Genieten

Harrie Jekkers en Klein Orkest

Later is al lang begonnen en vroeger keert nog 1 keer terug

Muziektheater over en door de legendarische nederpopgroep Klein Orkest. 

Na een sabbatical van 14 jaar, gevolgd door de succesvolle voorstelling met ‘Jekkers & Jeroen’, heeft Harrie Jekkers de smaak weer helemaal te pakken. Nog één keer gaat hij terug naar zijn muzikale roots, als zanger van de legendarische nederpopgroep Klein Orkest. Tussen 1979 en 1985 scoorde de band hits als ‘Later is allang begonnen’, ‘Koos Werkeloos’ en ‘Over 100 jaar’, en natuurlijk de evergreens ‘O, O Den Haag’ en ‘Over de Muur’. In dit muziektheaterprogramma vertelt Jekkers op cabareteske wijze over het ontstaan en het einde van Klein Orkest. Muzikaal wordt hij begeleid door twee oorspronkelijk bandleden: bassist Chris Prins en drummer Niek Nieuwenhuijsen, en nieuwe aanwinst Henk Jan Heuvelink op toetsen.


Dat boven de streep stond op de website van theater De Klinker, en deed me besluiten een kaartje te kopen.
Ik heb vorig jaar al de voorstelling van Harrie Jekkers en Jeroen van Merwijk gezien, dat is me reuze goed bevallen, dus nu Jekkers met zijn bandje weer komt wilde ik er bij zijn.

Ik was nooit zo heel erg goed op de hoogte van de Nederlandstalige muziekbandjes in de jaren 80, maar kende Klein Orkest natuurlijk wel, ze hebben een flink aantal leuke hits gehad.

En de band was nog leuker dan ik verwacht had, en Harrie kan natuurlijk prachtig vertellen.
De zaal was helemaal bomvol, tot de nok toe uitverkocht.

Ik heb zelf geen opnames gemaakt, maar kwam wel een opname tegen van iemand anders van een jaar geleden op een andere lokatie, maar in mijn herinnering is het precies hetzelfde als gisteravond.
En nog wel het grote vrijgezellenlied waar ze ooit mee doorbraken:
Ze wilden alleen niet optreden voor de TROS, en ook niet voor Veronica, en niet voor de AVRO en niet voor de NCRV, want dat is het allemaal niet, daar wilden ze niet tussen staan en niet aan meedoen.
Eigenlijk wilden ze alleen optreden bij de VARA en de VPRO, en omdat de VPRO hun niks vond werd het dus de VARA, alleen de VARA.

En Over de Muur en Den Haag zijn liederen geworden waarbij je haast niet voor kan stellen dat die eens niet bestaan hebben.

Update:  De VPRO wil helemaal niet uitstralen dat ze er zijn voor de ,,erg inteligente kijker"  dat is lulkoek,  bij de VPRO telt de smaak van de maker, niet die van het publiek.

Rene Donderdag 28 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf
Gebruikte Tags:

vier reacties

Hans

Harrie Jekkers en Klein Orkest mag ik wel graag horen.
Wist niet dat hij weer aan het optreden was een leuke video. Hans

Hans, (URL) - 29-03-’19 22:58
די מריו

een avond vol gezelligheid. Ik kan me voorstellen dat je genoten hebt.

Love As always
Di Mario

די מריו, (URL) - 30-03-’19 07:22
John

Harrie Jekkers, lang geleden dat ik iets van hem hoorde. Ik ben niet echt eenn fan van Nederlandstalige muziek, maar sommige artiesten zijn gewoon leuk.

John, (URL) - 30-03-’19 08:46
Rietepietz

O ja, Harrie Jekkers is erg leuk, ik zie hem ook graag. En de liedjes die hij met het klein orkest maakte zijn allemaal top én het bewijs dat Nederlandstalig zingen héél goed kan. Voor wie ze optreden kan me niets schelen, al zou het de VPRO zijn , maar ik snap wel dat die er niets in zag, VPRO wil uitstralen dat ze er zijn voor “de erg intelligente kijker” en om de teksten van Harrie te kunnen volgen heb je niet meer dan gezond verstand nodig.

Rietepietz, - 30-03-’19 13:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.