek steken.Zo houdt die alles in de gaten!Vorige week werd me gevraagd of de foto`s van Quandy met een ander toestel gemaakt zijn.
Dat is inderdaad het geval.Op vakantie maak ik gebruik van mijn eigen toestel, omdat die lekker simpel is, en lekker rauw, dat ligt me wel.
Zie hier prachtig Liechtenstein, met gratis regendruppen op de voorruit!Een stadsplein in Zwitserland.In Oostenrijk regende het de hele tijd.In Italie staan ook rechte torens!In Duitsland staan ook merkwaardige bouwwerken.Afgelopen week werd bekend dat deze verpauperde straat in het oudste gedeeldte van het centrum van Winschoten helemaal tegen de vlakte gaat, vrijwel alles staat leeg en is in erbarmelijke staat.
De nieuwbouw zal in oude stijl zijn.Deze molen in Amsterdam heb ik nog nooit van naderbij aanschouwd, wel vanuit de tram gespot.Hopende wat duidelijkheid verschaft te hebben eindigt het vandaag hier mee.

Rene Vrijdag 30 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 31 reacties

Prettig weerzien!

Elk jaar is het weer spannend, zie ik hem of zie ik hem niet?
Ik zoek niet specieaal de plekken op waar ik zeker weet dat ik hem zie.
Als ik wil is het een makkie, maar ik laat het liever aan het toeval over.

Normaal is het dus zo dat ik sochtends in het donker naar mijn werkplek ga, en als het weer donker is keer ik pas weer huiswaards.
Vandaag was dat net even anders, het was heel erg slecht schilderweer, dus een prima middag om even te helpen om een keet te verplaatsen van de ene naar de andere plek.
Een collega met een bestelbusje pikte me daarvoor even op.
We moesten half Winschoten door en haalden de keet op.

Onderweg naar de plaats van bestemming, elders in de stad, kwam er opeens van rechts een man op een paard voorbij: SINTERKLAAS!!
En er liepen twee zwarte pieten mee!
Wow, dat is dan nieuws dat ik aan iedereen vertel die ik tegenkom!
Mijn andere collega`s waren niet echt onder de indruk, nou ja zeg, vast jaloers!
Thuisgekomen bleek dat mijn moeder hem ook gezien heeft in Winschoten.

Dus ik meld het ook maar op mijn weblog!
Sinterklaas was van de week overigens ook bij Giel Beelen, luister maar, en hij weigerde goeiemoggel te zeggen, wat een prachtkerel is het toch!
Heeft u de goedheiligman dit jaar al in levende lijve gezien?

Rene Donderdag 29 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 26 reacties

Opgelet mars!

Ik heb besloten om hetzelfde te doen als zes jaar geleden met Kiras
Namelijk onze loopbaan beginnen met een klickcursus te Boven Pekela
Over tien weken kunnen we dit allemaal:

 • Inzicht in hondengedrag / hoe een hond leert
 • Trainen op basis van beloning ("clickertraining")
 • Aandacht van de hond voor de baas
 • Afleren van probleemgedrag
 • Niet trekken aan de lijn en aangelijnd volgen
 • Het commando ZIT en blijven zitten, ook als de baas wegloopt
 • Het commando AF en blijven liggen, ook als de baas wegloopt
 • Los laten op commando
 • Lichaamstaal van honden
 • Hoe blijf ik de hond de baas?
 • Hierkomen
Eigenlijk vind ik dat alle honden en hun baasjes verplicht op cursus zouden moeten!

Rene Woensdag 28 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 31 reacties

Niet zo mooi

Steeds meer Europeanen en ook Nederlanders zijn bang voor moslims en de islam.
Dit blijkt uit onderzoek van het Europese Netwerk tegen Racisme (ENAR).
De onderzoekers melden een stijging van islamofobie, de angst voor de islam, en racistisch geweld.
Ook zijn er meer extremistische organisaties en politieke partijen met racistische standpunten.

Ten eerste vraag ik me af hoe ze dat onderzoeken.
Even een paar mensen vragen, wat vermenigvuldigen en er is weer resultaat.
Maar toch benauwd het me.

De islamitisering benauwd me niet, de mensen die daar tegen zijn benauwen me.
Brrrrrrrrrrrrrrrrrr = enge site)

Ik ontdekte dat er ook een hyves van is, en ik zelfs "vrienden" heb die daar lid van zijn.

Ik merk wel in mijn omgeving (bij de mensen waar ik werk, en op een enkele weblog) dat de buitenlanders steeds vaker de schuld van alles krijgen.
Terwijl de moslims zelf altijd het gulzigst zijn met koffie geven aan het werkvolk.
Als je meteen al negatief tegenover "vreemdelingen" staat zal het nooit goedkomen.

Maar goed, we zijn deze weg ingeslagen, het zal mij benieuwen of het tij nog valt te keren of dat we de afgrond indonderen.

Update: alsof het zo heeft moeten zijn komt de gevaarlijkste man ook nog met een idioot plan.

Rene Dinsdag 27 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 30 reacties

Mooiste radio.

Er was eens iemand die schreef een scripte over internetradio, of webradio, zoals zij dat noemt.
De jongedame interviewde een heleboel mensen die met webradio te maken hebben, maar ze zocht tevens een webradiofan.
Zodoende kwam ze bij mij terecht.
Omdat ik niet graag bel mocht ze me via msn vragen wat ze wilde.

Vorige week dinsdagavond tussen 21 en 00 uur hadden we een intensief gesprek.
Een paar dagen later kreeg ik per e-mail haar hele scriptie opgestuurd.
De laatste alinea is datgeen wat ik u nu toon, dit is dus wat zij er van gemaakt heeft:
Een van de degenen die radiofreaks genoemd zou kunnen worden is Rene, een drieëndertigjarige onderhoudsschilder. Hij luistert liever naar digitale radiozenders, dan naar de ‘gewone’ radio. “Zeer zeker, want alles mag en alles kan. Er zijn geen playlisten en dat soort ‘gezeik’. Het is zoals radio ooit eens uitgevonden is, puur voor de lol,”legt Rene uit,“Hilversum en andere omroepen zitten met doelgroepen en zo; alles moet scoren en in hokjes passen.” Dat laatste is het grootste bezwaar wat Rene tegen FM-radio heeft. Hij vindt dat alles in de ether hetzelfde klinkt, welke zender je ook opzet. Webradio biedt daarentegen volgens Rene meer keus in muziek aan, én bovendien kun je daarin meebeslissen. Het overgrote deel van digitale radiozenders richt zich daarbij op specifieke doelgroepen, maar daarnaast zijn er ook andere (meestal kleinere) radiozenders die allerlei soorten muziek draaien, van heavy metal tot latin. Rene: “[…] webradio is veel persoonlijker, daar hoor je meer variatie in muziek. Wanneer je op 3FM iets aanvraagt moet het passen op de zender. Radio 538 is commercieel en wil alleen reclamezendtijd verkopen. 3FM is wel beter, voor de nieuwe muziek, maar ook dat moet eerst allemaal gekeurd worden door die lui. Op internetradio komt tenminste alles aan bod, wie wat stuurt komt bijna altijd ook op de zender.”

Een van de redenen waarom Rene zo graag naar internetradio luistert, is omdat het zo interactief is. Alle contact is rechtstreeks, veelal via het chatprogramma MSN Messenger. “Je kunt dan plaatjes aanvragen, zeggen wat je niet goed vind. Iets vertellen wat ze dan meteen voorlezen. Je kan ook rechtsreeks complimenteren, natuurlijk. Het komt meteen aan bij de DJ die draait.” Daarnaast vindt hij het ‘rauwe’ aan webradio geweldig. “Op webradio kunnen ze van alles uitproberen, beetje met jingles klooien… En ja, daar hou ik van, het plezier straalt er altijd af. Webradio is voor de lol, het moet alleen nog even ontdekt worden door het grote publiek.” Rene verwijst hierbij naar de ‘rommelige radio’ die in jaren ’80 heel goed werd beluisterd. “Ronflonflon was in de jaren 80 enorm populair. En dat was niks anders dan aanklooien, kennelijk houden mensen daar toch wel van. Ik hou daar in ieder geval van en met mij vast velen. Als het te gelikt is kan ik net zo goed een landelijke zender opzetten.”

Rene vergelijkt de digitale radiozenders met de piraterij van vroeger op de FM-frequentie. De illegale zenders van toen zaten op zee, de illegale zenders van nu zitten veelal op internet. De schilder benadrukt het feit dat de vroegere zeezenders aanvankelijk onbekend waren, net zoals de webradio van nu. “Mensen met een open geest kunnen wel bij webradio blijven hangen, en als dat er veel zijn die dat ontdekken, groeit het fenomeen webradio wel steeds meer. Ik denk vooralsnog dat onbekendheid de reden is dat het niet groot is. […] Jammer genoeg willen mensen graag horen wat ze al kennen, want wat de boer niet kent…”

Door nieuwe uitvindingen, bijvoorbeeld een wifi-stereo, zodat webradio ook in de huiskamer en elders te beluisteren is, zou webradio een grotere bekendheid kunnen krijgen. Rene zou dit ideaal vinden. “Fantastisch, radio overal beluisteren, kan ik dan ook meenemen naar mijn werk. Een laptop neem ik niet mee op de steiger…” De webradiofan verwacht sowieso dat FM over een bepaalde tijd over en uit is, en dat vrijwel alles digitaal zal worden. “Webradio zal zeker een plek krijgen. […] Ik denk dat digitale radiozenders een flink deel van de markt af gaan snoepen. Voor de rest weet ik het niet. We zullen in ieder geval een wirwar aan zenders krijgen,” aldus Rene


.
Ik zei nog veel meer dingen, maar ze moest toch een keus maken.

Rene Maandag 26 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 25 reacties

Leuk!

Een heuse speelfilm, maar dan kort:
https://www.youtube.com/v/XhDJbkqhsWc&amp


Er hoort ook een link bij, en omdat gemak de mens dient, hier de link.

Rene Zondag 25 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 28 reacties

Knappert

Het is me weer gelukt om wat filmpjes van mijn tien weken jonge puppy Quandy te maken, hedenmiddag opgenomen in het Winschoter Sterrebos, deze is wel logwaardig:Tevens deel ik even mede dat mysterycouple mijn steekwoordenopdracht vervuld heeft, zie hier

Rene Zaterdag 24 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 28 reacties

Jachtig bestaan, toch kalm aan.

Mijn nieuwe mascotte, Quandy, hij wordt al wat ondeugender.
Voorheen pakte hij wel eens iets wat hij niet hebben mocht, maar wegrennen deed die nog niet, nu wel!Het honderdjarige pandje naast de zeshonderdjarige Winschoter toren is eens tot de grond toe afgebrand.
De toren bleef gelukkig gespaard, en het pandje is helemaal herbouwd!Dit is de openbare lagere school waar heel wat uurtjes doorbracht, op de achtergrond de Winschoter toren en de toren van het Stadhuis.Toen ik op vakantie was in Liechtenstein schoot ik heel wat plaatjes.Ik deed ook nog wat andere landen aan, zoals Zwitersland, daar wandelde ik door een stadje.Datzelfde deed ik ook in Oostenrijk.
Ik knipte veel om toe te voegen aan mijn verslagen, wat u nu ziet is allemaal restmateriaal.Maar toch zeer zeker de moeite waard.
Deze toren staat in Italie.Duitse degelijkheid, tegen kwart voor drie in de middag.Toen de rode garage nog groen was.En ik sluit af met mooi Amsterdam, waar big brother is watching youDit was de greep van deze week.

Rene Vrijdag 23 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 27 reacties

Irrelevante zaken

In 1896 kwam de eerste auto op de weg in Nederland.
Twee jaar later werden de eerste kentekenplaten op auto's geplaatst.
Nederland was het eerste land dat een nationaal nummerbord gebruikte.
In 1906 moesten bestuurders een rijbewijs en een nummerbewijs hebben.
Tot 1951 had elke provincie 1 of 2 vaste letters, gevolgd door maximaal 5 cijfers.
(meer hier)

En in 2007 kwam een op sterven na dode VVD met een puik plan.
We kennen in dit land namelijk geen problemen, maar wel allerhande leukigheidjes.
Ons nummerbordensystheem deugt opeens niet meer!

Nee, iemand van de VVD is in het grote voorbeeldland Amerika geweest en zag daar veel betere nummerborden.
Mensen mogen daar in het grote vrijheidland zelf hun nummerbordtekst uitkiezen!

Dus ik ging eens denken wat ik op de mijne zou willen zien.

-Kiras
-Rising Flow Radio
-Smurf
-Renesmurf
-Winschoten-stad
-Fuck de politie
-UrbanFlow
-Sinterklaas ole ole
-VPRO for ever
-KUT

Maar uiteindelijk kies ik toch maar voor ZF-HF-42
En u?

Rene Donderdag 22 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 32 reacties
Gebruikte Tags:

Het deugt van geen kant.

Ooit in 1999 was het een leuk idee, het millenium afsluiten met een top 2000.
Iedereen laten stemmen op wat plaatjes en dat allemaal achter elkaar uitzenden.
Omdat er nogal veel mensen naar luisterden deden ze hetzelfde het jaar daarop weer.
Dat is niet leuk.

En nu is dat gezeik elk jaar. Bah.
Ik vind het een schande voor het medium radio.
Ze draaien dan zogenaamd plaatjes die je anders nooit hoort, als dat zo is dan deugt de reguliere programering ook niet.
Op zich hoef ik niet te luisteren, dus dat doe ik dan ook niet.

Nu had het Dagblad van het Noorden een idee.
Ze wilden een lied van de wijlen groninger zanger Ede Staal in die lijst zien te krijgen.
Dus ze starten een actie, en radio 2 was maar al te blij met al die aandacht!!

Nu bleken de Groningers zo massaal gestemd te hebben dat Ede zelfs de top 10 zou gaan halen!
Hoera?
Nee, radio 2 scipt die plaat gewoon, het feestje gaat niet door.
Ook een groep Christenen deed hetzelfde met een lied, en ook dat is verboden!

De top 2000 doet aan cencuur!
Schande!

Het gaat niet zozeer om het clipje, ik heb het toch even opgesmurfd en het staat onder

Lees verder

Rene Woensdag 21 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 25 reacties

Gezond

Mijn werkgever heeft weer wat leuks bedacht.
Of meer, heeft zich weer door een ander bedrijf wat aan laten praten, namelijk een fitheidstest.

Alle medewerkers mogen geheel vrijwillig meedoen.
We mogen dan fietsen op een fiets die niet vooruit gaat.
Er wordt bloed gepikt, de bloeddruk gemeten evenals de cholesterol en wat je allemaal nog meer meezeult, dat soort onzin.
De resultaten worden berekend en het bedrijf krijgt alleen het gemiddelde te zien.
De medewerkers zelf krijgen wel een uitvoerig rapport.

Zoeken naar ziektes, nee dank u.
Ik doe dus niet mee.
Ik vind dit een onnodige belasting op de uitvoerende verpleegkundigen.
Die kunnen hun tijd wel beter besteden.

Het is net als je huid laten bekijken in zo`n strandtent, of allerhande testen die je kan kopen bij de drogist.
Mensen worden gewoon bang gemaakt voor ziektes.
Ik ben nooit ziek, mankeer niks, en dat hou ik graag zo.

En ook al krijgen we die test tijdens werktijd, ik ga gewoon doen waarvoor ik aangenomen ben.
Ik kan best iets onder de leden hebben, zolang zich dat niet openbaart laat ik me niet nakijken.
Ik leef voort tot mijn lichaam zelf aangeeft dat het mis is, dan kan het te laat zijn, toch is dat mijn keus.
Zo wil ik leven, dus doe ik dat zo.

Bovendien is zo`n test maar een momentopname, en niemand wordt er wijzer van.
Of het zou wel de uitvoerende partij moeten zijn, want ik vrees dat die het niet voor niks doen.

Rene Dinsdag 20 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 26 reacties

Fijn

Ik heb weer wat leuks op mijn weblog.
Dat vind ik wel even het vermelden waard, en dat doe ik dus ook.
Helemaal onderaan deze pagina, dus scrollen tot u niet verder kan (even de spatiebalk ingedrukt houden kan ook) vindt u een klein guitig knopje, helemaal aan de linkerkant.

Op die knop staat PLAY, druk daar maar eens op.
En kom dan weer naar boven en vertel me wat u er van vindt.

Rene Maandag 19 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 36 reacties

En dat kan ook anders!

Vrijdagavond zat ik lekker naar de radio te luisteren en hoor opeens het nieuwsbericht de wereldrecordpogingzoveelmogelijkdominosteentjeslatenvallen mislukt is.
Aan de ene kant denk ik, ach, laat ze maar, die idioten.
Maar aan de andere kant vind ik het niks.

Er zijn een heleboel jonge mensen, in de kracht van hun leven, die bergen werk kunnen verzetten, en wat doen ze wekenlang?
Steentjes op een rij zetten.
En het vorige record stond op naam van.....Nederland.
Wat een onzin dan om het te willen verbreken.

Ik ben blij dat het mislukt is, want zo`n stom record is nou niet iets om trots op te zijn!
Een argument is dat het allemaal moeilijke berekeningen zijn.
Dat is dus lulkoek, want als ze een beetje goed rekenen was het niet mislukt.

Wat ik wel boeiend vind is het volgende, temeer daar dat wel met echt rekenwerk te maken heeft.
En geen bekende mensen, recordpogingen, reclameblokken en gehyp.
Op tv ging dit ooit eens een half uur door.
Wie er niet genoeg van krijgt kan na alfoop een volgend filmpje aanklikken, dat mag reeds bekend zijn.

Rene Zondag 18 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 24 reacties

Dit is mijn hondje Quandy

Quandy is al zo goed als zindelijk en heel erg lief.
Quandy  kan heel druk spelen en heel rustig slapen.
Quandy houdt erg van knuffelen en bijten.
Quandy jankt niet meer in de nacht.
Quandy bestaat nu negen weken.


Rene Zaterdag 17 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 31 reacties

Cultuur

Ik ga niet voor kwaliteit, ik ga niet voor kwantiteit, ik heb Quandy!Ik kwam dit bord tegen toen ik Nederland uitstapte, zucht, een republiek, zij wel!Het is best aandoenlijk, ons begroeten met een taalfout.Het Rode Huis is het oudste gebouw van Liechtenstein, er zijn vele afbeeldingen van, maar deze is wel uniek te noemen.Sinterklaas kom je overal tegen, zelfs in Zwitserland.Rivieren kom je overal tegen, zo ook in Oostenrijk.Bankjes zijn om op te zitten, zelfs in Italie.Nog een plaatje uit Duitsland, dit spreekt wel voor zich.Afgelopen week had ik het koud, als ik hier aan dacht viel het wel weer mee.Amsterdam, ziet er soms niet uit!Tot zover mijn rondje Europa.

Rene Vrijdag 16 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 26 reacties

Blokker

In Winschoten woont een nuchter volkje.
Doe maar gewoon normaal, dan is het leven zwaar genoeg.
Bij de plaatselijke Blokker kwam een doos boeken binnen.
Nou, dat wordt netjes uitgepakt, uitgestalt en verkocht.

Tot iemand opmerkte dat het nog niet verkocht mocht worden!
Op de een of andere rare manier mochten die boeken pas op een bepaalde datum verkocht worden.
Dat is een verkoopstrategie dat Winschoters een beetje vreemd is.
(ik vind het zelf overigens ook vreemd dat de Blokker boeken verkoopt,daar zijn boekhandels voor)

Hoe dan ook, vier mensen zijn nu reeds in het bezit van nu nog verboden boeken.
En dat kan alleen in Winschoten!

(Wel jammer van de klikspaan, maar de blokker moet ook niet failliet natuurlijk.)

Rene Donderdag 15 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 30 reacties

Allemaal even meedoen.

Geachte lokale omroep van mijn geliefde woonplaats.

Onlangs kwam ik er achter dat er zoiets bestaat als Sinterklaasradio. (www.sinterklaasradio.nl)
Ze maken daar elke dag een uurtje radio en dat bieden ze aan aan alle lokale omroepen van Nederland!

Het kan zijn dat het u ontgaan is, dus meld ik het nog maar even.
Ik zie op uw site in elk geval niks staan over dit fenomeen.
U kan zich aanmelden op de site, en dan wordt het vast heel snel allemaal duidelijk hoe u dat uurtje de ether inkrijgt alhier.
Niks aan sinterklaas doen lijkt mij een gemiste kans.

Ik hoop dat Sinterklaasradio eerdaags ook door mijn ether zal schallen.
Vriendelijke doch afwachtende groeten, ikke


Bovenstaande graag copieren en verzenden naar uw lokale omroep.
Bij voorbaat dank, alleen voor degene die het doen.

Rene Woensdag 14 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 23 reacties

Zie ginds komt de stoomboot

Het radioproject SinterklaasRadio hanteert dit jaar een heel nieuwe opzet van werken. SinterklaasRadio is niet langer alleen te horen op lokale omroepen. Om door te ontwikkelen begint SinterklaasRadio met een eigen zender op het internet. De zender zal te beluisteren zijn vanaf 14 november, tot zijn afscheid op 5 december.

In 2006 was SinterklaasRadio een één uur durend programma dat werd uitgezonden door meerdere lokale- en internetomroepen. Dit jaar komen hier een eigen zender en een 24/7 programmering bij. Op de zender krijgen luisteraars de hele dag door Sinterklaas en kindermuziek te horen. Naast non-stop muziek zullen er ook gepresenteerde programma's worden uitgezonden.

Voor lokale omroepen blijft er het dagelijkse radioprogramma. In dit één uur durende programma worden alle actualiteiten rondom het Sinterklaasfeest besproken. Het programma wordt door een vast team van presentatoren en redacteurs gemaakt. Lokale omroepen die zich willen aanmelden voor het uitzenden van dit programma kunnen dat doen via de website van SinterklaasRadio.

--SinterklaasRadio op RisingFlowRadio--

SinterklaasRadio heeft dit jaar een eigen live-stream. Deze stream word mogelijk gemaakt door: RisingFlowRadio en X-Hosted.nl. Omdat SinterklaasRadio maar een korte periode in de lucht is, is besloten om voor 3 weken een bestaand station over te nemen. Dit is: RisingFlowRadio.

--Lokatie uitzendingen--

Dit jaar komt SinterklaasRadio vanaf verschillende lokaties in heel Nederland. Hierbij een overzicht:

17 Nov. Sinterklaasintocht Kampen
18 Nov. Sinterklaasintocht Brummen
01 Dec. Sinterklaas in Ballorig Zutphen.
02 Dec. SinterklaasTheater Haarlem

Ook komen elke maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag de programma\'s van SinterklaasRadio uit Ballorig Zutphen.

--Website--

Voor meer informatie: www.SinterklaasRadio.nl

Rene Dinsdag 13 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 28 reacties

Yakkiebah

Reclame is misleidend, dat is algemeen bekend.
Wie een product aan de man wil brengen hemelt zijn product op.
Het is toegestaan om te zeggen dat hun product beter is dan de gelijksoortige producten.
Maar een ander merk helemaal de grond in trappen is nieuw voor me.

Ik weet niet of het mag, ik hoop van niet.
Ik vind het ook beneden alle peil.

Ik kwam op de website http://www.verhuis.de/ 
En aldaar willen ze graag dat wij met zijn allen in Duistland gaat wonen.
Duitsland wordt daar dus flink gepromoot.
En wel met tien redenen, waarvan meer dan de helft financieel is.
Dat moet allemaal maar kunnen.
Hoewel ze verzwijgen dat iets van mindere waarde ook altijd minder waard blijft.

Wat ik niet vind kunnen is dat ze mijn land, Nederland, compleet af gaan kraken.
Ik pik even een drietal keiharde leugens uit:

Het woongenot is groter
Wijken zijn ruimer opgezet, de kwaliteit van huizen is doorgaans hoger, de buurt  is gezelliger en veiliger. Een tuin en een eigen oprit is voor bijna iedereen weggelegd. De natuur is op veel plekken schitterend.


Prettiger sociaal klimaat
Nederland is onveilig, onverschillig, vol……  In Duitsland is de veiligheid nog redelijk, de politie spant zich in, jongeren kennen nog normen en waarden, de buurman weet nog hoe u heet en er is nog parkeerplaats bij de supermarkt.


Gezondheidszorg waar de patient nog centraal staat 
Geen of nauwelijks wachtlijsten, artsen die de patient nog als mens behandelen, zorgvuldigere behandeling dan in Nederland.


En ze geven heel netjes ook tien nadelen aan Duitsland, maar wel met bijzinnen die bij de voordelen ontbreken:

Duitsland heeft een zomogelijk nog grotere bureaucratie dan Nederland, zo lijkt het wel eens. Nou kon dat op de keper beschouwd wel eens meevallen, want sommige zaken zijn in Duitsland juist gemakkelijker te regelen dan in Nederland; het is alleen ànders

Maar dat geldt natuurlijk ook voor een dergelijke actie in Nederland.

Ik wil geeneens in Duitsland wonen als ze het gaan promoten door mijn geliefde Nederland zo ten onrechte af te kraken!
Als je je land alleen kan promoten door anderen neer halen deug je van geen kant!

Rene Maandag 12 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 30 reacties

Xtra logje

Welkom bij de start van een bijzonder project.
Op zondag 11 november is de eerste aflevering van In Europa op TV, en dat betekent ook de start van de In Europa Atlas, een virtuele kaart van de geschiedenis van Europa die vanaf deze week steeds verder zal worden ingevuld en waaraan u zelf ook kunt bijdragen.

www.ineuropa.nl 


Rene Maandag 12 November 2007 at 12:00 am | | Smurf | Tien reacties

Weer een trein!

Ik kreeg van iemand op msn zomaar een youtube linkje onder mijn neus gesmurfd.
Ik keek even en was zeer verbaasd!
Bangkok.


Wat leven we toch in een merkwaardige wereld.

Rene Zondag 11 November 2007 at 6:00 pm | | Smurf | 26 reacties

Vooruit

Vanaf heden zal ik pogen om elke week een filmpje van een steeds groter groeiende Quandy online te zetten.
Hier is hij dus acht weken!
En wie geduld heeft en het filmpje uitkijkt kan meer van Quandy zien.Wie wil weten en gemist heeft hoe het Kiras vergaan is, zie hier.

Rene Zaterdag 10 November 2007 at 6:00 pm | | Smurf | 28 reacties

Uitzinnig

Hedenmiddag was het zover, ik kon mijn nieuwe hondje gaan halen.Ik noem hem QUANDY, en hij kan nog niet echt goed in de lens kijken.

Hij is acht weken jong.Binnenhuis moest ik even een ander toestel pakken, en hij vindt alles interesant.Ik ben ook interesant.Zijn oren komen nog wel omhoog te staan, als die ouder wordt.Van dichtbij is hij ook een schatje.Nog maar even naar buiten.Daar is ook alles interesant.Hij kan al mooi zitten.En hier moeten we nog even geduld voor hebben.Oja, Tessa is meteen stapelgek op hem, en Rody moet nog erg wennen.

Wie wil weten en gemist heeft hoe het Kiras vergaan is, zie hier.


Rene Vrijdag 09 November 2007 at 6:00 pm | | Smurf | 45 reacties

Teambuilding

Ik moest om half negen bij het hoofdgebouw in Veendam zijn, waar een bus ons deze dag zou vervoeren in het kader van teambuilding.
Jemig, wat was het druk voor de stoplichten voor Veendam, ik vreesde dat ik te laat zou komen!
Toen ik om precies half negen het terrijn opreed stonden daar al een heleboel collega`s, maar geen bus.
Mijn manager (baas) belde even met de busmaatschappij (uit Winschoten) en de bus stond vast voor dezelfde stoplichten!

Om negen uur waren we in Groningen bij verfleverancier Sikkens.
Daar kregen we een presentatie over nieuwe houtrottechnieken.
Vroeger was het zo dat verrotte kozijnen en deuren vervangen werden, sinds een paar jaar gaat reparatie voor.
Dat is beter voor het milieu, het spaart hout.
Tegenwoordig wordt het gerepareerd met specieaal spul.
De lezing was lichtelijk saai, en het spul testen, ach ja.

Daarna gingen we met de bus naar Delfijl, om te lunchen in `t Lokaal
Ik ben gewend om om half tien wat te eten, en ruim na de middag was ik dus best hongerig.
Als je hongerig bent smaakt alles goed.

Na de luch met de bus naar het Sportschietcentrum nabij Delfzijl.
We gingen met een aantal groepjes onder begelijding van een profesional kleiduifschieten op verschillende banen.
Een kleiduif is een oranje schildje dat met een machinne over een grasveld geschoten word, en die moet je zien te raken.
Het geweer tegen de schouder, goed mikken en op het juiste moment de trekker overhalen.

Op zich is dat niks voor mij, maar van de in totaal 25 kleiduiven had ik er toch zes uit elkaar geschoten!
De banen varieerden, op de ene baan kwamen de kleiduiven van opzij, op een andere baan van achteren, en op weer een andere baan van voren.
De uiteindelijke winnaar schoot er 18  (of zo)
Kleiduifschieten is net als een computerspel, je moet precies op het juiste moment klikken!
Alleen is het kouder en natter buiten.

Na wat drinken in de kantine moesten we de bus weer in om naar de chinees in Appingedam te gaan.
Daar kon gewokt worden, en er was ook een buffet.
Wokken is iets aanwijzen dat ze klaarmaken, ik buffeteer liever, lekker alles zelf pakken.
Met volle buiken togen we weer naar Veendam, en daar stapte ik in mijn auto en reed weer naar huis.
Ik was vast eerder dan de bus terug alhier.

Ik weet nu wat schieten is, heb wat collega`s gesproken die ik al een tijdje niet gespoken heb.
Al met al was het best een gezellige dag, hoewel ik liever gewoon aan het werk ben.

Rene Donderdag 08 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 26 reacties

Stomme google.

Ik weet soms meer dan google, en dat is best frustrerend!

Zo weet ik dat het lied : Ben je geil of wil je een koekje, van de formatie Titn is.
Google zegt dat het van de heideroosjes is!

Dus ik voer wel eens hele discussie`s met eigenwijze internet dj`s.
Ze geloven google eerder dan mij.

Een ware kenner weet het wel.
De Heideroosjes maken alleen goede kwaliteitsmuziek, en dat is dat nummer zeer zeker niet.

Rene Woensdag 07 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 29 reacties

Rare koppen

De titel/kop van een logje vind ik niet van belang.
Men komt immers op een weblog om te lezen wat de weblogger te melden heeft.

Krantenkoppen daarintegen moeten meteen pakkend weergeven waar het over gaat. (of teletext)
En op het (radio) nieuws beginnen ze ook meestal met een pakkende eerste zin.
Het komt helaas steeds vaker voor dat er niks van klopt!

Bij gebrek aan nieuws melden ze steeds vaker uitslagen van onderzoeken.

DE NEDERLANDER VINDT DIT EN DAT, aldus een onderzoek onder "zoveel" mensen.
Het woordje "zoveel" bevat meestal een getal.
En dat getal gaan ze dan net zo lang vermenigvuldigen tot ze op de totale bevolking uitkomen.
En dan hebben ze nieuws.

Het vult lekker, en niemand schiet er wat mee op.
IK WIL ALLEEN UITSLAGEN VAN ONDERZOEKEN ALS ZE DE TOTALE NEDERLANDSE BEVOLKING HEBBEN GEVRAAGD!

En dat gaat niet.
Ik stel hier een vraag, heel de wereld kan het lezen en zijn mening geven.
Dan heb ik geen nieuws, dan weet ik alleen wat de toevallige langskomende surfers er van vinden.
En dan ook nog alleen van degene die een mening heeft en die ook nog eens wil geven!

En zo is het met die onderzoeken ook.
Ze moeten het anders melden.
Ze weten helemaal niet wat de nederlander vindt, ze weten alleen wat dat handjevol ondervraagden vindt.
Zo moet de kop zijn en zo moeten ze het vermelden.
En dan is dan weer niet nieuwswaardig.

Rene Dinsdag 06 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 21 reacties

Qua

Ik krijg altijd een heleboel post, ik word daar stapelgek van.
Nu kreeg ik een enveloppe van de TNS NIPO, vol met invulbare papieren en een retourenveloppe.
Het betreft de NATIONALE ENQUETE ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN, en of ik dat wel even wil invullen en terugsturen.
Voor mijn gemak mag dat ook via internet, er zit een url en inlogcode bij.

De eerste vraag is naar mijn gelacht.
Dat stuit me al tegen de borst, als we gelijkheid willen tussen mannen en vrouwen stellen we niet zulke vragen.
De tweede vraag is naar mijn geboortejaar, en er staat alvast 19 in, even inwrijven dat ik uit de vorige eeuw kom!

Hoeveel vragen het zijn heb ik niet getelt, het gaat per catagorie, en daar zijn er 19 van.

Iets wat me ook tegen de borst stuit is het volgende:

Beloning voor uw deelname.
U kunt een goed doel steunen of kans maken op een Staatslot of Irischeque ter waarde van
€ 25,-
Geef uw keuze aan op de achterzijde van deze vragenlijst.

Het geheel kost mij 25 minuten, en ik mag meedoen tot 5 december.
En een heleboel blabla waarom dat allemaal nodig is en zo.

En in plaats van die rotzooi in te vullen gebruik ik mijn tijd om dit logje te typen.
Ik moet morgen weer echt werken, en de mensen die deze papieren nakijken en verwerken kosten ons alleen maar geld, dat is dus de eigenlijke reden dat mijn papieren oningevuld bij het oud papier zijn beland.
En dat ik niet gedwongen een doel wil steunen of mee wil doen aan loterijen waar ik niet achter sta.

Rene Maandag 05 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 22 reacties

Pollens

Ik laat graag zien wat ik graag zie, ik hoop dat u het ook aanziet, en spreekt:

Villa Life durfal Jon van HoezoteJong?! gaat deze keer het illegale circuit in ... hij gaat graffiti spuiten?! Kijk of hij niet wordt gegrepen door de het blauw op straat... de politie.
Heerlijk ondeugende televisie.

Rene Zondag 04 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 25 reacties

Omhoog.

Telefoonfilmpjes zijn me niet zo goed bevallen.
Dat werd me te wazig, en mensen gingen vragen of ik er ook mee kon bellen, dus dat ding ligt weer in zijn doos.
Ik leende de fotocamera van mijn moeder, bestuurdeerde het boekje, instaleerde een ding waarmee ik de inhoud naar mijn pc kon slurpen, maakte wat filmpjes en zette het op youtube:

Deze vind ik wel logwaardig, een klim naar boven, tot ik het welletjes vond.Tot zover dan mijn getest met het filmen.

Rene Zaterdag 03 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 30 reacties

Nu weer wat foto`s

Dit is Rody, niet mijn eigen hond, maar wel heel lief.Dit gebouwtje heb ik vaker laten zien, deze foto nog niet, dit is de Harmonie te Winschoten.
Eens een duur hotel, en nu een sociale werkplaats.Afgelopen zomer was ik hoog in de bergen van Liechtenstein.Met deze auto, die me al sinds eind vorige eeuw overal naar toe brengt waar ik maar wil.Zo kwam ik ook eens in Zwiterland.Of op de grens van Liechtenstein naar Oostenrijk, waar de Zwitsers de grens controleren.In Italie, in een schattig dorpje zag ik dit autootje staan.Hoe vaak kan ik dezefde grap maken, zie hier waarom er zoveel Duitsers zijn.Heerlijk fris, vrij zeldzaam en toch nietb beschermd.De cowboy zag ik vanuit de tram te Amsterdam.Zo, mijn rondje is weer gemaakt, volgende keer smurf ik voort!

Rene Vrijdag 02 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 22 reacties

Machtig mooi

Iemand vroeg me wat ik nou zo goed vind aan de VPRO, en waarom.
Het leuke van de VPRO vind ik dat ze onverdroten voortgaan met allerhande dingen die eigenlijk niet kunnen.
Als de grote massa iets niet gewend is zal diezelfde grote massa er nauwelijks naar kijken of luisteren.
En toch gaan ze door, op geheel eigen wijze, en dat vind ik grandioos.

Een tijdje geleden viel het doek voor Radio Bergeijk, (een hoorspel, en dat mag ook wel na zeven jaar)
Dus er was een half uur zendtijd vrij op zaterdagavond van helf zeven tot zeven op radio 1, en dat vullen ze op met Binnenland 1 Dit is de omschrijving:

Een radiomagazine dat zich baseert op nieuwsfictie vanuit de binnenwereld. Het brengt actualiteiten, reportages en studiogesprekken en lijkt daarmee heel erg op alle andere programma's (op Radio 1).

Het leukste is dat het dus nergens op lijkt.
De presentator is Ronald Snijders, inderdaad de man die ook mislukt is op tv
(op tv deed hij het samen met Pieter Jouke, ook wel bekend van Buro Renkema)
Hun tv programma werd gestopt door de zenderbaas, en niet door de VPRO.
Absurde humor, dat anders is dan wat men gewend is, slaat nu eenmaal niet aan bij een groot publiek.

Des te leuker vind ik het dat ze het op radio 1 nogmaals proberen.
Mensen die daadwerkelijk met een half oor luisteren worden zeer zeker in verwarring gebracht.
En ik geniet er van, ik hou wel van gekke absurde dingen die nergens op slaan.
Het geheel slaat nergens op, en nergens wordt het echt leuk.
Alleen het idee dat ze zoiets uitzenden waardeer ik zeer.

Oja, voor TV fijnproevers nog een gratis tip voor de komende zondagavonden, Stellenbosch de serie!

Rene Donderdag 01 November 2007 at 11:00 pm | | Smurf | 32 reacties