Ronflonflon

De Rijdende rim bim door Jan Vos.

Hier geen tekst bij, want de eerste zin versta ik al niet goed en soms is gokken prima, maar in dit geval kan ik er niks van maken, maar dat maakt ook niet uit, het is een vrolijk deuntje.

De Rim Bim was een uit Denemarken overgewaaide rage dat 1985 flink opfleurde.
Het mooie van Ronflonflon was dat het een eigen orkestje had, dat steeds wisselde van samenstelling.
Er werd nooit wat gezegd over de muziek, maar werkelijk alle instumenten en stijlen kwamen voorbij.
Ook instrumenten die je in de popmuziek niet meer hoorde, want als men op de radio gedraaid wil worden moet men muziek maken dat past op de zender en het moet ook nog verkopen.  En daar had Ronflonflon dus geen last van, die maakten zelf liedjes.

En de beelden die u er bij ziet heb ik zelf fietsend gefilmd, door Winschoten, vanaf een toegangsweg tot de 750 jaar oude Marktpleinkerk.
Achteraf gezien was het leuker geweest als ik de camera wat hoger had gehouden, maar u moet begrijpen dat ik zelf gewoon aan het fietsen was en de camera zelf liet registreren, zonder dat ik dus naar dat schermpje keek.

Rene Zaterdag 27 Februari 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Zes reacties
Gebruikte Tags: ,

Quandy

Dit is missschien wel het mooiste filmpje dat ik van Quandy maakte.
Ik was in Kromme Elleboog, in een prachtig bos en hij rende door de sloot, met een rotgang.

Ik ben er in de loop der jaren altijd wel een keer of wat geweest en zo gek als hier heeft hij nooit meer gedaan. Toen hij echt oud werd liepen we hier nog wel eens langs, en toen dacht ik hier aan terug.

Toen hij nog ouder werd kwam hij Winschoten niet meer uit.
Inmiddels ben ik er helemaal aan gewend dat hij er niet meer is en ik mis hem totaal niet.
Ik heb er een hoop vrijheid voor terug gekregen.

Een jonge hond hebben is wel leuk, daar kan je echt eindeloos plezier mee beleven op spannende tochten, een oude hond ook wel leuk, die heeft genoeg aan een klein rondje en verder lekker slapen, maar je hebt hem wel altijd in je agenda staan.
Dat is natuurlijk een keuze, maar nu is alles wat makkelijker geworden.

En ik kom nog wel eens in Kromme Elleboog, met Mellow, het hondje van mijn zusje.
En dit was in maart 2008, Quandy was toen een half jaar oud.
Qyandy leefde van 12 september 2007 tot 20 september 2019.
Hij kwam bij ons op 9 november 2007 en vanaf toen ben ik hem wekelijks gaan filmen, later maandelijks.
In  maart 2008 was hij dus zes maanden, en dit is het zestiende filmpje in de Quandy Binge Wachting Lijst, waar ze dus uiteindelijk allemaal in gaan komen.

Rene Donderdag 25 Februari 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Zeven reacties

Pollens

Ik google wel eens even naar Wim T.Schippers en zo ontdekte ik dat er op 1 december 2020 brand is geweest op de derde verdieping van een pand aan de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam.
En er staan ook foto`s bij, net als hier.

Oke, dan weten we dat ook weer.

Rene Dinsdag 23 Februari 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Zeven reacties

Op inteRnet

Een nieuw bandje, geloof ik, die me zeer aanspreekt is Hang Youth, maar dat komt niet door hun naam.
Ze zingen namelijk in het Nederlands, alhoewel het niet altijd even goed is te verstaan.

Daarom wel zo makkelijk dat er nu fijn kan worden meegelezen met hun eerste album Alles moet beter.
Aangezien hun nummers zeer kort zijn heb je in een ruime kwartier alles gehoord.

Dit klinkt mijns inziens het beste hard op een koptelefoon, dat mag best eens voor een keertje.

BELASTINGDIENST
1:07 BATMAN IS EEN FASCIST
1:13 BILL GATES IS EEN NERD 2:21 DE OVERHEID NAAIT SEKSWERKERS (ZONDER CONSENT)
3:13 DE TABAKSINDUSTRIE KAN DE KANKER KRIJGEN
4:20 DEFUND DE STAAT
5:06 CULTURAL APPROPRIATION
5:12 LEG DE ZUIDAS IN DE AS
6:16 SHELL IS EEN PRIMA BEDRIJF (ALS IK DE WEBSITE MAG GELOVEN)
7:05 NIKS TOF AAN STIKSTOF
7:41 MANNEN
8:14 NOEM JE DAT VERVOER OPENBAAR?
8:54 SUPERVO
9:11 DE VORST LIJKT OP EEN WORST
10:05 IK GEEF EEN NIER VOOR GEEN RUTTE IV
10:41 WE ZIJN DE RUIMTEVAART NIET WAARD
11:53 ALLES MOET BETER
13:18 ONDERTUSSEN IN DE TWEEDE KAMER

Rene Zondag 21 Februari 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Zeven reacties
Gebruikte Tags:

NedeRland

Mondkapjes werken niet: toch verplicht, de avondklok werkt niet: toch ingevoerd.

Ruttte is aan het blubberen, eerst zo`n avondklok invoeren, en dan wordt nota bene door een rechter beslist dat het onrechtmatig is en niet mag!
En in plaats van de rechtsspraak te respecteren en met excuses te komen weten ze niet hoe snel ze in hoger beroep moeten gaan, dat kan dan nog net niet dezelfde avond, dus wordt er eerst een rechter opgetrommeld die de uitspraken van de eerdere rechter van tafel veegt, en een dag later wordt er een nieuwe wet in elkaar gefrommeld.

Nou nou nou.  In Rusland worden tegenstanders vermoord of opgesloten, in China net zo.  Hier gaat het allemaal wat beschaafder, maar wel net zo beschamend.

Mijn vertrouwen in de rechtstaat en de overheid was al laag, dat is nu nog lager.
Vroeger waren GroenLinks en de SP de luizen in de pels, nu is dat de Partij voor de Dieren.

Als Rutte en de zijne worden herkozen vrees ik het ergste, want er zijn ook nog de stikstofcrisis en klimaatcrisis, en als ze dat op gaan lossen door wetten te veranderen is dat het einde, eerst van de natuur, dan van het leven...

Rene Vrijdag 19 Februari 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Zes reacties

Mijlpaal

Hiep hiep hoera, het langslopende en daarmee oudste radioprogramma ter wereld bestaat 75 jaar!
De Arbeidsvitaminen.

Na de tweede wereldoorlog was de wederopbouw van Nederland volop bezig, en bij de AVRO bedachten ze een muziekprogramma voor tijdens het werk, verzoekjes van bedrijven en dat is nooit meer opgehouden.

Arbeidsvitaminen bestaat sinds 19 februari 1946.
Op wikipedia staat dat Arbeidsvitaminen van 1965 tot 2010 werd uitgezonden op radio 3, en vanaf toen op radio 5, en voor de periode toen radio 3 nog niet bestond staat een vraagteken.  Nou, Hilversum 1 en 2, dat lijkt me toch logisch.
Ik besta zelf sinds 1974 en ik weet niet anders dan dat de Arbeidsvitaminen meer bij de AVRO hoorde dan bij een zender, waar de AVRO maar zendtijd had deden ze Arbeidsvitaminen, en ook het nog veel oudere maar inmiddels wel om zeep geholpen AVRO`s Radiojournaal kwam ook altijd voorbij.  Het maakte niet uit welke zender, AVRO was AVRO.  Ik herinner me zelfs dat Arbeidsvitaminen op twee zenders tegelijk was, beide met andere presentatoren en een andere stapel muziek en komend vanaf een andere lokatie.  En als de AVRO ergens in de avond een uurtje zendtijd had: Hobbyvitaminen.

Tot de zendmasten vielen luisterde ik het meest 3FM, daarna was ik zeer tevreden over het middengolfgeluid van radio 5 op de 747AM.  Toen Rutte dat wegbezuinigd had nam ik voortaan geen radio meer mee naar mijn werk, ik wilde Arbeidsvitaminen of niks.  Iets anders wilde ik niet. En een speciale radio aanschaffen doe ik sowieso niet. Dus luisterde ik vanaf toen alleen Arbeidsvitaminen als ik vrij ben, tijdens vakantie`s of werkloosheidsperiodes.  Via mijn televisietoestel of mijn laptop.

Maar inmiddels hoor ik het ook wel weer veel tijdens mijn werk, steeds meer collega`s hebben wel DAB radio`s en als ze dan met mij werken zetten ze de Arbeidsvitaminen op en sommige vinden het zelf ook wel leuk.
Dan heb je tenminste veel muziek en niet aldoor verkeersinformatie en flitsverklikkers en dat alles gesponsord is en weerberichten en nieuwsgeleuter en spelletjes.

Ik vind het ook erg aangenaam dat Hans Schiffers het weer presenteert, dat deed hij in een grijs verleden ook al eens, toen hij vertrok werd hij opgevolgd door wijlen Wim Righter, Gerard Ekdom, die de titel omhelsde, en toen hij dat niet meer droeg ging de glans ook van hem af. Arbeidsvitaminen ging naar 5 en Jan Steeman presenteerde het in keurig Nederlands, tot Hans het weer overnam.  Hans is eigenlijk nooit echt vertrokken want de AVRO trouw gebleven, en daar heb ik ook wel eens wat van gehoord.

Arbeidsvitaminen bestaat uit steeds drie platen non stop, begeleid door steeds andere feitjes.
Al staat de wereld ook in brand, de Arbeidsvitaminen gaan immer voort.

En ik denk ook nog wel eens aan de misselijkmakende piratenzenders, die vanaf zee uit gingen zenden om de wet te omzeilen, en die deden nadien nog steeds net alsof zij de radio hebben uitgevonden, terwijl iedereen kan weten dat er toen ook al Arbeidsvitaminen waren, en in de jaren er voor, en in de jaren er na, en altijd.

Arbeidsvitaminen brengt de muziek tot leven, waar de Top 2000 het kapot maakt.

Rene Woensdag 17 Februari 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Negen reacties

LaRs KoehooRn

De korte film Tour de Force maakt onderdeel uit van DEAL de serie en dit speelde zich af in 2015.

Ik heb het toentertijd wel gevolgd en de film was alleen te bekijken via een website met een inlogcode, dus ik besloot om er maar niks over te loggen.  In 2017 is er toch iemand geweest die het op Youtube gezet heeft, en nu het 2021 is sluit ik het in op mijn weblog. Temeer daar het het acteerdebuut was van Lars Koehoorn en zijn muziek zit er ook nog in verwerkt. Maar ook andere muziek en andere acteurs.Een ongedurige fietsontwerper rijdt tijdens een te vroeg uitgevoerde testrit zijn elektrische beachcruiser total loss. De veeleisende mentor met wie de jongen weken aan de fiets heeft gewerkt laat hem vallen. Met hulp van twee vrienden wordt in een hightech garage voor vrachtwagens getracht een nieuw ontwerp te realiseren om alsnog te kunnen schitteren op een ‘e‑bike-event’. Tijdens de race tegen de klok zet een essentieel onderdeel dat ontbreekt de onderlinge verhoudingen wederom op scherp.

Rene Maandag 15 Februari 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Vier reacties

Kijkt u maaR

Dit was de eerste sneeuw van deze winter, een paar weken geleden.
Het zou gaan sneeuwen op een zaterdag, maar het noorden kreeg zijn deel pas op de vroege zondagochtend.

We ontwaakten in een witte wereld en diezelfde dag nog zou het smelten ingezet worden.
Dat vind ik het mooie van sneeuw, het is gewoon water en het verdwijnt vanzelf wel weer.

Inmiddels ligt er nieuwe, dat ook wel weer zal verdwijnen, en misschien komt er nog wel een keer weer wat, misschien ook niet.

Het Marktplein van Winschoten, al 750 jaar!

Rene Zaterdag 13 Februari 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Elf reacties

JammeR

Dat ik me niet in laat enten staat als een paal boven water, en dat heb ik al besloten voor er zelfs maar sprake van was.  De enige echte reden daarvoor is dat niemand me dat kan verplichten, dus ik doe het niet.

Wat ook niet helpt is dit:

De Rijksoverheid zet zes BN'ers in om ouderen ervan te overtuigen om een coronaprik te halen. Oud-Journaallezers Eugènie Herlaar en Noraly Beyer, Normaal-voorman Bennie Jolink, tv-dokter Ted van Essen, VVD-coryfee Erica Terpstra en voetbaltrainer Foppe de Haan 'stropen hun mouw op'.

Gatverdamme, mensen betalen om andere mensen te overtuigen, om op te kotsen.
En dit is niet de eerste keer, en ook niet de laatste.

Dat bedrijven bekende mensen inhuren vind ik al erg genoeg, want die kosten worden gewoon doorberekend aan de consument, dus aan de kassa betaal ik mee aan al die zooi.
Maar dit gaat gewoon rechtsreeks vanaf de overheid.

De mensen proberen te beinvloeden, op zo`n doorzichtige manier.
Het zal vast ook wel door al die radiospotjes komen dat ik me ook nimmer laat testen.

De overheid bezuinigd alles kapot en om zeep, en hier geven ze kapitalen aan uit.
En dat gaat ook maar door.

Rene Donderdag 11 Februari 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Negen reacties

Ik

Het is natuurlijk erg vervelend dat de besmettingscijfers niet voldoende dalen.
Maar aan de andere kant.
Het bewijst wel dat mondkapjes niet werken, en dat de avondklok niet werkt, en dat het vliegverkeer moet staken.

Maar ja.
En terwijl de één totaal geen hinder heeft van een mondkapje krijgt een ander er steeds een snotneus van.
En die nergens last van heeft vindt dan vaak ook nog dat de snotneus niet zo moet zeuren.
Mag ik dat zelf wel even bepalen waar ik over zeur, ik krijg tenslotte steeds die snotneus.
Wie zo`n ding op wil doen, prima, dwing mij dat niet op!

Hetzelfde geldt ook voor de avondklok, denk ook eens aan die mensen die zich wel opgesloten voelen.
En als het nou ergens goed voor was, maar dat is het dus niet.

Hele foute enge regering, die echt niet het beste met de mensheid voor heeft, zie Schiphol.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de gegevens van de deelnemers van de testen die op straat zijn gesmeten.  Of zou dat alleen maar zijn om toch de besmettingcijfers te doen dalen, of is dat complotdenken, want dat scheen dus toch niet te werken.
Misschien dat heel hard schreeuwen over code rood en dat het dan winter wordt en dat dan de teststraten een dagje sluiten dat ze dan wel eens voldoende dalen, we zullen zien.

Rene Dinsdag 09 Februari 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Tien reacties

Hallo weReld

Gistermiddag had ik ineens geen internet meer.
Nou ja, modem uit en weer aan, de boel opnieuw opstarten, hmm, en mijn telefoon pikte het internet ook niet meer op.
Uiteindelijk gaat alles een keer kapot, en ik denk dat dit dan misschien het moment is om het eens een tijdje zonder internet te gaan leven. 
Als ik de modem uit doe pakt mijn telefoon het internet wel, en aldaar zoek ik even of ziggo wellicht een storing heeft.  

Na het invullen van mijn adres melden ze inderdaad dat er een storing is, dat er op dit moment aan gewerkt wordt en dat ik mijn telefoonnummer op kan geven, dan sturen ze een sms als het weer gereed is.  Zoals het er nu naar uit ziet deze middag nog.

Om 19:25 uur krijg ik het volgende binnen:

Dag, we lossen de storing op dit moment op. We verwachten dat deze op 6 februari 2021 21:00 voorbij is. Je hoort snel van ons, Ziggo.

Om 20:48 uur melden ze dat het om 23 uur voorbij is, en vanmorgen om 09 uur daarna nog eentje met 17 uur.

Maar nu is het nu dus alweer gereed.

Rene Zondag 07 Februari 2021 at 11:01 am | | Smurf | Tien reacties

Gespot in Winschoten

Toen ik op een avond door het hart van Winschoten fietste zag ik her en der briefjes hangen.En ik ging er eens eentje lezen.En nog eentje, weer heel anders.Het bleek echt vrijwel helemaal vol te hangen.Van het Marktplein tot het Israelplein en er tussen.En in een deel van de Langestraat, dat deel wat ik zag in elk geval wel.Vragen die ik niet kan beantwoorden en soms zelf ook wel stel.De volgende ochtend zag ik dat ze er nog steeds hingen.Inmiddels niet meer, maar ik heb er toch een aantal gelezen en vastgelegd.Dit is een veel beter protest dan de boel slopen.Wanbeleid van de regering, het is een rommeltje.

Rene Donderdag 04 Februari 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Negen reacties

Flogiston

Dus nog even voor de duidelijkheid: als een reactie me, om wat voor reden dan ook, in mijn verkeerde keelgat schiet vind ik het erg leuk om die opnieuw te publiceren en daar vervolgens dan weer op te reageren.
Niks persoonlijks, gewoon een poging tot wat interactie, proberen toch een beetje uniek te zijn in weblogland.


Rietepietz heeft de volgende reactie geplaatst:


Jij mag gewoon naar buiten hoor maar alleen van 21 uur tot  05 uur niet, Je vergat erbij te zetten  dat je in de avond/nacht niet naar buiten mag. Het is een situatie die niemand wil  maar het blijft lastig om de juiste maatregelen te nemen omdat een deel van de mensen zich nergens aan stoort, zo moeten de goede dus onder de kwade lijden.

Punt 1: Ik ben niks vergeten, iedereen weet wel wat de tijden van de avondklok zijn, en iedereen kan ook zien hoe laat mijn verhaaltje online komt.
Punt 2: Dat niemand een avondklok wil is een leugen, want als niemand het wil gaat het niet door, er is over gedebateerd en de meerderheid wil het wel, dus lieg niet dat niemand het wil.
Punt 3: Het virus komt binnen vanuit het buitenland, als je dan de mensen binnen in het land de schuld geeft terwijl de kraan wagenwijd openstaat snap ik niet zo goed wat je bedoeld met goed en kwaad. Ik zie Rutte en de zijne als het kwaad, het luchtruim had een jaar geleden al gesloten moeten zijn, en nog steeds is dat niet geheel zo. Maar ondertussen zit ik dus wel opgesloten, tijdens bepaalde uren die iedereen wel weet en waarvan het volkomen overbodig is die hier ook nog eens neer te kwakken.

Noortje heeft de volgende reactie geplaatst:

Gelukkig voel ik me niet opgesloten in huis als het zomer geweest zou zijn had ik het misschien wel zo gevoeld.
Eigenlijk vind ik het wel jammer dat de leeuwen uit Artis weggaan. Artis had het plan om een groter verblijf voor ze te maken maar omdat ze door de corona geen bezoekers krijgen hebben ze het geld nu hard nodig om de dieren van eten te voorzien.

Punt 4 is dat wilde dieren in gevangenschap zeer opgelukkig zijn, dat is onwenselijk.  Vroeger dacht men dat het voldoende was als ze wat rond konden lopen,  later dacht men dat ruimere verblijven de oplossing was, maar nu weet men dat ze in een reservaat horen, zo groot dat er in Nederland geen ruimte voor is. 
Je kan de wilde dieren natuurlijk niet zomaar vrijlaten, maar we moeten de dierentuinen toch afbouwen.

Ik snap werkelijk niet waarom er mensen zijn die er van genieten om te kijken naar ongelukkige opgesloten dieren.

Maar ik weet ook wel dat varkens, die met duizenden bij elkaar opgesloten zitten, omdat de VVD dat zo wil, om China te voeren, het vele malen zwaarder hebben.

Nou, dat is mijn praatje voor vandaag.

Rene Dinsdag 02 Februari 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Negen reacties

Een achthondeRd meteR lange wandel en fietsbRug

Na vele jaren is het dan eindelijk zover, een icoon voor de stad Winschoten, de gemeente Oldambt, de provincie Groningen, Nederland, Europa en de wereld:
De langste fiets- en voetgangersbrug van Europa ligt in Groningen, tussen Winschoten en Blauwestad.
Vandaag, maandag 1 februari is de 800 meter lange brug geopend.
Niet met een officiële openingsceremonie, maar via deze video.
De brug is vernoemd naar Pieter Smit, de in 2018 overleden oud-burgemeester van Oldambt

Rene Maandag 01 Februari 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Acht reacties