PRachtige stad in het zuiden

Vandaag Sittard maar eens aangedaan, en ik was aangenaam verrast.  Wat een leuk stadje is dat, tenminste de oude binnenstad.   Ik koos er voor om dit keer te parkeren nabij Fort Sanderbout, dan hoefde ik daar niet apart meer naar toe te lopen.  Prachtig al die oude stadswallen die er al eeuwen zijn en bewaard gebleven.  Het centrum bestaat uit nauwe straatjes met wel heel veel kerkgebouwen.

Toen ik het VVV kantoor binnenliep werd ik snel weer naar buiten gestuurd, wachten aub!   Toen er mensen buiten kwamen mocht ik binnenkomen.  De één neemt de maatregelen serieuzer dan de ander, want zo hrel druk was het toch niet.  Hoewel ik natuurlijk wel elke keer waar mogelijk mijn handen was, zo ook hier.  Met aanvaarde excuses voor het wachten en twee folders kwam ik weer buiten.  De folder met de stadswandeling bevatte mij veel te veel informatie.  Ik hoef niet elk detail beschreven te hebben, ik kijk liever zelf wel wat ik zie, daardoor liep ik ook een paar keer fout waarschijnlijk.

Toon Hermans, ik heb er nog nooit om gelachen, ik vond hem geen bal aan, heeft hier gewoond en zijn sporen nagelaten.  Ik zag zijn hoofd, zijn tekening, zijn huis.   De winkelstraten kennen zo ook hun leegstand, maar het meerendeel was wel gevuld.   Op een terras nog een kop koffie met Limburgse vlaai gehad.

Rene Dinsdag 28 Juli 2020 at 10:14 pm | | Smurf

zes reacties

Frank 103

Nooit geweest, Sittard. Maar ik zal er een volgende keer toch gaan kijken, het klinkt goed!
Toon Hermans vond ik wel leuk, net als Wim Sonneveld. Uiteraard niet alles, maar bijvoorbeeld zijn stukje over Sinterklaas vind ik geweldig. Wim Kan vond ik niks aan, gezeur over politici, heel gedateerd.

Frank 103, - 28-07-’20 23:15
Noortje

Ik ben verschillende keren in Sittard geweest ook wel tijdens de Sint Joep jaarmarkt. Dit is de eerste jaarmarkt na de winterstop en deze is ongeveer even oud als de Adrillen markt in Winschoten. Ik meen dat die in Winschoten de laatste is voor de winterstop

Noortje, (URL) - 29-07-’20 00:23
די מריו

Sittard, daar heeft Dinnetje nog een zus wonen, dus we zijn er wel regelmatig geweest.

Love as always
Di mario

די מריו, (URL) - 29-07-’20 14:11
Rietepietz

Een stad die ik niet ken, ik hoef ook niet altijd álle informatie en zoek alleen dát wat ik wil weten op. Uiteindelijk kun je toch niet alles onthouden.

Rietepietz, (URL) - 29-07-’20 16:25
ria

Vooral in zijn beginperiode toen het nog nieuw was en tv nog niet oud, hebben we met heel de familie tranen met tuiten gelachen om Toon, maar ja op den duur was het allemaal een beetje uitgemolken, al kan ik om sommige dingen heus nog wel lachen.

ria, (URL) - 29-07-’20 19:26
Liesbethblogt

Nooit geweest Toon Hermans was ook mijn ding niet trouwens.

Liesbethblogt, (URL) - 30-07-’20 19:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.