Plaatjes

Winschoten maakt zich op voor pinkstermaandag, dan mogen de terrassen weer open, mits men zich houdt aan de voorschriften.  Dus mijn uitzicht is alweer iets veranderd.  Ik moest naar beneden om te kunnen lezen wat er staat.Op het station zijn allemaal nieuwe stoeptegels waarvan ik enkele vastlegde.Er zijn ook tegels met dat men rechts moet houden, dat vertel ik er even bij.Terug naar het Marktplein, tafels en stoelen staan klaar, precies achter de bomen.Ook hier voor onder allemaal tafels en stoelen, precies in de schaduw van de bomen.De sportschool Ultimate Gym heeft zijn spullen buiten staan, en dat maakt de boel erg levendig, nieuw daar is het windscherm.Fleurige bloemenpracht.En iets heel anders.Dit was het laatste logje van mei.

Rene Zondag 31 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zeven reacties

Oldambt dRaait sloop kaRakteristieke panden in harRje Winschoten teRug

Twee karakteristieke panden aan de Blijhamsterstaat in Winschoten worden alsnog van de sloopkogel gered. Het college van de gemeente Oldambt draait haar besluit terug.

Ruim een jaar geleden ontstond er in Winschoten ophef over het voornemen om de bewuste panden in hartje Winschoten te slopen. Erfgoedvereniging Heemschut wees het college er op dat beide panden op de lijst van karakteristieke panden staan.

Dat en meer staat er allemaal online in het Streekblad en ook op de website van de gemeente.

Absurd dat het eerst niet te redden valt en dan uiteindelijk dus toch weer wel.
Door dat soort mensen wordt Winschoten dus bestuurd, de portemonnee is belangrijker dan de oude binnenstad.

Helaas staat er nog wel meer leeg, het oude Arbeidsburo, het oude politieburo op het Marktplein, de voormalige apotheek aan het Boschplein, het oude postkantoor, maar de voormalige gevangenis en bibliotheek zijn inmiddels wel pleite.
En de brandpanden in de Moushorn, ook akelig, net als de weerskanten van de Stikkerlaan zoals het oude ziekenhuis, enzovoort.

Van de panden in de Blijhamsterstraat heb ik vorig jaar een aantal foto`s gemaakt.

Zelfs als iets al besloten is, zolang het nog niet echt definitief is kan een beslissing worden teruggedraaid.

Rene Zaterdag 30 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zeven reacties

NaaR de tandaRts

Dankzij de mondhygieniste ben ik aan het flossen geslagen, met borstels, dusdanig dat eind vorig jaar een vulling los raakte en wat tand meenam.  Ik had een groot gapend gat, maar gelukkig niet pijnlijk. 
En als het niet pijnlijk is bel ik niet, en dat is maar goed ook, want begin dit jaar was het precies aan de andere kant raak.  Dit gat was vervelender want er zat een scherpe rand aan.  
Niet zozeer vervelend voor de tong, die kan ik redelijk in bedwang houden, maar meer vervelend voor voedselresten.  Rechtsboven en linksonder, altijd raak, niet omheen te kauwen.
Het liefst wilde ik al tijdens het eten de gaten leegpeuteren, maar als ik met anderen at deed ik dat na afloop, met een tandenstoker.


Onlangs moest ik al voor controle naar de mondhygieniste en dit keer werden mijn gaten gevuld door de tandarts.

Hedenmorgen vroeg was ik als eerste klant bij de tandarts, ik zag nu wel het groene licht en ging naar binnen.  Er zat niemand achter de balie, dus ik ging na het ophangen van mijn jas en het ontsmetten van mijn handen maar weer zitten.  Er liepen al wat medewerkers rond, die groette ik, en er kwamen andere klanten, die groeten ook. Ik hoorde nog een gesprek aan tussen twee kennissen, en op een gegeven moment werd ik opgeroepen.

Een nieuwe tandarts, hij stelde zich voor, maar handen werden niet geschud.  Eerst weer een minuut spoelen, maar dit keer terugspugen in het bekertje, en niet in de spoelbak zoals vorige keer.
Omdat het meteen twee gaten waren vernam ik dat wel in mijn rug.  En ik kreeg ook jeuk aan mijn neus.  Maar dapper doorstond ik alles.  Natuurlijk wel gebruik makend van de beste uitvinding ooit: verdoving.

Ik hoorde duidelijk geen radio, en mag in november terugkomen voor de volgende controle.
En ik hoef niet meer na elke hap met een stokje de gaten leeg te pulken, wat leven we toch in een fantastische tijd op een schitterende plek.

Rene Vrijdag 29 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zes reacties

Mijn idee

Mijn idee is dat de KLM zijn miljarden meteen teruggeeft, nu ze een topman een bonus geven van bijna acht ton.   De afspraak was geen bonussen en ze doen het toch, eens kijken of Rutte zich ook een keertje aan zijn woord kan houden.  Bizar ook dat zo`n sytheem bestaat en gesteund wordt, in plaats van tegen gestreden.

Mijn idee is dat het virus is ontstaan bij dieren en toen is overgesprongen op de mens, dus lijkt het mij als je alle uitgaansgelegenheden sluit dat je dat dan ook doet met de slachthuizen en dierenfokkerijen en de hele bioinstustrie.

En nertsfokkerijen openhouden, waar de beestjes opgesloten zitten in kooitjes van 70 centimeter, louter en alleen voor bontkraagjes, terwijl daar zelfs de dieren weer besmet zijn, is niet te vatten.

Heel erg krom allemaal.
Ik heb er zelf gelukkig niks mee te maken, maar ik heb wel te doen met al die mensen die niet op bezoek kunnen gaan of het niet mogen ontvangen in al die tehuizen.
En dat ondertussen het doorfokken van dieren wel gewoon doorgaat.

Mijn idee is ook dat het virus zich zo makkelijk heeft verspreid over de wereld door het vliegverkeer komt, dus kap daar mee, dat is ook beter voor de lucht op aarde, zeker nu er bijna geen bos meer over is.

En minister Schouten is ook niet geschikt voor haar functie, hoe kunnen er zoveel verkeerde mensen op belangrijke plekken zitten, dat is even onwenselijk als onmenselijk.

Rene Donderdag 28 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Vijf reacties

LaRs KoehooRn

In deze tijden van Lockdowns en Quarantines speelt Lars wat liedjes.
Dat doet hij elke vrijdag, de ene keer op facebook dan weer op Youtube, en dan komt het hier vanzelf ook wel een keertje, mits goed genoeg natuurlijk, dat spreekt voor zich.

1. Always On My Mind - Willie Nelson
2. Wake Me Up - Avicii ft. Aloe Black
3. Islands In The Stream - Kenny Rogers & Dolly Parton
4. Deze Afstand - Lars Koehoorn

Rene Dinsdag 26 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zes reacties
Gebruikte Tags:

KRant

In verband met Corona tijdelijke vrije toegang tot alle premium artikelen

In deze ongekende tijden heb je behoefte aan feiten en aan overzicht. Journalistiek is niet gratis, is ons uitgangspunt. Maar in deze uitzonderlijke situatie vinden wij dat elke Noorderling recht heeft op onze informatie. Daarom hebben we besloten dat alle PREMIUM-artikelen vanaf nu tijdelijk vrij toegankelijk zijn, inclusief de verdiepende stukken over het coronavirus.


Bovenstaande kom ik wel eens tegen als ik over het internet surf.  Dan kom ik op een pagina van het Dagblad van het Noorden en kan ik niet verder lezen. Nu hoef ik ook niet verder te lezen, het gaat mij om dit stukje.
Dat ze totoyeren (me aanspreken met je) vind ik onfatsoenlijk.
Wat ik echt erg vind ik hun uitgangspunt: Journalistiek is niet gratis.

Ik had liever gehad dat hun uitgangspunt was dat het ze noodgedwongen een bijdrage moeten vragen omdat in ons land met verdienmodellen gewerkt wordt waar ze mee bezig zijn om dat te veranderen of zo.
Maar nee, ze vinden het kennelijk dus juist goed dat mensen gaan betalen voor extra artikelen.

Dus gratis of niet, ik hoef die meuk niet meer.
Bovendien is het Dagblad van het Noorden slechts een schim van wat het eens was, en dat bewijst zulk gedrag ook maar weer.

Rene Maandag 25 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Vijf reacties

Je ziet maaR

De Joodse begraafplaats in het centrum van Winschoten is jarenlang, en achteraf gezien niet goed, ontruimd geweest en wordt langzaam maar zeker weer in ere hersteld.Dit object bevindt zich helemaal aan de uiterste rand van Winschoten bij mensen in de tuin.Deze boom staat zomaar ergens in het midden van de stad.En het gebloei op mijn balkon.En ik denk even terug aan wat eens was.

Rene Zondag 24 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Acht reacties

Idioot

Mensen die pleiten voor pepperspray pleiten voor oorlog, want daar loopt het op uit.
Misschien moeten boa`s zich gaan gedragen als boa`s en dat is niet mensen lastig vallen.

Geweld lost niks op. Dat heeft het nog nooit gedaan. Een wereld zonder wapens maakt de kans op wereldvrede groter dan steeds maar meer wapens. Mensen die pleiten voor wapens vind ik zeer gevaarlijk. Dan dwing je geen respect af maar angst.

Zonder wapens ook geen slachtoffers. Meer wapens is meer slachtoffers. Logica.

Ik vind dat mensen die voor pepperspray zijn het zelf moeten ondergaan, dagelijks, net zo lang tot ze er ook tegen zijn.

Rene Zaterdag 23 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zes reacties

Het is me wat

Het mooiste televisieprogramma van afgelopen seizoen betreft een aflevering van Andere Tijden en staat in zijn geheel op Youtube, dus ik sluit het hierbij in.

Het programma gaat over de Barend Servet Show uit begin jaren 70, een van de meest humoristische ontregelende programma ooit, met vijf miljoen kijkers, waaronder een paar miljoen woedend, en er werden zelfs kamervragen gesteld. Met onder andere Wim T. Schippers en het wordt al heel snel duidelijk waarom ik fan van hem ben.

,,De vooruitgang wordt veroorzaakt door foutjes" is een uitspraak waar ik het volmondig mee eens ben. Juist de mensen die niet precies weten wat ze doen en maar wat aanklooien en uitproberen zorgen voor nieuwe ontwikkelingen, dat maakt het leven leuk.

Ik ontdekte Jacques Plafond in de jaren 80 op de radio, en leerde later dat het Wim T.Schippers was en dat hij al heel veel boeiende dingen op de televisie heeft gedaan.  Het hele Sjef van Oekel tijdperk vond plaats voor ik me van het leven bewust was.  En na Ronflonflon kwam nog We zijn weer thuis en niet te vergeten Flogiston.
En deze Andere Tijden ging dus over de Barend Servet Show.

Een hoogtepunt is wel dat er een meneer door een deur op het podium binnenkwam, in zijn blote lul.
Niet alleen kijkend Nederland was stomverbaasd, ook de overige mensen in de studio schrokken zich rot. Geniaal, verzin het maar, voer het maar eens uit.  En naakte dansende dames en de koningin op laten draven.

Een dieptepunt was dat er bedreigd werd, toen al.
Dat mensen boos worden is zo erg niet, dat is juist leuk, maar het is wel erg als mensen onredelijk worden en gaan dreigen. Toen had je nog de vrije televisie, nu heb je het vrije internet, en haat is er helaas ook nog altijd.

Rene Vrijdag 22 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zes reacties

GRaaien

Dit staat op de site van de NOS:

Duits voorstel tot salarisplafond oogst Hollandse scepsis: 'Never nooit'


Wat een idiote kop, ik dacht dat we klaar waren met Holland en nu weer gewoon Nederland heten, en dat ,,never" is ook niet Nederlands.  Maar dan de inhoud, een hele hoop uitleg en blabla en hier de treffer wat betreft argumentatie:

,,Maar stel", vervolgt de zaakwaarnemer, ,,er komt in Nederland een salarisplafond. Dan zijn een paar dingen zeker: er komen in dat geval geen spelers meer uit andere Europese landen en grote talenten uit Zuid-Amerika zullen ook niet meer komen." "Dat betekent dat het aankomt op de eigen jeugd. Maar als die spelers doorbreken, zijn ze direct weg. Of denk je dat ze hier blijven als ze elders een veelvoud kunnen verdienen? Dan is het dus klaar met onze competitie."

Mijn oplossing zou zijn: niemand meer gaan betalen voor het uitvoeren van een sport.
En mijn wens is dat niemand meer ooit een kaartje koopt en in zo`n stadion gaat zitten.

Maar de werkelijkheid is anders, mensen vinden de spelers geweldig, hoe meer ze verdienen hoe hoger in aanzien. Wat een wereld.

Rene Donderdag 21 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zeven reacties

Fijn

Slecht is nieuws is altijd als dingen niet goed gaan.
En goed nieuws is als slechte dingen verbeteren:
(en ander goed nieuws is sport en als je niks met sport heb heb je gewoon altijd pech)

De Europese Unie schrapt de miljoenensubsidies voor vleesreclames als ‘Kip, het meest veelzijdige stukje vlees’ en ‘What a wonderful beef’. Dat is te lezen in een uitgelekte versie van de Farm 2 Fork strategie van de Europese Commissie, die woensdag officieel gepresenteerd wordt. Brussel betaalde in de afgelopen vier jaar zo’n 94 miljoen euro mee aan de promotie van vlees, waarvan 22,5 miljoen in 2019. Bij zijn aantreden als Europees Klimaatcommissaris in oktober weigerde Timmermans nog om in te gaan op het verzoek van de Partij voor de Dieren om de EU-subsidies voor vleesreclames te schrappen. Europarlementariër Anja Hazekamp is blij dat Timmermans nu toch een stap in de goede richting zet.

Het goede nieuws is hier dus dat iets wat totaal absurd is wordt afgeschaft.  Waarom letten de mensen die Europa besturen niet beter op?  Waarom is dit zo onstaan? Subsidie op reclame.....

En na het goede nieuws nog even een feit onder de neus, het volgend punt.

,,In totaal betaalt de EU volgens schattingen 28 miljard euro per jaar aan landbouwsubsidies uit aan de Europese veehouderij. Ook die subsidies moeten drastisch omlaag en substantieel verduurzaamd worden om het klimaat en de biodiversiteit op onze planeet te redden,"

Dat zijn nog eens bedragen, dat is wel even wat anders dan dat gezemel over Brussel en Straatsburg en thuiswerken en toch reiskosten maken. 
Er zitten daar mensen te netwerken, en daar moet tegen opgetetreden worden.

Ik sla nooit een stemmogelijkheid over, en als Europa weer aan de beurt is weet ik waarom ik ga.

Rene Woensdag 20 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zes reacties

EeRlijk

D66 en PvdD willen naar aanleiding van de Zembla-uitzending opheldering van premier Rutte over de subsidie die koning Willem-Alexander krijgt voor Kroondomein Het Loo. De partijen willen weten waarom er voor de koning andere subsidievoorwaarden gelden. Ook vragen ze Rutte om alle correspondentie over het Kroondomein tussen het koningshuis en de regering openbaar te maken.

In de Zembla-uitzending ‘Koninklijke constructies’ zeggen drie vooraanstaande juristen dat de koning ten onrechte 4,7 miljoen euro natuursubsidie krijgt voor Kroondomein Het Loo. Het landgoed is eigendom van de staat en wordt beheerd door de koning.

Uit de beschikking blijkt dat de overheid zonder enige onderbouwing de koning vrijstelt van belangrijke subsidievoorwaarden. Dit is volgens experts in strijd met de wet.

Ik vraag me af waar GroenLinks en de SP blijven, kom op zeg, aanpakken die koning, het heeft al veel te lang geduurd.
En prins Bernhard komt ook overal mee weg, terwijl er niet geraced is in Zandvoort is wel de natuur aldaar onherstelbaar vergiftigd, stel daar ook maar vragen over.

Rene Dinsdag 19 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zeven reacties

De weReld

Metropolis schakelt opnieuw zijn wereldwijde correspondentennetwerk in om te laten zien hoe iedereen op zijn eigen manier het virus te lijf gaat.

In Israël is hondenbezit dé manier om de lockdown te omzeilen. In Kenia probeert een werkloze comedian met humor uit te leggen wat social distancing betekent. En in Pakistan maakt een buurtbewoner zelf zeep om gratis in zijn buurt te verspreiden. Vanaf zijn balkon in het Spaanse Utrera, waar hij weken in quarantaine zat, geeft Stef Biemans een inleiding bij deze tiendelige reeks reportages.

Een beetje jammer dat dit niet gewoon op de televisie kan, maar gelukkig is er nog het vrije internet.
Lokale correspondenten, dus niet overal Nederlanders instaleren om met een Nederlandse bril op reportage`s maken voor Nederlandse kijkers in Nederland, maar mensen van daar. 
Tevens de oplossing voor al dat gereis over de aardbol, de mens hoeft niet zelf overal te kijken, men kan dat ook laten doen.

Rene Maandag 18 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zes reacties

CultuuR

De sportschool op het Marktplein in Winschoten is weer open,  er staan wat toestellen buiten en er is begeleiding aanwezig.  En telkens na gebruik wordt alles schoongemaakt.  Later zag ik nog linten hangen, maar toen waren er al mensen bezig, en die hoef ik niet in beeld.Meestal mislukken foto`s tegenwoordig en soms lukt er wel weer eentje, dit betreft één van de bordjes in het Lanengebied Sint Vitusholt Winschoten.  Een schitterende buitenwijk met smalle lanen en vrij bochtig her en der.En ook heel veel schitterend mooie huizen, maar ik wilde eens kijken of ik dit leesbaar in beeld kreeg.En ik sluit af met een oudje die nog niet eerder geplaatst is, ik vermoed het Sterrebos.Tot zover, want na het afsluiten komt niks meer.

Rene Zondag 17 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zeven reacties

Bekijk het maaR

Ik had een mobiele telefoon en experimenteerde wat met Tik Tok.  Zelf in beeld verschijnen doe ik niet aan, maar ik legde Quandy vast en met Mellow was ik ook leuk bezig.   Tot ik er weer genoeg van had.   Een allerlaatste door mijn nichtjes zelf opgenomen filmpje in de Efteling van de beroemde draak leek me een fijne afsluiter van dat avontuur. #slot

Tot Mellow een keer leuk ging spelen met een kikkertje , daar maakte ik twee filmpjes van, eentje plaatste op Youtube en eentje zette ik op Tik Tok.  Op Youtube haalde ik de 20 weergaven en op Tik Tok keken er 122 mensen (en maakten er acht het hartje rood.)

Op Tik Tok deed ik verder nog een leuk piepjestest met Mellow, 175 weergaven, De beierende Winschoten Toren, heel kort, kreeg 669 weergaven!  Daarna nog wat Toren en nog wat Mellow wat weer minder scoorde maar toch wel meest boven de 100. (en het aantal rood gemaakte hartjes gemiddeld boven de 10)

En toen kwam de wandeling in het stadspark, mijn nichtje Vivian was ook mee:

We hadden al afgesproken dat ze mee zou gaan wandelen en we hadden al besloten om naar het stadspark te gaan toen ik hoorde dat het hondje Mellow net loops was geworden, dus fijn spelen zit er dan even niet in.
Ik kan zelf heel goed de plannen wijzigen maar Vivian had zich er inmiddels op verheugd en ik zou wel goed opletten, op naar het stadspark dus.

Vivian neemt graag de belevingsroute en ik doe dapper mee.
Als we de nieuwe paaltjesbrug zijn overgestoken wil Vivian graag terug en nog een keer, dat is natuurlijk prima en ik neem even plaats op het bankje.
En dan komt het, ze wil een poort maken met haar benen en dan moet Mellow er onderdoor.
Ik denk, dat ga ik filmen!  Ik film altijd als ze gevaarlijk doet, als ze in de plomp valt heb ik het vastgelegd!  En dat is tot op heden nooit gebeurd.  Het poortje lukt wonderwel en Vivian haar staart zwiept net zo vrolijk als dat van Mellow.

Ik besluit dat dat een leuk filmpje is voor op Tik Tok en zoek er een leuk muziekje bij uit en plaats het. 
Hij duurt 23 seconden en dat is eigenlijk net even te lang, maar ik vind het mooi dus laat ik het zo.  Daarna plaats ik nog een filmpje met Mellow en dat is minder fraai maar wordt weer beter bekeken, waarschijnlijk omdat het korter is.

Ik heb het bewuste filmpje van Tik Tok ook weer op mijn telefoon staan en ga dat opnieuw uploaden, maar knip er dan stukjes af.  Alleen het moment van de poort hou ik, het naar de punt van het poort toelopen en het wegzwiepen naar de MC Donaldspaal haal ik er af.  En ik doe er een ander muziekje onder.
Op Tik Tok komt steeds een deuntje voorbij dat me erg doet denken aan een hit van Aha uit de jaren 80, dat muziekje besluit ik er bij te zetten, en dat maakt het geheel supervrolijk.

En dat slaat aan.  Ik haal snel kijkers, telkens als ik kijk zijn het er weer meer.   Ik krijg ook meldingen op mijn telefoon en het gaat almaar door.  Leuk zeg.  Ik ga richting duizend!  En dan over de duizend heen.  
En het blijft maar doorgaan, op een gegeven moment zit ik zelfs aan de 10 K en voor ik in de avond ga slapen is het al 30K. 

Uiteindelijk is het filmpje beland op 31.1K en zijn er maar liefst 451 hartjes rood gemaakt, en 15 reactie`s.

Mijn laatste Tik Tok, mijn beste Tik Tok ooit: Onder de poort, door het water, in het stadspark.

@renesmurf.nl

Onder de poort, door het water, in het stadspark.

♬ Take on Me - Partenaire Particulier

Lees verder

Rene Vrijdag 15 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zeven reacties
Gebruikte Tags:

Aandacht

Van de vuurwerkramp in Enschede herinner ik me dat het een prachtige zomerse dag was.
De ramp werd alleen vermeld tijdens het radionieuws, en elk uur werd het erger.
In die tijd werden er op de radio nog gewoon programma`s gemaakt en bleef nieuws beperkt tot het nieuws, een heerlijke tijd.  Andere van Duin was net teruggekeerd op Radio 3FM met zijn Dikvoormekaarshow en zou
s`avonds tijdens het songfestival op 3FM live commentaar gaan leveren.

Maar vanwege de vuurwerkramp zei Andre van Duin af.
Maar het songfestival kwam wel gewoon op tv.
Pas na Nederlands optreden werd het onderbroken en zelfs afgekapt, vanwege de vuurwerkramp.
Ik hield de Belg even in de gaten voor de puntentelling en de Nederlandse puntenuitdeelster vertelde dat het alleen de officiele jury betrof vanwege de ramp.

En toen dacht ik, de ramp in Enschede moest eerst goed doordringen in Hilversum.
Een jaar later zag kwamen de aanslagen van 11 september in New York rechtsreeks op televisie, en toen besefte ik dat Amerika dichterbij Hilversum ligt dan Enschede, en zo is het nog altijd en dat is heel erg triest.

En wat ook erg triest is, het is nog altijd niet duidelijk wat er gebeurd is, en er hebben mensen onschuldig voor in de bak gezeten, en weer vrijgelaten ook.  Nederland op zijn triest.

En nu zijn we twintig jaar verder en we zijn nog steeds niet van dat rotvuurwerk af.

Rene Donderdag 14 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zeven reacties

ZetelRoof

Ik vind dat zetelroof niet moet mogen.  Zetelroof is wat Henk Krol doet, uit een partij stappen maar de zetel meenemen.  Die zetel is niet van meneer Krol, die zetel is van de partij waar op gestemd is.
Waarom dit nog steeds mogelijk is is me een raadsel.
Want het gezonde verstand kan dan wel zeggen daar geen gebruik van te maken, wie pluche aan zijn kont heeft misbruikt het maar al te graag.
En meneer Krol neemt een dame mee die haar zetel nog had van weer een andere partij, dat is een draaikont.

En dat moet dan oppositie voeren, op die manier heeft de regering het maar makkelijk.
Om het over Denk maar helemaal niet te hebben. ( Zij wilden, net als FVD de gaswinning volop voortzetten)

En tenslotte ben ik van mening dat dieren niet alleen maar mogen bestaan om de mens te dienen.
En geen bejaarden in de politiek, die hebben hun tijd gehad.

En haal alle mensen maar van de wadden en ook van voorheen Nederlandse Antillen en geef de eilanden terug aan de natuur, de mens heeft het daar al lang genoeg verpest.

Rene Woensdag 13 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zeven reacties

Yakkiebah

Mellow is loops.  Mellow is het hondje van mijn zusje en ik mag er wel eens mee wandelen.  En meestal mag ze dan los en gaat ze op zoek naar andere honden om fijn mee te spelen.  Spelen is met de voorpoten slaan en wat achter elkaar aan rennen.  Als een hond dat niet wil geeft hij dat wel aan en dat begrijpt ze.

En nu is ze loops.  Dus als ze fijn gaat spelen gebruikt ze niet haar voorpoten, nee, ze draait de kont naar hem toe.  En dat nu is niet de bedoeling.  

Dus nu wandel ik tijdelijk maar weer aangelijnd en op plekken waar weinig anderen komen.
En ik vraag me af waarom mensen in hemelsnaam een vrouwtjeshond kopen als er ook mannetjeshonden bestaan.

Rene Dinsdag 12 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Vier reacties

XitteRend

Even tot hier is een satirisch tv programma op VARABNN.
Niels van der Laan en Jeroen Woe nemen het nieuws door voor een videowand want het publiek zit thuis en doet ook mee.  En ineens zat daar Paul de munnik en ze zongen dit lied:

Rene Maandag 11 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Vijf reacties
Gebruikte Tags:

Winschoten

Ik vind mijn balkon de mooiste plek op aarde.  Vooral met lekker weer, dan ben ik gewoon in de buitenlucht en toch thuis.  Op mijn balkon heb een lalierkerstboom, al enkele jaren en hij leeft en groeit nog steeds, en zijn ballen hangen er ook nog steeds in.  En de vorig jaar gepootte tulpenbollen kwamen dit voorjaar weer naar boven.  Maar die waren al uitgebloeid voor ik ze op de foto had gezet, en toch heb ik dagelijks even van de genoten.

En ik heb vorig jaar een mooie bloeiende hanggeranium aangeschaft en deze bloeide tot ver in de herfst door.
En dit voorjaar kwamen er weer groene verse takken aan, de oude heb ik verwijderd, en het eerste bloempje van dit jaar bloeit alweer.
En dat wilde ik graag even met u delen.

Rene Zondag 10 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Negen reacties

VeRleden

Het oudste geluidsdocument uit Alkmaar en waarschijnlijk het oudste geluidsdocument waarop een Nederlandstalige stem te horen is.

Stemgeluid van dhr. J.D. Boeke, directeur van de HBS in Alkmaar.
Opgenomen op 9 maart 1898 in Alkmaar op een fonograafrol.
De originele wasrol ligt in het Universiteitsmuseum Utrecht.
Een in de jaren 70 gemaakte magneetband-opname van die rol ligt in de geluidscollectie van het Regionaal Archief Alkmaar.

Het hier te horen fragment komt van die magneetband.

Lees hier meer over het werk van J.D. Boeke en de eerste geluidsopnamen: https://www.regionaalarchiefalkmaar.nl/boeke

Het betreft dus een kopie op een magneetband, dus het is niet echt het oudste geluid, maar het klinkt wel ongeveer hetzelfde, beetje kraak en een beat die gaandeweg minder wordt.
Er zijn ook wel leukere opnames uit die tijd, met verhaaltjes en zo, maar dit is het oudst.
Tot er nog ouder materiaal opduikt.

Rene Zaterdag 09 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Vijf reacties

U ziet maaR

Dit is een boodschap van alle burgemeesters van de provincie Groningen voor alle Groningers, dus ook voor mij.
De eerste die aan het woord komt is een vrouw, dat is mijn burgemeester, voor de rest zijn het allemaal blanke mannen.


Gatverdamme.
Bah.

Ik ben wars van het woord trots, ik doe niet aan trots.
Ik vind dit eerder schaamtevol.

En dan zitten er ook nog allemaal stukjes van dat spuuglelijke volkslied tussen, soms zou ik willen dat ik mijn Groningerschap weg zou kunnen donderen.
Het is een boodschap van lik mijn reet, nergens op slaand. 
Burgemeester knippen ook linten door en speltjes op, dat valt allemaal in de catagorie val me daar niet mee lastig, maar dit was een wel heel merkwaardige boodschap voor ons allemaal.

Trots is niet goed, trots is je beter voelen dan een ander, trots moet de kop ingedrukt.
Niemand is beter dan een ander, of doet het beter dan een ander, louter vanwege komaf.

Ik toon het toch even omdat het geschiedenis is.

Rene Vrijdag 08 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zes reacties

TandaRts

Ik had een afspraak staan bij de tandarts in april, toen brak het virus uit en belde de tandarts mij om het te verzetten naar mei.  Toen de regering had besloten dat tandartspraktijken weer open mochten belde de tandarts mij opnieuw, mijn afspraak kon gewoon doorgaan, maar ik kreeg wel een aantal vragen die ik ook opgestuurd zou krijgen via de mail. Mocht ik één van deze vragen met Ja beantwoorden werd ik verzocht weer contact op te nemen en er stonden nog verdere instucties in.

•       Heeft u nu corona?
•       Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
•       Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
•       Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38 graden C)?
•       Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
•       Bent u in thuisisolatie?
•       Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

Nog wat extra aanwijzingen:
•       Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen.
•       Meldt u zich na binnenkomst en na het desinfecteren van uw handen bij de receptie.
•       Volg de aanwijzingen van ons personeel op.
•       Om zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren, laten we een beperkt aantal wachtenden binnen toe. Houdt hiervoor het stoplicht in de gaten. Indien deze op groen staat, mag u naar binnen. Indien
deze op rood staat verzoeken wij u om buiten te wachten.
•       Kom alleen naar uw afspraak, indien strikt noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
•       Het toilet en de poetsruimte gelieve NIET te gebruiken.
•       Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.


Wij zullen u ontvangen met een glimlach maar u de hand niet schudden.
Na binnenkomst zullen wij uw temperatuur opmeten (binnenkant elleboog).
Voor sommige behandelingen zullen we u 1 minuut laten spoelen.

Dit heb ik allemaal even in eigen woorden overgetikt, want in de mail staat ook dat ik niks openbaar mag maken.

Ik was op tijd bij de tandarts, zet mijn fiets neer en loop naar binnen.  De deuren zwiepen open als ik er aan kom, dat is altijd zo.  Binnen staat een tafeltje met desinfecterend spul, ik zoek eigenlijk meer de kapostok, voor mijn jas.  Ik hang hem maar aan een kapstok die er staat om dat er een lint gespannen is voor de ene helft van de zitplekken.  Ik gebruik dat spul voor mijn handen en neem plaats.  Er zit namelijk nog niemand achter de balie.  Er lopen wel diverse medewerkers en zoals altijd wordt er gegroet.  Dan komt de volgende klant alweer binnen en meteen nog twee.   Nu zit er iemand achter de balie en ik wacht tot het vrij is zodat ik me ook kan melden.

Normaal hoef ik me nooit te melden, de medewerkster herkent me wel, maar dit is iemand anders, bovendien moet mijn temperatuur ook nog even gemeten worden, dat kan net langs het plexiglas.  Goedgekeurd, ga maar weer zitten.

Het valt me op dat er geen leesmap ligt, niet dat ik daar in kijk, want als ik iets wil lezen wil ik niet onderbroken worden. Er zijn veel minder zitplekken.  Sommige mensen pakken hun mobieltje, terwijl dat afgeraden was, ik zeg niks.
Ik zie nieuwe schilderijen, Herman Brood en koningin Beatrix, en verder hangt nog wat, dat wisselt steeds, dat is wel leuk.  En ik kijk altijd naar de mooie luchtfoto van oud Winschoten, toen het pandje waar ik me nu in bevindt nog midden in het veld stond, en nu is alles er om heen volgebouwd.  En op een gegeven moment hoor ik mijn naam.

Ik moest eerst een hele minuut spoelen en de tandarts had een mondkapje voor, handschoenen is me niet opgevallen.  Ik onderga mijn behandeling en maak een vervolgafspraak en ga met deze ervaring rijker weer naar huis.  Overigens hoor ik meestal wel welke radiozender nu weer opstaat maar dat heb ik dit keer niet meegekregen.

Rene Donderdag 07 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zeven reacties

SchitteRend

75 Jaar bevrijding zou anders worden dan voorgaande jaren en dat werd het ook.

Ik heb me wel geergerd dat de belastingontwijkende en geldverslindende en milieuvervuilende KLM nu alweer vliegt naar Europese bestemmingen, met tegen de Nederlandse wet in toch verplichte mondkapjes.

En onze eigen commissaris van de koning van de provincie Groningen is een leugenaar. ,,Dit is letterlijk in het hart van de provincie, centraler dan hier op de Grote Markt kan je niet zijn", zegt Paas, in de stad Groningen op hemelsbreed nog geen vijf kilometer afstand van de provincie Drenthe!

En radio Noord laat weer artiesten optreden, dan komen er twee nummertjes in de uitzending, de rest op een buitenlandse website, want op de radio moet weer een oudbakken hitje komen.

Maar wat wel leuk was zijn al die vlaggen die ik her en der zag wapperen, en ik had nu ook ruim de tijd, en het weer zat ook nog mee, om te genieten van het bevrijdingsconcert van het carillon van de Winschoten Toren d`Olle Witte.

Het geheel duurde ruim anderhalf uur, hier slechts tien minuten, veel plezier!

Rene Woensdag 06 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Acht reacties
Gebruikte Tags:

Ronflonflon

U hoort Lalalampje van Jacqueline van Benthem en u ziet door mij op de fiets gemaakte beelden van voornamelijk de bestrating in de binnenstad van Winschoten.

Het lied kwam voor het eerst op de radio op 4 mei 1988, en dat blijft toch altijd een speciale dag.
En het liedje sprak me erg aan, het werd mijn lievelingslied.
Ik nam Ronflonflon toentertijd altijd op op cassetteband en ik had een dubbele cassettedeck dus ik kon bandjes maken met de leukste liedjes.
En ik maakte ook wel reservebandjes of in een andere volgorde.  Kortom, ik was er leuk mee bezig, en op een dag knapte me zo`n cassettebandje. De hele boel draaide vast en de automatische stop werkte pas als het al verfrummeld was.  Dat kon ik met plakband dan nog wel weer redden.  Maar de kwaliteit werd minder en minder, en op een dag was ik een aantal liedjes kwijt, waaronder deze.
Gelukkig herhaalden ze in Ronflonflon nog wel eens een oud liedje, en ook telkens kwamen er weer nieuwe.
Maar Lalalampje werd almaar door niet herhaald. 

Op een dag besloot ik om, samen met mijn zusje, een brief je schrijven.
En die brief werd in diezelfde week behandeld toen ze aan gingen kondigen dat er een cd met Ronflonflon liedjes aan kwam.  Als ik nog een week had gewacht met schrijven had het niet meer gehoeven.


Lalalalalampje, op mijn buro.
Vind je de wereld leuk, of vind je het maar zozo?
Je staat zo mooi te prijken,
`k kan uren naar je kijken.
O, mijn lampje, o, i love you so
Lalalalalampje op mijn buro.

Als jij toch eens kon praten,
dan zou je toch wat horen
Wie er aan je knopje zaten,
wie dood ging, wie werd geboren.
Je bent door velen aangeraakt.
Je hebt al zoveel meegemaakt.
Ik ben vaak bij je weggaan,
maar jij bent altijd blijven staan.
Mijn lichtje in de duisternis,
mijn steun in vreugd en droevenis.

Lalalalalampje, op mijn buro.
Vind je de wereld leuk, of vind je het maar zozo?
Je staat zo mooi te prijken,
`k kan uren naar je kijken.
O, mijn lampje, o, i love you so
Lalalalalampje op mijn buro.

Ik heb je soms verwaarloosd,
niet naar je omgekeken.
Toch vond ik steeds weer bij jou troost,
soms gaf je me een teken.
Waar was je voor je bij me kwam,
bij een kerel of een kakmadam?
Ik vond je bij de vuilisbak,
met je voetjes in de hondekak!
Je bent het liefste lampje dat ik ken,
maar hoe zal het met je gaan als ik er niet meer ben?

Je staat zo mooi te prijken,
`k kan uren naar je kijken.
O, mijn lampje, o, i love you so
Lalalalalampje op mijn buro.

Rene Dinsdag 05 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zes reacties
Gebruikte Tags: ,

Quandy

Qyandy leefde van 12 september 2007 en tot 20 september 2019.
En hij kwam bij ons op 9 november 2007.

Toen hij nog pup was maakte ik elke week een filmpje en na zijn dood ben ik begonnen met het herhalen daarvan, we zijn inmiddels aangekomen in januari 2008.
De andere hond in beeld was Rody, daar kon ik het ook goed mee vinden en die is ook al dood.
Alle herhaalde filmpjes zet ik vast in de Quandy Binge Wachting Lijst.

Als vanzelfsprekend vertrouw ik er natuurlijk volkomen op dat niemand het in zijn kop krijgt om precies om acht uur het filmpje te bekijken, maar mocht dat onverhoops toch voorkomen, het betreft een stilte filmpje, er wordt niet in gesproken.

Rene Maandag 04 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zeven reacties

Publieke OmRoep

Ik hou er niet van als mensen het hebben over de NPO.  De NPO bestaat helemaal niet.
De NPO staat voor Nederlandse Publieke Omroep, en dat Nederlands is er voor omdat er anders PO zou staan en dat staat gelijk aan pispot.

De NPO is een verzamelnaam van alle publieke omroepen.
Dus de VPRO en de NTR  maar ook fusiegroepen met TROS en VARA.

Dus men kan niet zeggen De NPO is betrouwbaar of de NPO is links of rechts, want de NPO is alles.

Helaas ligt de macht niet meer in de handen van de omroepen, maar in een overkoepelend gedrocht.
En dat kan men dan ook weer NPO noemen.

Dus de VPRO beslist niet dat er geen publiek meer bij zit te klappen, dat beslist de NPO.
Vaag allemaal.

Rene Zondag 03 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Vijf reacties

Ontzettend

Radio zou niet moeten gaan om luiistercijfers.
Radio gaat maar om twee dingen: 1 de presentator en 2 de luisteraar.
De presentator draagt het programma, brengt het programma, doet het programma.
En de luisteraar moet datgene horen wat de presentator hem graag voorschotelt.

En die zit echt niet te wachten op de miljoenste keer die vervelende new radicals, en al die andere meuk die maar keer op keer op keer per se op 3FM moet.  Dood en doodmoe wordt men er van.
Als mensen zo graag elke keer die new radicals en al die andere meuk willen horen doen ze dat wel op de spotify.
De radioluisteraar doe je er in geen geval plezier mee, die moet die meuk elke keer maar weer doorstaan.

En in plaats van dat de huidige presentator zich een beetje opstelt ten gunste van de luisteraar, blijven ze maar doen alsof het succes afhangt van de luistercijfers.

Dit is allemaal niet nieuw, dit is al sinds de invoering van de horizontale programering het probleem op 3FM zo, wat wel nieuw is is dat een VPRO presentator helemaal de VPRO van het pad af brengt.

En inhoudelijk, dat gedoe tussen de platen door, is ook al een geslijm van jewelste, er is helemaal niks VPRO aan.
En dat lachen steeds, dat is erg vervelend.

Ik hoef me in elk geval niet meer te haasten omdat ik op tijd thuis wil zijn om maar niks van het programma te missen, maar die tijd is ook al ontzettend lang geleden.

Rene Zaterdag 02 Mei 2020 at 12:00 am | | Smurf | Zes reacties