Oud Winschoten

Ik ontdekte een nieuw bordje in Winschoten.En dan nu van dichterbij, kijk even en ontdek de Marktpleinkerk en de losstaande toren met nog het oude dak.
En dan ziet u hoe de vestinggracht gelopen moet hebben.En dan neem ik even rustig de tijd om de teksten op de foto te zetten, dan kan ik het thuis rustig nog eens nalezen, want zo tijdens een wandeling onthoud ik dat allemaal niet.Het waren roerige tijden.Elk detail wordt beschreven.En wat gevonden is wordt getoond.Ik weet nog dat hier allemaal gebouwen stonden, winkels, een flat, huizen, de drukkerij en bijkantoren van de Winschoter Courant, en jaren daarvoor was daar dus een gracht.Er wordt ook nog even verwezen naar de Bruggeschans, ook heel mooi.Een historisch overzichtskaartje met De Marktpleinkerk als centraal middenpunt van de stad.En zo blijft de geschiedenis levend.

Rene Zondag 30 Mei 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Vier reacties

NedeRland

Groningen Airport Eelde, ik had gehoopt dat het alleen maar geld en milieu kostende Drentse vliegveld eens werd opgeheven, maar helaas,

De Duitse luchtvaartmaatschappij Green Airlines gaat vanaf 1 juli vanaf Groningen Airport Eelde vluchten aanbieden richting Corfu, Mallorca, Ibiza en Faro.

Scheepsbouwer Meyer Turku Oy, dat eigendom is van de Meyer Werft in Papenburg, heeft Green Airlines gevraagd de zakelijke pendelvluchten uit te voeren.

De Meyer Werft is een scheepswerf vlak over de grens, daar bouwen ze cruiseschepen, enorme vervuilende bakbeesten. Ook hard getroffen, maar niet hard genoeg.

Wie de prik neemt staat er dus achter dan men doorgaat op de oude foute voet.
Als niemand hem nam dan zou men stoppen met zo over de aarde zeulen.

Punt twee: Aan het uitkeren van 28 miljoen euro aan bonussen door Booking.com is niets te doen.
Ze kregen ruim 100 miljoen euro aan staatssteun, veranderen de regels en doen het dan toch om die toplui binnen te houden, anders lopen ze weg maar niemand weet waar naar toe.

En ik las nog in de krant dat er gaswing plaats zal gaan vinden ten noorden van Schiermonnikoog en daarbij willen ze vele miljoenen liters vervuild water storten, vlakbij een natuurgebied.
Milieuliefhebbers hebben het liefst dat Nederland dezelfde strenge regels gaat hanteren als de Duitsers, betreffende de Noordzee, maar de VVD is daar natuurlijk tegen, die willen de goedkoopste oplossing, wat geen oplossing is maar juist het probleem.

Nou, bovenstaande wilde ik allemaal in één logpraatje verwerken en dan er dan ook nog ergens tussenfrommelen dat er gebruik is gemaakt van de mijns inziens onnodig leed veroorzakende dierproeven om de vaccins te verkrijgen, ook dat is een reden om er niet aan mee te doen.

Rene Zaterdag 29 Mei 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Vier reacties

Mijlpalen

Er is goed nieuws, en er is slecht nieuws, en dat laatste zal uiteindelijk overwinnen, altijd.

Het goede nieuws is dat de SHELL alles op alles moet zetten om het klimaatprobleem zo beperkt mogelijk te houden, de kantjes er af lopen kan echt niet meer, nu vanwege een rechterlijk bevel.

Het slechte nieuws is dat burgers naar de rechter moesten om dat voor elkaar te krijgen.
Slecht in die zin dat het bedrijf dat meer uitstoot heeft dan heel Nederland, zelf het verstand niet heeft, en tot overmaat van ramp ook nog eens in hoger beroep gaat.

Er is ook goed nieuws voor de dieren, eenden mogen voortaan zwemmen, konijnen voortaan graven en van varken worden geen straatjes meer afgeknipt.
Het slechte nieuws is dan dat het 20 jaar geleden al beloofd is en dat er mensen zijn die dieren houden zonder dat ze er van houden.  Alleen geld is belangrijk.
Het lijkt me volkomen logisch dat men dieren houdt en de omstandiheden daar aan aanpast, en niet andersom.

Als men teveel varkens in een hok stopt gaan ze elkaar de staart afbijten.
Dan zijn er twee mogelijkheden, of men stropt ze in een groter hok, of men stopt er minder varkens in, het afsnijden is niet alleen een ziek idee, het mag ook niet meer, eindelijk.

Ik sluit af met het allerslechtste nieuws, ook de eerste kamer is akkoord met verplichte toegangstesten en quarantaineplicht, ook te ziek voor woorden, bewijzen dat je gezond bent, schandalig, mensen opsluiten, net zo.

Laten ze eerst maar zorgen dat een volgende pandemie ons bespaard blijft.
En geen tweedeling vergroten.

Rene Woensdag 26 Mei 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Vier reacties

Leuk is andeRs

Toen ik gisteravond uit bad kwam zag ik dat familieleden me geapt hadden.Heftig, en ik klikte op de link en las even verder.

Momenteel is de politie in grote getale aanwezig op meerdere locaties in Winschoten. De politieagenten dragen kogelwerende vesten.

Ik nam snel even een kijkje vanaf mijn balkon, en er was niks meer te bekennen.
Ik heb niks gehoord of gezien, maar ging wel met een beetje een raar gevoel slapen.
Of er geschoten is of niet is me tot op heden nog niet bekend.

Rene Dinsdag 25 Mei 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Vier reacties

KunstenaaR

Op deze zoveelste Pinkpoploze Pinksterdag is er toch aandacht voor muziek, Bob Dylan is 80 jaar geworden.
Bob Dylan is behalve Amerikaan ook wereldburger en wellicht de belangrijkste popmuzikant en tekstdichter van de afgelopen 60 jaar en een cultureel-maatschappelijk icoon dat geen gelijke kent.

Nu heb ik niet geluisterd naar al die extra MAX en VPRO radioprogramma`s en VPRO podcast over Bob Dylan, maar ik heb wel erg genoten van de maar liefst 10 favoriete Dylan liedjes uitgevoerd door Lucky Fonz |||, Judy Blank, Yorick van Norden, Tim Knol, Freek de Jonge, Cato van Dijck en Huub van der Lubbe, en een prachtige band.

Deze liedjes staan hier in deze lijst.

Ik kon geen keuze maken welke ik de allerleukste vond, dus dan maar zo, kies zelf maar en laat het me weten.

Rene Maandag 24 Mei 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Drie reacties
Gebruikte Tags:

Je ziet maaR

Dit kwam ik tegen in Winschoten:Vroeger was het normaal om als gezin gezamelijk uit een pan te eten die voor hun op tafel stond, maar in Winschoten waren ze al zo ver dat ze borden gebruikten.   Daar komt de bijnaam Tellerlikker vandaan, en daar is deze brasserie restaurant naar vernoemd, in het hart van de stad.Eens kijken wat er dit jaar van komt.Dit pandje aan het eind van de Ludensweg staat er heel erg vervallen bij.Er komt een nieuw stadhuis in Winschoten dat aan gaat sluiten op het oude momumentale deel waarbij de oude achtergevel weer zichtbaar gaat worden, en nu dit dus nog tegenaan staat.Dit was het staatbeeld in Winschoten.Ik heb er geen gebruik van gemaakt.Men doet wat men kan.Dit is de laatste in de reeks en ik hoop dat nooit meer aan te treffen.Hoop doet leven.

Rene Zaterdag 22 Mei 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Zes reacties

In een blad

Gelukkig gaat mijn werk wel door, ook in tijden van crisis moet er onderhoud gepleegd worden.
Meestal ben ik buiten bezig, maar binnen komt ook voor.
En de afgelopen maanden was ik met een speciaal project bezig, zo speciaal dat een schildersblad er een artikel over gemaakt heeft.   Op de dag dat de fotograaf kwam, met een delegatie van dat blad, trok ik even een nieuwe witte trui aan, en dat heeft geholpen, een foto van mij is in dat blad verschenen.
Wel grappig is dat ik dacht dat ik houten balken aan het schilderen was, en dat ik dan in dat blad lees dat het gevelvinnen zijn.  Hoe dan ook, het project is afgerond, het blad is bij de lezers en nu kan ik het veilig loggen.
Ik heb ook een exemplaar van dat blad meegekregen, dat bewaar ik.

Rene Woensdag 19 Mei 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Zeven reacties

Helaas

Wat zou het toch leuk zijn als Nederland het songfestival eens mocht organiseren en dat dan deed op geheel eigen wijze.
Dus niet miljoenen uitgeven aan licht en vuurwerk, en geen dure speciaal ontworpen jurken en niet meerdere presentatoren die niet eens Nederlands praten, en niet dat constante geschreeuw.
Niet dat tenenkrommende, maar eens laten zien hoe het wel kan en moet.

En wat zou het fijn zijn, ook omwille van het klimaat, dat iedereen eens in zijn eigen land bleef en de boel middels allerlei verbindingen tot stand kwam.
Het voegt echt niks toe dat er allemaal mensen ingevlogen worden.

Ik ga niet kijken om de eenvoudige reden dat ze een disc jockey van de commerciele radio commentaar laten geven, dat stuit me tegen de publieke borst.  Bovendien hoeft dat niet met twee man die er ook nog vorstelijk voor betaald worden. En de muziek is overwegend niet om aan te horen, zeker als je hoort wat de vorige keer gewonnen heeft. 


Nederland zou op moeten vallen tussen al die andere gelikte kutshows als altijd, niet precies hetzelfde gaan doen, dan had je ook niet hoeven winnen.

Maar zie: titel.

Rene Dinsdag 18 Mei 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Drie reacties

Geschiedenis

Hier ben ik heel erg op tegen:

Op 20 april 2021 heeft het college van de gemeente Oldambt besloten om het viaduct bij Winschoten, waar de Verlengde Kloosterlaan over de A7 kruist, te vernoemen naar de omgekomen sergeant der 1e klasse Henry Hoving.

Bruggen en viaducten vernoemen naar omgekomen militairen

Vorig jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd van de Duitse bezetter. Op initiatief van Stichting Coördinatie 75 jaar Vrijheid, hebben het ministerie van Defensie en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen met het Veteranen Platform een plan gemaakt om bruggen en viaducten te vernoemen naar militairen die tijdens hun inzet voor vredesmissies zijn omgekomen. In het hele land worden de komende jaren bruggen en viaducten vernoemd. Op die manier komt er een passende en blijvende herinnering aan hen die zich onvoorwaardelijk voor de vrijheid en veiligheid van anderen hebben ingezet.

Henry Hoving

Henry Hoving (geboren op 24 december 1986 in Midwolda), militair en inwoner van de gemeente Oldambt, kwam niet thuis van zijn Minusma-missie in Mali. Hij overleed op 6 juli 2016 in Kidal door een mortierongeval. Henry nam op deze dag samen met zijn collega Kevin Roggeveld uit Groningen deel aan mortierschietoefeningen. Helaas is tijdens een van de oefeningen een mortiergranaat vroegtijdig afgegaan, waardoor zowel Henry als Kevin om het leven is gekomen. Het stoffelijk overschot van Henry is een paar dagen na het ongeval overgebracht naar Nederland, waar hij op 20 juli 2016 in Winschoten gecremeerd is.

Viaduct boven A7 krijgt Henry’s naam

Met instemming van de nabestaanden en de gemeente Oldambt krijgt een viaduct boven de A7 de naam ‘Sergeant der 1e klasse Henry Hoving’. Het is nog niet duidelijk wanneer het naambord wordt geplaatst. De verwachting is dat dit eind dit jaar of begin volgend jaar is. Het naambord wordt door Rijkswaterstaat aan twee kanten van het viaduct bevestigd, zodat het vanuit beide richtingen zichtbaar is voor bestuurders op de A7. Rijkswaterstaat plant de plaatsing van het naambord tegelijk met andere werkzaamheden, omdat de A7 voor het bevestigen van de borden tijdelijk afgesloten moet worden.


Ik ben hier op tegen omdat ik vind dat we militairen niet moeten eren.
Het leger kost handen vol geld, het levert niks op, en veroorzaakt meer elende dan vreugde.
Tijdens missies vallen er altijd doden en het wordt nooit duidelijk waarom Nederland zich ergens mee bemoeit en wat dat oplevert.
En ze maken de natuur kapot met hun geoefen en lawaaimakerij en bah.

En dan moeten er door heel Nederland omgekomen militairen worden geeerd, zonder te informeren of het volk dat ook wel wil.
Nu heeft Winschoten heel snel ingegrepen door onze eigen militair te vernoemen, voordat er zomaar een wildvreemde naam verschijnt. 

Ik vind ook dat er een bordje bij moet komen waarop staat wie de militair is en hoe die om het leven gekomen is (in dit geval een ongeval met ondeugdelijk materiaal tijdens een oefening) en er moet bij komen te staan wat zo`n man ons nou in totaal gekost heeft en wat het heeft opgeleverd voor ons land.

Rene Zondag 16 Mei 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Drie reacties

Flauw van MaRk Rutte

Naar aanleiding van het toenemend geweld in Israel tweette onze minister president het volgende:

In de eerste plaats vind ik dat mensen, ook politici, woorden moeten gebruiken die we allemaal kennen, dus proportionaliteit mag hij dan wel even nader verklaren.  Ik heb het even opgezocht en dat betekent dat er een redelijke verhoudung moet zijn tussen het ingezette doel en het middel. (En met onschuldige kinderslachtoffers lijkt me dat niet, met volwassen heb ik daar al moeite mee)

Mensen gebruiken vaak lastige woorden om aan te geven dat het zo simpel niet is.

Ik vind het volkomen normaal en ook wel logisch dat geweld wordt afgekeurd, altijd.
Ik vind het fout dat de premier partij kiest, dat mag niet en dat moet niet!

Het is onacceptabel dat er rakketten worden afgevuurd, en dan moet hij niet gaan benoemen van wie.
Want de rakketten van Hamas worden niet afgevuurd om wille van de lol of om te pesten, dat is puur en alleen ter verdediging van het eigen volk.
Want dat Joden Palesteinen uit hun huizen jagen om zelf op die plek te gaan wonen, en overal nederzettingen bouwen is ook niet in de haak.  Ondanks wat er in hun bijbeltje staat moeten ze rekening houden met de overige inwoners.

Als je vrede wilt moet je elkaar respecteren en er samen uit zien te komen.
Zonder geweld.

Nederland steunt het recht (van Israel zegt hij er even bij) op zelfverdediging.
Nou, ik behoor ook toe tot Nederland en ik steun dat niet. 
En als er kinderen sterven vind ik het ook nog eens schandalig dat hij dat redelijk noemt.

Het ergste is ook nog dat hij de tweet ook nog in het Engels geplaatst heeft, dus er is over nagedacht...

Het gaat er nu even niet om dat ik het niet eens ben met Mark Rutte, het gaat er nu om dat hij dit tweet namens Nederland.

Rene Vrijdag 14 Mei 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Drie reacties

Elf

Ik zag een briefje hangen met vermist, dus ik fiets er even naar toe om het eens te lezen.En ik zag meer briefjes hangen, met op de achtergrond een winkeletalage met een actie over hetzelfde.Dit allemaal in Winschoten, vroeg in de ochtend.
Ik maakte er even een foto van dan kon ik het thuis nog eens nalezen.De avondklok, totaal zinloos, absurd hard, men mocht het huis niet uit, werd opgesloten in eigen huis.Dit zag ik ook in heel Winschoten...Ik heb er geen gebruik van gemaakt.Ik ben er niet op gaan zitten, ik keek er alleen even naar en maakte er deze foto van.Een oud pand in Winschoten.Een trieste blik, de lege winkelstraten, toch waren de etalages wel aangepast.En nu is het hopelijk allemaal geschiedenis.En wie weet wat de toekomst allemaal brengen gaat.

Rene Woensdag 12 Mei 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Vijf reacties

DuuR

Dit is het nieuws op dezelfde dag: HEMA lijdt meer dan 200 miljoen verlies in coronajaar.

Dat is ook geen wonder natuurlijk, met de gedwongen tijdelijke sluiting.
En we mogen hopen dat het desnoods met belastinggeld op de been mag blijven.

En even verderop:  'Pfizer sluist miljardenwinst weg via Nederland'


Eerst lijkt 200 miljoen veel, maar vergelijken met miljarden is het weer niet zoveel.
Er wordt dus grof geld verdiend met dat geprik, alleen al daarom moet men zich niet laten prikken.

Eerst wilden ze alleen de kwetsbaren prikken, en dat ging zo makkelijk, nu willen ze ook de gezonde mensen gaan doen, en straks de jongeren en kinderen...

Als je niks mankeert hoef je dat spul niet te nemen, het deugt niet.
Geld maakt alles kapot, want geld gaat boven alles, maar niet in mijn lijf.

En voor de mensen die dan met voorbeelden komen van familie dat slachtoffer is geworden: ik heb een oom die na zijn eerste prik een beroerte gehad heeft.  Zonder prik had hem dat natuurlijk ook kunnen overkomen, maar toch.  Hij kreeg het na zijn prik, niet er voor.
En de blaasontsteking bij een tante is natuurlijk ook gewoon toeval.

Rene Dinsdag 11 Mei 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Vier reacties

CultuuR

Aan al het goede komt een eind.
Na 66 afleveringen stopt Psychocandy met Lotje IJzermans definitief.
Lotje draait nog een keer haar favoriete tracks, en laat daarbij haar nieuwste muzikale ontdekkingen natuurlijk niet links liggen.
Luister de allerlaatste aflevering hier.

Lotje stopt er mee omdat ze mensen gaat interviewen in het nachtprogramma Nooit meer Slapen op de VPRO radio 1, en dat valt niet te combineren met deze unieke podcast.
En de VPRO en de NPO konden er niet uitkomen wie de opvolger van Lotje zou worden dus trekken ze maar de stekker er uit.  Het is diep triest hoe vergevorderd de bemoeienis van de NPO is, mijn complimenten voor de VPRO om het goed te willen doen, of helemaal niet!

En dan beluister ik die laatste nog maar een keer, of wat oude eerdere afleveringen, toch fijn, toch 66 keer genoten.

Rene Maandag 10 Mei 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Vijf reacties
Gebruikte Tags:

BeRoerd van

Van dit soort berichten word ik heel erg beroerd, en verdrietig en ook machteloos.
Lamgeslagen en vol onmacht, niet te begrijpen.

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) wil dat meer jongere kijkers naar NPO1 gaan kijken. "Nu is 80 procent van de kijkers ouder dan 50. Dat moet weer terug naar 70 procent", zegt NPO-directeur Frans Klein in Nieuwsuur. Vandaag werd bekend dat vanaf volgend jaar de reguliere tv-uitzendingen van Andere Tijden worden geschrapt.


Frans klein is een klootzak, ga werken man en rot op: functie elders.
Wat maakt het nou uit hoeveel er kijken?  Waarom?

Ik ben 46 jaar en kijk al heel mijn leven wat ik wil.
En dat is niet wat de grote groep wil.

Het leuke van de publieke omroep, en met name de VPRO,  zijn al die verschillen.
En ze zijn hard bezig om er een zoutloze pruttelsoep van te maken...

Eigenlijk zou ik me er niet druk om moeten maken en me neerleggen bij de verloren strijd.
Maar nog eigenlijker vind ik het wel nodig om het toch even op te merken en niet zomaar voorbij te laten gaan.

Vroeger was alles beter?  Terwijl de techniek steeds beter wordt.  Rare lui daar in Hilversum.

Frans Klein zou naar de programma`s moeten kijken, en niet naar de cijfertjes.
Frans Klein zou alleen maar programma`s moeten willen zoals hij ze zelf graag ziet, dan wordt het interessanter dan dat hij gaat proberen om te denken wat de grote meute wil, want dat wordt zoutloos, snap dat dan!

Ik vind televisie steeds minder leuk worden, dat is op zich niet erg, dan heb ik weer tijd om andere dingen te doen.

Rene Zaterdag 08 Mei 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Vier reacties

AlweeR pRotest in Winschoten

Dit had ik even gemist, temeer daar een eerdere protestmars vertrok vanaf het Marktplein, waar ik uitzicht op heb, en deze mensen begonnen achter de HEMA, waarom ze wit zijn en waar ze precies voor staan weet ik niet.

Op zaterdag 10 april vond er een Wittepakken-mars plaats in Winschoten tegen de coronamaatregelen.

Ik ondersteun de actie natuurlijk van harte, alsnog.

En wel om de volgende redenen: ik ben tegen de niet werkende mondkapjesplicht, ik vind dat een aantasting aan mijn levensvreugde, en de avondklok vind ik net zo asociaal, mensen zulke dingen opdringen doe je gewoon niet, en dat keur ik af, dat gaat te ver!

En waarom of alle winkels gesloten werden terwijl ze vorig jaar wel open mochten blijven, is onduidelijk.
En niet vergeten, er wordt 80% minder gevlogen, dus 20% vliegt nog steeds, dat is scheef.

Inmiddels is de avondklok weer opgeheven, waardoor ik zou kunnen denken dat de actie nog heeft geholpen ook.
De terrassen mogen ook weer, dat maakt de boel meteen weer levend.

En of je nou ergens voor of tegen bent, Winschoten doet altijd overal aan mee, waarin een klein stadje groot kan zijn.  En tevens hartelijk dank aan degene die dit zo mooi in beeld gebracht heeft.

Rene Vrijdag 07 Mei 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Zes reacties

Zonde

Helaas is het seizoen voor Even tot Hier weer voorbij, maar wat heb ik er weer van genoten.

Temeer daar ik op Koningsdag het spektakel op de televisie had gemist, hier hun versie van de kwis.

De werkelijkheid is vaak nog gekker dan de fantasie, en zodra de oorlog uitbreekt vluchten ze als allereerste zover mogelijk weg, en als het gedonder achter de rug is worden ze nog toegelaten ook.

Leve de republiek.

Rene Woensdag 05 Mei 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Zes reacties

Youtube

Jaap Meijer en Winschoten in het kader van de Open Joodse Huizen-Huizen van Verzet.

Vanuit Winschoten wordt op 4 mei een speciale uitzending uitgezonden via RTV GO!.
In samenwerking met het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt vertelt stadsgids Koos Akkerman vanuit het vroegere rabbinaatshuis over Saul van Messel, pseudoniem van Jaap Meijer.
Het verhaal van Akkerman is vanaf 19.00 uur te volgen via de lokale zender RTV GO!.

De uitzending is op 4 mei ook online te bekijken via https://www.rtvgo.nl/live-tv.

Winschoten was na Amsterdam procentueel gezien de grootste Jodenstad van Nederland.
Jaap Meijer is geboren in Winschoten in 1912 en overleden in Heemstede in 1993.

Jaap werd onder andere vader van de VPRO ster Ischa Meijer, maar hij was natuurlijk veel meer dan dat, onder andere dichter en schrijver.
Samen met zijn vrouw Liesje en zijn zoon overleefden ze de concentratiekamp, maar ze raakten wel zwaar getraumatiseerd, en psycholgoische opvang bestond toen niet in Nederland.
Na de oorlog kwamen er nog twee kinderen en ze vertokken naar Suriname maar keerden ook weer terug.
Naar Nederland, niet naar Winschoten.

Nou ja, ik heb geen idee waar Koos allemaal over gaat vertellen, ik ga het zien en horen.

En om acht uur ben ik twee minuten stil, en u ook!

En om negen uur een documentaire op de NOS televisie over dagbroekschrijfster Etty Hillesum, die eveneens in Winschoten gewoond heeft, vlakbij het inmiddels wel afgebroken geboortehuis van Jaap Meijer.

Rene Dinsdag 04 Mei 2021 at 12:00 am | | Smurf | Vier reacties

XitteRend

Rick de Leeuw, ooit zanger van de Trockener Kecks, dat toen is gestopt,
hij kan het niet laten, hij zal het niet laten, hierzo:


leg de krant weg, liefste
er is niets dat je nog kan doen
sluit je ogen voor de waanzin
die het land vandaag regeert
vrijheid wordt een dwangbuis
als de wereld je negeert
onder een bloedrode maan

zet die tv uit, liefste
er valt niets meer te zien
voor jouw roodomrande ogen
en de onmacht die het kweekt
want iedereen is schuldig
staat op het scherm gekerfd
met grof gebroken nagels
in een taal die niemand spreekt
onder een bloedrode maan

zie ons hier nu staan
de wereld is mooier als je samen kijkt
de wereld is groter dan ons eigen gelijk
alles gezegd, alles gedaan
onder een bloedrode maan

dus klap je laptop dicht, mijn lief
kom mee, het is al laat
er is geen ander antwoord
dan de troost die op ons wacht
in die liefdevolle zege
op een slapeloze nacht
onder een bloedrode maan

Rene Zondag 02 Mei 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Vijf reacties
Gebruikte Tags:

Wim T.SchippRs

Wim T.Schippers was nog eventjes op radio 2, middels de telefoon, om Paul Heanen te feliciteren met diens 75e verjaardag, na 6 minuten en 50 seceonden bij Spijkers met Koppen.

Rene Zaterdag 01 Mei 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Twee reacties