NaaR Maastricht

Ik wilde ook eens een kijkje nemen in Maastricht en dacht dat de zondag daar wel geschikt voor was in verband met rustigheid.  Dat bleek niet geheel juist, in Maastricht was het ontzettend druk.

Onderweg naar een parkeergarage kwamen we onderweg al een andere parkeergarage tegen waar nog plek was.  We draaien naar binnen en daar stond al een oude man te wenken waar nog plek was, en dat paste ook maar net.
Vlakbij het Vrijthof, waar we dus ook als eerste naar toe wandelden, op weg naar het VVV kantoor.

Onderweg al overal coronawaarschuwingen en afstand houden en in het kantoor ook beperkt toegang en door glas geen praten.  Ik kreeg twee folders mee, eentje met een historische stadswandeling en eentje over de boottochten over de Maas.  Ik moest achterom het gebouw weer verlaten. 

De historische route ging vlak langs de oudste brug van Nederland, de Servaasbrug.  Daar wilde ik sowieso eens over wandelen, en ook weer terug.  De brug ging ook nog gedeeltelijk open omdat er een schip onder door kwam.
Daarna direct maar even een kaartje gekocht voor een rondvaart over de Maas, over een uurtje was er nog plek.

Daarom kon ik eerst nog even een oude stadsmuur en de Helpoort bekijken.  En daarna een uurtje op de boot, even naar de Belgische grens en weer terug, en ondertussen allemaal toeristische informatie krijgen.   Gelukkig mocht dat allemaal mondkaploos, anders was ik ook niet meegegaan, ik wil wel genieten.

Daarna verder met de stadswandeling en toen we bij de Sint Janskerk  met zijn zeventig meter hoge rood geschilderde toren kwamen was er een plensbui in aantocht en gingen we onder een overkapping op het Vrijthof een hapje eten.  En daar was het toch zo druk dat de anderhalve meter niet meer leek te gelden.

Daarna de auto weer opgezocht en gevonden en weer naar de camping.

Rene Zondag 26 Juli 2020 at 10:02 pm | | Smurf

zeven reacties

marjolijn

Dat was wel verkeerd gedacht, maar gelukkig wel overleefd.
En toch een mooie vakantiedag geworden.

marjolijn, (URL) - 27-07-’20 07:13
Frank 103

Maastricht is best leuk, ik ben er zelf ook een keer geweest met een uitje van het werk.

Frank 103, - 27-07-’20 12:40
Rietepietz

Je haalt er alles uit dat er toeristisch gezien in zit. Volgens mij is Maastricht altijd behoorlijk druk maar zéker in het weekend.

Rietepietz, (URL) - 27-07-’20 18:35
די מריו

Maastricht is altijd al druk geweest op zondag. Toch wel een mooie stad. Ik wist alleen niet dat het de oudste brug van nederland was.

Love As Always
Di Mario

די מריו, (URL) - 27-07-’20 18:36
hanscke

Even je vorige blogjes gelezen. Je bent dus in het zuiden van het land, ook een mooie omgeving. Ik mis de foto’s wel hoor. het geeft vaak net dat extra inkijkje. Bovendien vind ik het wel leuk om dingen te herkennen.

hanscke, (URL) - 27-07-’20 20:09
Liesbethblogt

Het is zo’n mooie stad maar inderdaad de drukte. Ik zou nog wel een keer naar de boekenwinkelkerk willen maar dat gaat voorlopig niet gebeuren.

Liesbethblogt, (URL) - 28-07-’20 18:59
ria

Dat lijkt me wel een geslaagde dag zo, op die drukte na dan.

ria, (URL) - 28-07-’20 21:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.