HeRen en damesmode in Winschoten

Twee keer per jaar is het, geloof ik, inmiddels, dat er modeshows gehouden worden in Winschoten.
En omdat ik toch in de buurt was nam ik ook maar even een kijkje.

Ik heb natuurlijk niet alles gefilmd, maar af en toe even een stukje, om er toch een aardig indrukje van te krijgen.
En na de modeshow liep ik ook nog even door de Blijhamsterstraat om eens te kijken naar de twee meer dan honderd jaar oude en zeer vervallen panden die binnenkort tegen de vlakte gaan.

Rene Zaterdag 30 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Zes reacties

Genieten

Harrie Jekkers en Klein Orkest

Later is al lang begonnen en vroeger keert nog 1 keer terug

Muziektheater over en door de legendarische nederpopgroep Klein Orkest. 

Na een sabbatical van 14 jaar, gevolgd door de succesvolle voorstelling met ‘Jekkers & Jeroen’, heeft Harrie Jekkers de smaak weer helemaal te pakken. Nog één keer gaat hij terug naar zijn muzikale roots, als zanger van de legendarische nederpopgroep Klein Orkest. Tussen 1979 en 1985 scoorde de band hits als ‘Later is allang begonnen’, ‘Koos Werkeloos’ en ‘Over 100 jaar’, en natuurlijk de evergreens ‘O, O Den Haag’ en ‘Over de Muur’. In dit muziektheaterprogramma vertelt Jekkers op cabareteske wijze over het ontstaan en het einde van Klein Orkest. Muzikaal wordt hij begeleid door twee oorspronkelijk bandleden: bassist Chris Prins en drummer Niek Nieuwenhuijsen, en nieuwe aanwinst Henk Jan Heuvelink op toetsen.


Dat boven de streep stond op de website van theater De Klinker, en deed me besluiten een kaartje te kopen.
Ik heb vorig jaar al de voorstelling van Harrie Jekkers en Jeroen van Merwijk gezien, dat is me reuze goed bevallen, dus nu Jekkers met zijn bandje weer komt wilde ik er bij zijn.

Ik was nooit zo heel erg goed op de hoogte van de Nederlandstalige muziekbandjes in de jaren 80, maar kende Klein Orkest natuurlijk wel, ze hebben een flink aantal leuke hits gehad.

En de band was nog leuker dan ik verwacht had, en Harrie kan natuurlijk prachtig vertellen.
De zaal was helemaal bomvol, tot de nok toe uitverkocht.

Ik heb zelf geen opnames gemaakt, maar kwam wel een opname tegen van iemand anders van een jaar geleden op een andere lokatie, maar in mijn herinnering is het precies hetzelfde als gisteravond.
En nog wel het grote vrijgezellenlied waar ze ooit mee doorbraken:
Ze wilden alleen niet optreden voor de TROS, en ook niet voor Veronica, en niet voor de AVRO en niet voor de NCRV, want dat is het allemaal niet, daar wilden ze niet tussen staan en niet aan meedoen.
Eigenlijk wilden ze alleen optreden bij de VARA en de VPRO, en omdat de VPRO hun niks vond werd het dus de VARA, alleen de VARA.

En Over de Muur en Den Haag zijn liederen geworden waarbij je haast niet voor kan stellen dat die eens niet bestaan hebben.

Update:  De VPRO wil helemaal niet uitstralen dat ze er zijn voor de ,,erg inteligente kijker"  dat is lulkoek,  bij de VPRO telt de smaak van de maker, niet die van het publiek.

Rene Donderdag 28 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Vier reacties
Gebruikte Tags:

Foto`s

Ik zat even in mijn mapje met foto`s te kijken, kwam ik ineens deze tegen van de voormalige bibliotheek die binnenkort zeer waarschijnlijk tegen de vlakte gaat.

Update: de oude bibliotheek houdt in dat er ook een nieuwe bibliotheek is, deze is gevestigd in Cultuurhuis De Klinker.Quandy in het Sterrebos van Winschoten.Begin dit jaar brak er brand uit in een pand uit 1742.Alles wordt gesloopt, ook elders in de stad gaan nu een aantal lege panden tegen de vlakte, oud of niet, als er geen markt voor is wordt het wegehaald, dat is het beleid.Ik wist dat er dagelijks veel pizza`s vervoerd worden door Winschoten, en brood dus ook.Winschoten.De gemeente heeft hier een krot weggehaald en er wat paaltjes neergezet, die zijn inmiddels verdwenen.Marktplein Winschoten.Die drie gele gevalletjes met oranje voeten en die kip, alsmede dat oranje ding links, behoren niet toe tot mijn jongenskamerdeur in het ouderlijk huis, de deur zelf dus wel.Er wordt niet alleen maar afgebroken in Winschoten, en wordt ook nieuw gebouwd.Tot zover, voor nu.

Rene Woensdag 27 Maart 2019 at 9:32 pm | | Smurf | Zeven reacties

Een beetje maf

René Paas is commisaris van de koning van de provincie Groningen en hij wil de stemcomputer terug.

Dat vind ik een volkomen verkeerde en een volstrekt verwerpelijke keuze.

De stemcomputer bleek onbetrouwbaar, en het is al schandelijk dat we daar ooit gebruik van gemaakt hebben, hoe makkelijk het ook was.
Vroeger sloten de stembussen om 18 uur, daarna werd er geteld en voor middernacht kwam de uitslag binnen.
Toen de stemcomputer kwam werd ook de stemtijd verruimd en sindsdien kunnen we tot 21 uur stemmen.

De stemcomputer werd afgeschaft, want stemmen moet volkomen betrouwbaar en controleerbaar zijn, en niet alleen digitaal.

Bij de verkiezingen van de provincie Groningen ging het flink mis.
Meteen om 21 uur al komen ze met een exidpoll die er volkomen naast bleek te zitten.
Verbied dat gepoll in plaats van daar toch enige waarde aan te hechten.
Niks is te meten door slechts een deel te meten!

Dat bleek later ook weer, toen 80 procent van de stemmen geteld was gaf de provincie dat door als prognose!
Ja, hallo, we willen toch geen prognose op zo`n belangrijke avond, tel rustig door en pas als men goed uitgeteld is geeft men het door.
En het maakt niks uit dat mensen gaan slapen, ze zullen heus wel weer wakker worden en het nieuws in de ochtend tot zich nemen, dat hoeft niet per se voor het slapen gaan.

Verbied tevens dat de televisie al met een uitslagprogramma komt als de stembussen nog open zijn.

En ga niet jammeren dat het tellen sneller moet, want zorgvuldigheid is zeer gewenst, ga jammeren dat men ongeduldig is en wees zelf niet ongeduldig.

Ik wil een commisaris met geduld, niet eentje die de geschiedenis vergeet.

Rene Dinsdag 26 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Zes reacties

DecembeR

Toen ik mijn logje van gisteren nog eens las schoot me nog wat te binnen, dat heb ik wel vaker.
Maar dat maakt niks uit, ik vertel het nu gewoon en zeg er nog wat bij.

Ik had het gisteren, naar aanleiding van haar overlijden, over Wilhelmina Kuttje junior, ze verscheen op radio 3 van 10 oktober 1984 tot 30 januari 1991, in Ronflonflon, en dat programma werd nog eens herhaald in de nachten op radio 1 en 2 in 1997 en 1998. 

Op zondag 24 juli 2005 keerde Jacques Plafond nog een keer terug op radio 3, en op  vrijdag 5 december 2014 nog een keer, maar toen met Wilhelmina Kuttje junior aan zijn zijde, dat bleek haar laatste optreden.

Dat uit 2005 heb ik nog op cassetteband, dat uit 2014 is nog altijd online te beluisteren.
En daarin draagt ze op het eind, begeleidt door Jacques op de piano, het gedicht ,,Herfst" voor, wat ze ooit ook al eens in Ronflonflon heeft gedaan:

Rene Maandag 25 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Vier reacties
Gebruikte Tags: ,

ColaRgol

Ach, ik zat deze zondagmiddag fijn naar Goudmijn te luisteren, op radio 5, en plots hoor ik het openingsliedje van Beertje Colargol, uit eind jaren 60.

Hé, denk ik, dat is het bekende liedje van Janine van Elzakker, die later in de jaren 80 door zou breken als onder andere Wilhelmina Kuttje in Ronflonflon.
Nu draaien ze wel vaker oude fragmenten in Goudmijn, en dat is alleen maar leuk.

En na afloop van het liedje, en ook een fragment, meldt presentator Stefan Stasse dat dit inderdaad Janine van Elzakker is en dat ze zo`n twee weken geleden is overleden...
En dan praten hij en Meneer van Aelst nog wat over Ronflonflon en dan gaan ze weer door.

Dat had ik dus helemaal gemist.
Ik let echt niet goed op en veel nieuws ontgaat me, en dit bericht is me dus ook ontgaan.

En dan te bedenken dat ik Janine van Elzakker iedere dag hoor.
Elke keer als ik in bad zit luister ik Ronflonflon, en in mijn auto heb ik ook honderden afleveringen.
Ze had een hele grote rol in het radioprogramma, niet alleen speelde ze vele vrouwen, ze zat ook in bijna alle jingles dus ze was het hele uur door te horen.

Met Janine van Elzakker stierf ook Wilhelmina Kuttje junior, Anneke Rol, Jacqueline van Benthem, de Weduwe van Beurden GZ Krul, hoofinspectrice van der Weal uit Vlaardingen, Elsje de Wit en wie ik nog vergeten ben.

Jeanine van Elzakker speelde ook mee in alle televisieserie`s van Wim T. Schippers, tot We zijn weer thuis aan toe, daarin speelde ze Tineke Smulders-Das.

Wat Wikipedia niet vermeldt, maar wat ik wel weet, zal ik nu vertellen.
Toen Ronflonflon stopte kwam er voor in de plaats een ander programma, namelijk Koning Zzakk in Muzykland, en daarin had Janine van Elzakker regelmatig fictieve telefoongesprekken met Beppie Melissen.

Ze belden met elkaar, allemaal wijvengelul, en zo nu en dan ging de presentator weer een stukje meeluisteren, tot het te gortig werd, en een kwartier later weer verder luisteren, dan waren ze nog steeds zo dom en humorvol aan het kletsen, prachtig.

En het was ook Beppie Melissen die nu dus bekend heeft gemaakt dat Janine van Elzakker is overleden, ze was al geruime tijd ziek en werd slechts 73 jaar.

In 2012 was Wim T.Schippers in Amsterdam bezig met zijn toneelstuk Wuivend Graan, en daar bleek Wilhemlina Kuttje junior nog een keertje op te treden.

En ik ging in bad, en zette zoals altijd Ronflonflon er bij aan, en vandaag was de aflevering van 23 maart 1988 aan de beurt, omdat ik gisteren niet gebadderd heb, en ik wel graag wil dat de datum een beetje klopt.
En Jacques Plafond draaide Eenzame Kerst van Hazes, en Wilhelmina Kuttje dacht even dat ze misschien wel dood ging, waarop Jacques Plafond zei: ,,Nou dat is wel zeker Wilhelmina, wie niet”.

En zo leeft zij voort, in Ronflonflon blijft ze spinglevend, tot ook ik er niet meer ben.

En laat op de avond zag ik Stefan Stasse weer op tv, in Toren C.
En wanneer dit opgenomen is weet ik niet, ook wel leuk, op Bettyasfalt.tv

Rene Zondag 24 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Vier reacties

Bekijk het maaR

Op zaterdag 23 maart wordt in de Tramwerkplaats in Winschoten van 13.00 tot 21.00 uur een skate event georganiseerd door Mango Tango. Een skate event met een achterliggend doel: “we willen graag een skatepark voor en door skaters!”
Meer uitleg op de website van de gemeente.
In Winschoten Zuid is het park verouderd en voldoet het niet aan de huidige skate-eisen.

Ik nam in de middag even een kijkje, want de toegang was gratis, en in de avond ging ik nog een keer.
Niet om te skaten, alleen om te kijken.

Rene Zaterdag 23 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Zes reacties

Alle hens aan dek

Het is triest mensen, klik maar eens op bovenstaande link.

De Humanistische Omroep dreigt te verdwijnen, voor het eind van dit jaar hebben ze 150.000 leden nodig, anders moet de tent sluiten, want dat wil de politiek.
Vanwege de veel te ver gaande bezuinigingen is besloten dat er teveel publieke omroepen waren, dus er moesten een aantal weg, dat vindt de politiek beter.

De RVU, Teleac NOT, NPS, NIO, NMO, IKON, RKK, OHM, ZvK, JO waren omroepen zonder leden en zijn allemaal al van de kaart geveegd, dat wil zeggen, gefuseerd met anderen maar niet meer als zodanig herkenbaar.

De HUMAN, ook een omroep zonder leden, besloot om het er op te wagen, en ging ook leden werven, en ze behaalden de 50.000 in 2014, en ze moeten voor het eind van dit jaar dus op 150.000 zitten.

Ze zijn tegenwoordig gehuisvest bij de VPRO, en werken ook samen, en wellicht dat een fusie ooit nodig is, maar om sterk te staan en meer zendtijd te krijgen willen ze graag dat aantal leden halen.
VPRO leden is al gevraagd tevens lid te worden van de HUMAN, en ze roepen ook op tot lid worden op hun eigen site.

Mijn 7,50 per jaar hebben ze, en niet eens voor De Vloer Op, maar daar gaat het mij ook niet om.
Ik vind Medialogica wel geniaal.

Rene Vrijdag 22 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Drie reacties

Zonde

Voor de provincie geldt dat GroenLinks de grootste geworden is.

Toch bizar, dat de FVD, die helemaal niets voor Groningen doet ( ze willen niet van het gas af)  toch zoveel stemmen krijgt, en de PVV is maar een beetje kleiner geworden.
Hun kiezers zijn mensen die weinig op hebben met de medemens, en ik woon daar tussen.

Geen gemeente om trots op te zijn, zonde.

Wat wel leuk is is dat ik op de website van de gemeente ook de uitslag van mijn stemburo vond, met mijn stem er dus ook tussen, en dat geeft wel een beetje een beeld van mijn wijk.

Rene Donderdag 21 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Zes reacties

Yuiop

Hier is een huisje gesloopt en daar achter in een andere straat ook, zodat je vanaf hier de flatjes van weer een straat verderop kan zien, maar er is natuurlijk nog veel meer te zien.En hier hield ik de camera iets meer naar links zodat dit pand er helemaal op komt, zeker de moeite waard.Quandy in het Sterrebos.Tijdens een rondlleiding door De Klinker kwam ik ook in de kleedkamers, en deze Groningse groet wilde ik even vastleggen.En gelijk deze meubels ook maar.Die u hier dan weer in de spiegel kan zien.En helemaal achter in het pand, waar nooit publiek komt, hangen deze letters, die ooit de buitengevel sierden van de toenmalige De Klinker, de letters aan de voorzijde gingen in vlammen op, die aan de achterzijde zijn dus op vrijwel dezelfde plek teruggekeerd, nu dus binnen en uit het zicht.Ik kwam niet voor de trekkenwandsh-
ow maar kwam wel dit briefje tegen.Dit deel van een pand uit 1742 in de Langestraat is de brand nog het beste doorgekomen, de rest is niet meer.Onlangs is het asbest verwijderd, door mannen in witte pakken, terwijl het flink waaide en er toch winkelend publiek langs liep, en inmiddels is de verdere sloop in volle gang.Ik hou u op de hoogte, of ik elk geval mezelf.

Rene Woensdag 20 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Vier reacties

XitteRend

WINSCHOTER STADSJOURNAAL

Verrassende en vertrouwde beelden!

Het team van het Winschoter Stadsjournaal ziet geen enkele reden de vertrouwde en alom bejubelde formule te wijzigen. Dus ook nu weer worden verrassende en vertrouwde filmbeelden gekoppeld aan verfrissende en vernieuw(en)de projecties. Verleden, heden en toekomst worden andermaal op veelal verbluffende wijze getransformeerd tot pakkende items die van het witte doek afspatten.

Een aantal onderwerpen zal reacties als ‘heb ‘k nooit waiten’ tot ‘wat ja ‘n boudel toun’ en ‘wat is er veul aans worden’ oproepen.


Dit was dus hedenavond in de grote zaal van De Klinker, met op het podium een groot scherm met daarop filmbeelden van Winschoten door de jaren heen.


Ze doen dit al sinds 1966 en elk jaar in maart organiseren ze twee avonden in het theater, omdat er zeer veel belangstelling is en er 1100 kaartjes verkocht zijn.

We zagen het hoe het Marktplein veranderd is, waar de schaatsbanen zich in het verleden allemaal bevonden hebben, ander ijspret en ongemakken in zeer strenge winters en tenslotte de opkomst en ondergang van het Sint Lucasziekenhuis.
En er kwamen ook nog wat bijzondere Winschoters voorbij.

Ik heb vorig jaar even overgeslagen ( niet goed opgelet)  en we zullen zien of ik er volgend jaar weer bij ben, vanavond was zeer geslaagd in elk geval, veel leuke en interesante en soms ook melancholische beelden gezien.

Rene Dinsdag 19 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Vijf reacties

WateRschapsveRkiezingen

We mogen woensdag gaan stemmen voor de provincie, en voor de waterschappen.

De provincie vind ik geen nut hebben, dat is een totaal overbodig instituut ingeklemd tussen rijk en gemeente.

Ten noorden van Winschoten bevindt zich de rotonde met de naam BLauwe Roos, en dat loopt zo regelmatig vast dat er wat gebeuren moet, maar de gemeente kan niks anders doen dan het aankaarten bij de provincie die vervolgens niks doet.
De gemeente wil graag dat de rondweg van Winschoten ook toegankelijk wordt voor landbouwverkeer, maar de provincie houdt dat tegen.

En dan nog het gedonder met het ziekenhuis, dat van de provincie geen nieuwbouw mocht plegen in Zuidbroek, maar mocht dat wel in Scheemda.

Kortom, ik krijg hiervan de indruk dat we meer last dan vreugde hebben van de provincie.

Nou ja, dan stem ik maar op dezelfde partij als waar ik op gestemd heb voor de tweedekamerverkieziningen, want ik ben er zeer tevreden over en kan dat op deze manier belonen.

Dan heb je ook nog de waterschapsverkiezingen.

Ik heb het even opgezocht, en mijn gebied heet Hunze en Aa`s, en dat is een behoorlijk gebied rond Winschoten, helemaal van de zee langs de Duitse grens tot helemaal voorbij Emmen, en dan via Assen en de stad Groningen naar Delfzijl.
En ik doe de stemwijzer en word daar ook niet echt wijs uit, want iedereen wil droge voeten en een gezonde leefomgeving, waarom moet daar over gestemd worden?

Toen bekeek ik de kanidatenlijsten eens, en zocht of ik iemand kon vinden uit Winschoten, en dat is zo en dat wordt hem dan.

Ik ben er dus uit, en u?

Rene Maandag 18 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Zeven reacties

VPRO

Uitgewoond is een nieuwe VPRO-serie over een groep hoogbejaarden die in de laatste fase van hun leven gedwongen wordt te verhuizen.

online te zien vanaf 11 maart, acht afleveringen van 15 minuten.

Ik keek er naar, want ik ben geaboneerd op de Youtube van de VPRO, en werd er zeer door gegrepen.
Niet te vatten dat dit gebeurd, welke debielen zijn hier verantwoordelijk voor en waarom?

Ondanks dat de Drie Hoven nog geen 50 jaar oud is voldoet het niet meer aan de steeds strenger wordende moderne eisen en moet het dicht. Het verhaal van tehuis de Drie Hoven staat niet op zichzelf. In Nederland moeten voor het eind van 2020 maar liefst 800 verzorgingshuizen hun deuren sluiten.

Wie gaat kijken maakt kennis met deze bewoners, en merkt hoe onmenselijk dit besluit is, en we zijn zelfs getuige van een euthenasiegeval.
Wie mijn praatje niet duidelijk genoeg vindt kan hier de betere versie lezen.

En de afleveringen van Uitgewoond staan hier.

Ik vind dat het verboden moet worden om mensen te dwingen om te verhuizen, en ik snap niet helemaal waarom dit eerst op internet komt en later pas op tv, maar goed, als de boodschap maar overkomt, dat is ernstig genoeg.

Rene Zondag 17 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Vijf reacties

UiteRaard

De komende weken zal worden begonnen met de sloop van de voormalige bibliotheek en ik zal er zo veel mogelijk verslag van doen vanaf mijn balkon.

Het is natuurlijk niet zomaar dat ze dat gebouw gaan slopen, op de gemeentelijke website staat alles nog eens duidelijk uitgelegd. Overigens, even een tip, het is leuk om aldaar de boel te laten voorlezen, dat is mogelijk middels een knopje op de pagina.

Toch ben ik het er niet mee eens, maar dat hoeft natuurlijk ook niet.

Om toch, ook later over vele jaren, nog eens terug te kunnen lezen waarom en hoe ook alweer neem ik de tekst even over en plaats het alhier.

Lees verder

Rene Zaterdag 16 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Vijf reacties

Televisie tijdpeRk

Ik ben geboren in 1974 en heb dus de jaren 80 en 90 bewust meegemaakt.
Ik herinner me de kleurentelevisie en op een dag kwam daar de videorecorder!
Eerst alleen in de huiskamer, maar al snel eentje voor mezelf op mijn eigen kamer.

De videorecorder deed de wereld veranderen, vanaf heden hoefde je nooit meer een televisieprogramma te missen!
Je hoefde ineens nooit meer ergens voor thuis te blijven, of dat je op moest schieten om op tijd thuis te zijn.

Met een videorecorder kon je zelfs programma`s opnemen als je zelf niet thuis was, of je keek naar het ene net en nam de andere op.

De jaren verstreken, we belanden in een nieuw millenium en een nieuwe eeuw.

Toen ik hier kwam wonen kocht ik een LG televisie, en daar zat op: ,,Uitzending Gemist"
Alle reeds uitgezonden televisie programma`s van de publieke omroepen van de afgelopen weken.

Tot ineens:Een tijd geleden deed youtube het al ineens niet meer op mijn televisie, en dat is nu dus het geval met uitzending gemist, dat tegenwoordig NPO Start heet.

En ik ga geen ding kopen voor iets wat het eerder gewoon deed zonder dat ding.

Rene Donderdag 14 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Zes reacties

Stemwijzer

12. Werkbedrijf

Ten tijde van de gemeenteraadsverkiezingen was er in de gemeente Oldambt, waar Winschoten de hoofdstad van is, een stemwijzer online, waarin met geen letter gesproken werd over het al of niet slopen van de voormalige bibliotheek, maar wel deze stelling, met onder de streep mijn mening daar op:


Mensen in de bijstand moeten tijdelijk aan de slag kunnen bij het Werkbedrijf.


Mensen moeten betaald krijgen voor werk dus niet werk gaan doen met behoud van uitkering.
En zeker mensen nergens toe dwingen.

Mensen zitten niet voor niks in de bijstand, en werken moet wel een beetje aangenaam zijn.
Anders doen ze het zelf maar.

Rene Woensdag 13 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Vier reacties

Ronflonflon

U hoort ,,Vergeven en vergeten", door Wilhelmina Kuttje junior, en u ziet beelden van de kermis op het Marktplein, mits u de boel aanklikt natuurlijk.

 

`t Was op een dag, of een nacht of allebei.
Dat joe tegen me zei: zeg ga jij eens opzij!
Ik wist niet wat ik hoorde,
ik begreep het niet goed.
Nu weet ik wat je bedoelde,
ik lag op je nieuwe hoed
Ik wou van geen wijken weten.De tekst staat ook afgedrukt in het boekje Gevoelige Plekjes, verdeeld over drie pagina`s.

Rene Dinsdag 12 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Vijf reacties
Gebruikte Tags: ,

Quandy

Quandy in het Sterrebos in Winschoten.Begin dit jaar was er een zeer heftige brand in de Langestraat en dat was vanaf mijn balkon te zien, het torentje van het stadhuis werd er door verlicht.
 


Die boom was eens een kerstboom en heeft ooit in dat huis in Winschoten gestaan.Brandweeroefening voormalige bibliotheek Winschoten.Oude auto voor het stadhuis van Winschoten.Ineens staat er een muurtje in Winschoten, op de plek waar van 1785 tot 1969 een Joodse begraafplaats was, maar tot op heden ten dage nog overledenen liggen, en het zal weer in ere hersteld worden.

Op deze foto tevens te zien, een voormalig hotel waar eens een koning geslapen heeft, de voormalige Winschoter Courant, een restaurant, supermarkt en een deel van een kerkje uit 1836.Links wordt een nieuw huis gebouwd en rechts is er eentje weggehaald.Duidelijke taal.Quandy in zijn mand.En nog een blik op de voormalige bibliotheek die als goedkoopste oplossing moet verdwijnen.Het zij zo.

Rene Maandag 11 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Vijf reacties

PRachtig

Ik toon u graag even een unieke website, na een aantal boeken te hebben uitgegeven staat alles nu op internet.

Het staat vol met prachtige foto`s van alle 222 boerderijen in het Oldambt, en informatie over hun bewoners.

,,Boerderijen en hun Bewoners

En ik kwam zomaar iets tegen uit Winschoten,  niet echt een boerderij, wel leuk om daar te beginnen en dan kiezen voor vorige of volgende, onder aan de pagina, en zo eens wat rond te kijken.

Rene Zondag 10 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Acht reacties

Op en neeR

Dit is een heel erg saai filmpje, en ik plaats het toch.

Ik heb namelijk een weekje op Quandy gepast, dan ging ik in de ochtend vroeg wandelen en in de namiddag en in de avond ook nog eens wat heen en weer.
Van zijn huis naar mijn huis en terug via de vele mogelijkheden die er zijn.

Maar ik filmde in de lift, elke dag.
En als dat zo achter elkaar staat dan is het maar een saaie boel.

En toch plaats ik het.
Let wel: Quandy heeft hier nooit de nacht doorgebracht, alleen een paar uurtjes in de avond.

Rene Zaterdag 09 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Zes reacties

Niet zo mooi

In 2010 maakte ik ook al youtubefilmpjes, wat vliegt de tijd.
En in dat jaar ben ik ook naar Pinkpop geweest.

We besloten om in het voorste vak te gaan staan, om het optreden van The Prodigy mee te maken.

The Prodigy was de eerste groep die electronische muziek combineerde met gitaren.
Dat begon zeer heftig en bleef tot het einde toe zeer heftig, en daar heb ik deze minuut van gefilmd.

En omdat Keith Flint, de zanger van The Prodigy, onlangs zelfmoord heeft gepleegd heb ik het filmpje eens opgesmurfd en gooi het bij deze in de herhaling.

Rene Vrijdag 08 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Zes reacties
Gebruikte Tags:

MindeR Mooi

Het komt niet als een donderslag bij heldere hemel, de gemeente had diverse plannen rond het gebied rondom de voormalige bibliotheek, en in alle varianten van de plannen stond dat de voormalige bibliotheek plat moet.

En deze week verscheen het bericht:

Voorbereidingen sloop oude bibliotheek.


De sloopwerkzaamheden nemen ongeveer tien weken in beslag.
De eerste vier weken van de sloop staan in het teken van het verwijderen van asbesthoudende materialen, het verwijderen van herbruikbaar materiaal, het strippen van het pand en het verwijderen van het straatwerk rondom het gebouw.

In de vier weken daarna wordt het gebouw afgebroken.
In de laatste twee weken wordt het puin ter plaatse gebroken, zand aangevoerd, en het terrein schoongemaakt en opgeleverd.

Inloopbijeenkomst op 19 maart
Op 19 maart is er een inloopbijeenkomst voor omwonenden en ondernemers over de sloop van de bibliotheek.

Dat noemen ze dan het volk raadplegen, maar het is het volk voorlichten.
Niemand van de burgerbevolking is gevraagd, dit wordt zomaar doorgedrukt.

Zo heeft de gemeente ook al doorgedrukt dat de oude Klinker plat moest, de muziekschool plat moest, en nu dus ook de voormalige bibliotheek.

Dat alles zit nu bij elkaar in de nieuwe Klinker, dus moet het oude maar weg.
De vier stichtingen die in de zeven verdieping hoge voormalige bibliotheek zaten zitten nu in het voormalige ziekenhuis, want het ziekenhuis heeft de stad verlaten omdat het gebouw verouderd was.

Rene Donderdag 07 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Acht reacties

LaRs KoehooRn

We zagen Lars Koehoorn al op Radio 5 en RTV Noord en RTV Drente, en nu dus ook op Omroep Friesland:En ze zetten het keurig op youtube dus zet ik het weer keurig op mijn weblog.
Het begint ingetogen en eindigd zeer uitbundig, en dat allemaal binnen tien minuten.

Rene Woensdag 06 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Vier reacties
Gebruikte Tags:

KiRa

Kira in het Tafelhuis op donderdag 13 december 2018 in De Klinker te Winschoten.
Radio voor het goede doel in de donkere dagen voor kerst.

Rene Dinsdag 05 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Vijf reacties
Gebruikte Tags:

Je ziet maaR

In dit filmpje zeg ik niks.
Het is namelijk ook een filmpje van niks.
Ik film wel eens wat met mijn fototoestel.

Nu was ik onlangs weer eens in mijn ouderlijk huis en nam weer eens een kijkje op mijn eerste kamer.
Die kamer deelde ik eerst met mijn broer, en na een verbouwing kreeg ik hem voor mezelf, pas toen ook mijn zusje het huis uit ging trok ik in haar veel grotere kamer en dat werd dan mijn tweede kamer.

Mijn eerste kamer werd later één van de twee meisjeskamers, toen mijn nichtjes eenmaal geboren waren.
Het dakkapel werd vervangen door een dakraam, en werkelijk alles veranderde, behalve de door mij in de loop der jongensjaren volgeplakte deur, en die filmde ik nu eens.

En voor de rest is het vooral Quandy.
Quandy in de lift, Quandy uit de lift, Quandy thuis, er komen nog wat vogeljes voorbij en het is weer liften geblazen.

Niet een heel erg boeiend filmpje, maar voor mij toch boeiend genoeg om toch met de wereld te delen.

En waarom Quandy zo vaak in de lift moest, ik was een weekje op hem aan het passen, hij bleef wel wonen in zijn huis, om de boel te bewaken, maar ik nam hem dan tussen twee wandelingen door mee naar mijn appartement, dan kon hij even slapen en ik even in bad, en daarna bracht ik hem weer naar zijn eigen huis, om vervolgens hetzelfde weer te doen zeer vroeg in de ochtend, behalve dat badderen dan, dat is alleen in de avond.

Rene Maandag 04 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Zes reacties

In Winschoten

De poster en de weerspiegeling.Quandy in het Sterrebos.Quandy doet zijn behoefte.De groenverlichte schoorsteen van de voormalige melkfabriek.De Winschoter Toren d`Olle Witte in kerstsfeer.Ik nam in de kerstvakantie eens een kijkje op het station, om eens te zien hoe het er daar voor staat.Zeer klantvriendelijk allemaal, maar zij hebben ook recht op vakantie natuurlijk.Een vrolijk versierde bak om kleding in te deponeren, ergens op een industriegebied.Duidelijke taal!De voorkant van het station van Winschoten.En nu heeft u er weer tien gezien.

Rene Zondag 03 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Vijf reacties

HieR weeR een filmpje

In deze video de sirenes op de eerste maandag van de maand, de brandweeroefening in de voormalige bibliotheek, Hakim uit Sesamstraat in De Klinker, Quandy in de lift, Quandy in het Sterrebos


 

Rene Zaterdag 02 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Vijf reacties

GRandioos

Ik dacht eerst, hoor ik nou Zondag van Rob de Nijs, maar nee, dan gaat het anders.
Leuke opvallende stem, pakkende tekst, leuk zeg.

Thijs Boontjes, leuk om nog eens te luisteren, leuk koortje er bij, heerlijk.
Dit als bewijs dat de radio heden ten dage nog steeds kan doen verrassen.

En na die gitaarsolo wordt het nog gekker en dat maakt het af.

En wie meer wil, hij was ook bij Spijkers met Koppen.

Dit alles met dank aan TROS AVRO VARA BNN

Rene Vrijdag 01 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf | Drie reacties
Gebruikte Tags: