Op vakantie in het zuiden

Vandaag nam ik eens een kijkje in Heerlen, onderdeel van de stadsregio Parkstad Limburg.  In de provincie Groningen is ook een dorpje dat zich Parkstad noemt en dat is haast wel net zo lelijk als Heerlen. We parkeerden in een parkeergarage waar we met de lift uitkwamen in een winkelcentrum.
Dat was op zich wel aardig, maar de andere gebouwen buiten: Wat een lelijkheid bij elkaar zeg.  En dat is geen belediging, want op zich kan ik wel genieten van lelijkheid. Bovendien maakt dat wat wel mooi is nog mooier. 

Hier was alleen nog een middeleeuws torentje, en overal waar mogelijk schitterende muurschilderingen.  Maar de architectuur is totaal niet mijn smaak, allemaal strak en blokkerig en recht en sfeerloos.
Anderen zullen wellicht smullen waar ik van gruwel.  Ook het imposante stationsgebouw, het maankwartier, met veel woningen en kantoren en winkelruimtes, waarvan veel leeg, kon me niet echt bekoren.  Leuk om te zien, dat wel. 

Daarna nog even gewandeld naar Kasteel Eyckholt, dat is meer een ruine.  Want kaartjes van te voren online bestellen doe ik niet, en mondkapje dragen ook niet, dus was dit de beste optie.  Alleen was het niet bereikbaar.  Er zat wel een opening in de afrastering, maar zoveel brandnetels dat ik er met mijn blote benen niet doorheen ging.  Dan maar even van een afstandje koekeloeren.

Ook nog een ijsje en een klein buitje gehad.

Rene Maandag 27 Juli 2020 at 11:04 pm | | Smurf

vier reacties

Noortje

Dat je Heerlen met mijn woonplaats vergelijk vind ik toch eigenlijk wel een belediging, haha.
Ik vind mijn woonplaats toch heel wat mooier dan Heerlen. Bekijk de foto’s maar eens van mijn laatste verslag dan verander je misschien wel van mening, haha.

Noortje, (URL) - 27-07-’20 23:58
די מריו

die muurschilderingen zijn dan wel weer heel erg beroemd.

Love As Always
Di mario

די מריו, (URL) - 28-07-’20 07:37
Rietepietz

Maar het dan toch leuk vinden om het gezien te hebben maakt dat het geen verloren dag is.Muurschilderingen zijn altijd wel de moeite waard en heel creatief.

Rietepietz, (URL) - 28-07-’20 22:15
Renesmurf

@Noortje: In Heerlen staan ook wel mooie panden, maar de lelijkheid overheerst. En de naam Parkstad doet me er toch elke keer weer aan denken.

Renesmurf, (URL) - 28-07-’20 22:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.