NedeRland

Groningen Airport Eelde, ik had gehoopt dat het alleen maar geld en milieu kostende Drentse vliegveld eens werd opgeheven, maar helaas,

De Duitse luchtvaartmaatschappij Green Airlines gaat vanaf 1 juli vanaf Groningen Airport Eelde vluchten aanbieden richting Corfu, Mallorca, Ibiza en Faro.

Scheepsbouwer Meyer Turku Oy, dat eigendom is van de Meyer Werft in Papenburg, heeft Green Airlines gevraagd de zakelijke pendelvluchten uit te voeren.

De Meyer Werft is een scheepswerf vlak over de grens, daar bouwen ze cruiseschepen, enorme vervuilende bakbeesten. Ook hard getroffen, maar niet hard genoeg.

Wie de prik neemt staat er dus achter dan men doorgaat op de oude foute voet.
Als niemand hem nam dan zou men stoppen met zo over de aarde zeulen.

Punt twee: Aan het uitkeren van 28 miljoen euro aan bonussen door Booking.com is niets te doen.
Ze kregen ruim 100 miljoen euro aan staatssteun, veranderen de regels en doen het dan toch om die toplui binnen te houden, anders lopen ze weg maar niemand weet waar naar toe.

En ik las nog in de krant dat er gaswing plaats zal gaan vinden ten noorden van Schiermonnikoog en daarbij willen ze vele miljoenen liters vervuild water storten, vlakbij een natuurgebied.
Milieuliefhebbers hebben het liefst dat Nederland dezelfde strenge regels gaat hanteren als de Duitsers, betreffende de Noordzee, maar de VVD is daar natuurlijk tegen, die willen de goedkoopste oplossing, wat geen oplossing is maar juist het probleem.

Nou, bovenstaande wilde ik allemaal in één logpraatje verwerken en dan er dan ook nog ergens tussenfrommelen dat er gebruik is gemaakt van de mijns inziens onnodig leed veroorzakende dierproeven om de vaccins te verkrijgen, ook dat is een reden om er niet aan mee te doen.

Rene Zaterdag 29 Mei 2021 at 9:21 pm | | Smurf

vier reacties

די מריו

Die bonussen zijn natuurlijk absurd. Vrije keuze qua vaccineren wordt niet door iedereen gewaardeerd.
Lelystad gaat voorlopig niet door qua grotere vluchten, gelukkig.

Love As Always
Dimario

די מריו, (URL) - 29-05-’21 23:04
Terrence

Zou mooi zijn voor de planeet. Gewoon – net als tijdens de Spaanse griep: een derde van de bevolking dood. En letterlijk niemand maakte toen gebruik van vliegvakanties of cruiseschepen! Zonder mensen zouden er ook geen dierproeven meer kunnen plaatsvinden. Maar ja, wie moet er dan over bloggen?

Terrence, (URL) - 29-05-’21 23:43
Rietepietz

Zonder vaccinatie geen vliegverkeer is een illusie hoor. Dat gaat gewoon door nadat het virus al dan niet veel slachtoffers heeft gemaakt.

Rietepietz, (URL) - 30-05-’21 13:40
Herman Stel

Hoe gaan we Groningen dan op een andere manier weer beter op de kaart zetten?
Veel jeugd trekt weg. Dorpen lopen leeg. Een goede infrastructuur is toch nodig. Een vliegveld geeft ook kansen op internationale ontsluiting. Ik geef je gelijk voor wat betreft de cruiseschepen. Daar maken naar verhouding weinig mensen gebruik van en ze vervuilen flink.
Ik vind jouw gedachte over het nemen van een vaccinatie en de relatie tot de toenemende vervuiling interessant. Hoe meer mensen dood gaan, des te minder wordt er vervuild. Klopt als een bus. Misschien een promotiecampagne starten voor vrijwillige euthanasie?
Ik ben het ook met jou eens wat betreft de gaswinning. Die idioten van de NAM zijn nu bezig aardbevingen te veroorzaken in mijn achtertuin. Het zal ze een rotzorg zijn, dat mensen in de ellende gestort worden. En idd de VVD lobby stinkt.

Herman Stel, (URL) - 30-05-’21 17:20
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.