U ziet maaR

De geschiedenis herhaalt zich, keer op keer, altijd maar weer.

1: Neem nou het gedoe onlangs met Johan Derksen.  Hij zegt iets op de televisie dat totaal in het verkeerde keelgat schiet en de adverteerders trekken zich terug.  In de jaren 80 was het Theo van Gogh, die collumns schreef in een krant, wat ook wel eens in verkeerde keelgaten terecht kwam en grote adverteerders trokken zich terug.  De eeuwigdurende discussie dat bedrijven niet alleen bepalen wat we nodig denken te hebben, ze gaan ook nog bepalen waar zij al dan niet achter staan.

En vandaag weer de hele middag elk uur in het nieuws: Verstappen.

2: Verstappen is geen nieuws, dat is sport en val me daar niet mee lastig.   Ik heb niks op die Verstappen persoonlijk tegen, hij doet gewoon zijn best.  Maar dat gerace is erg slecht voor het milieu en ik ben totaal niet geintereseerd in die sport en uit welk land iemand komt en bah.  Maar nee, dat moet en zal elk uur in het nieuws meegenomen worden.  En ook op de App van de NOS staat het bovenaan!  Tereur is het, om van de televisie nog maar te zwijgen.

In de avond liep ik een rondje in het Sterrebos en de diertjes waren zo leuk aan het spelen, ik werd er vrolijk van.
Wel een gemis dat er ook deze zomer vooralsnog geen kalkoen rondloopt, maar je kan niet alles hebben.

Rene Maandag 06 Juli 2020 at 12:00 am | | Smurf | Geen reacties

TevReden

VCA staat voor Veligheid, gezondheid en milieu, Checklist Aannemers.  Dat heb ik overgeschreven, zoiets kan ik niet onthouden. En het is meteen al storend dat er een Engels woord in zit.
Wat ook storend is, maar waar ik ook wel weer begrip voor heb, is dat ik elke tien jaar opnieuw VCA examen moet doen en daarvoor ook dien te slagen.  En ik niet alleen, dat geldt voor vrijwel al het werkvolk in Nederland.

Als je in één keer slaagt ben je geneigd om te denken dat het erg goed is om de geheugens wat op te frissen en wat veranderingen bij te leren.  En als je zakt ben je geneigd om te denken dat het meer is om mensen te pesten en die opleidingsinstituten aan het werk te houden, want het is in theorie uiteindelijk toch weer heel anders dan in de praktijk. En het kost mijn werkgever en vele anderen een vermogen.

Ik weet het niet hoor, dat opgedrongende stuit me toch wel tegen de borst, zo krijg je de tekorten aan mensen in de bouw natuurlijk ook nooit weggewerkt, maar aan de andere kant moet het aantal mensen dat sterft op het werk het liefst natuurlijk helemaal naar nul.  Veiligheid vooraan.

Dit keer moest ik naar Stadskanaal, vorige keer Zuidbroek.  Ik had de avond te voren al op internet gekeken, vooral om te weten hoe lang de reis zou zijn, en toen zag ik dat ik een andere route moest nemen want er waren wat wegen afgesloten.
We waren met een stuk of tien personen van hetzelfde bedrijf, en de leraar vreesde dat het te gezellig zou worden, maar volgens mij viel dat uiteindelijk wel mee, we deden allemaal ons best om deze dagcursus te volgen.

Voor eten en drinken zou gezorgd worden, en wat rammelde mijn maag toen ik tegen tienen een plakje cake kreeg terwijl ik normaal al vier plakken brood op heb op dat tijdstip.
De lunch was wel goed verzorgd.  Wegens corona was alles natuurlijk aangepast en mochten we niet in de kantine, dat ging allemaal goed. Ik werd er wel doodmoe van, wat een stroom aan informatie zeg.  Ik had thuis al het leenboek gelezen en natuurlijk ook op internet gekeken de avonden van te voren, maar het blijft lastig.

Wat totaal anders is dan tien jaar geleden, nu was alles digitaal, met muis aan tablet, ieder zijn persoonlijke vragenlijst.   Er zijn 3000 examenvragen, en iedereen moet er 40 doen, en iedereen kreeg andere vragen.

Na de cursus nam de leraar afscheid en kwam er een mevrouw om de examens af te nemen.
En net als thuis met het proefexamen kwam ik er na afloop meteen met een muisklik achter dat ik geslaagd was.  79 Procent en ik kan er weer tien jaar tegen.

En ik ben het er ook niet mee eens dat het allemaal digitaal moest, er waren mannen bij die daar moeite mee hadden (en daarvoor even bijles kregen) en ik vind dat men de keus moet hebben, computer of papier.

Rene Zondag 05 Juli 2020 at 12:00 am | | Smurf | Acht reacties

Stelling van de stemwijzer

25. Windmolens

Hier volgt een stelling, dan staat er een streep met daar onder mijn mening, en daar mag u dan weer op reageren.

De gemeente moet met de provincie afspreken om windmolens te plaatsen.


Jazeker, Nederland is een molenland, zet maar vol!
Maar hou daarbij wel rekening met vogelroutes en omwonenden natuurlijk.

Rene Zaterdag 04 Juli 2020 at 12:00 am | | Smurf | Drie reacties

Ronflonflon

Dit liedje is ook niet echt een Ronflonflonsong, maar komt wel uit de stal van Jacques Plafond.  Ik weet niet eens wie het zingt, de tekst snap ik ook geen snars van, maar de muziek is wel overduidelijk van Jan Vos.


 Het filmpje betreft een gedeelte van een fietstocht vanaf het punt op een industrieterrein in Winschoten waar het vorige filmpje stopte, en ik fiets voort tot het weer stopt, en dan ben ik al zo`n beetje bij Winschoterzijl.

Rene Vrijdag 03 Juli 2020 at 12:00 am | | Smurf | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,