Tijd van leven

Afgelopen zondagmorgen om 11 uur, leven in de brouwerij op het Marktplein in Winschoten.


Het was geen rommelmarkt, er was ook een springkussen en er liepen mensen in Teddyberenpakken rond.
Het was helemaal rond de kerk en goed gevuld en duurde nog de hele zondagmiddag.

Waarom het was weet ik niet, ik heb het nergens aangekondigd gezien.
De normale markt is er altijd op de zaterdag en die bevindt zich niet op het Marktplein, maar rond het overdekt winkelcentrum `t Rond.

Aanvulling naar aanleiding van een vraag : Ik film altijd alles op rustige momenten, en om 11 uur `s ochtends is het net zo rustig als in Amsterdam, en in de middag net zo druk.

Rene Maandag 30 Augustus 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Negen reacties

SchitteRend schRijnend

Even schitterend als schrijnend.

Ik heb zelf helemaal nog geen theaterplannen, in ben iemand die heel rustig afwacht of het er ooit nog van gaat komen.  Het voelde wel altijd goed als ik in de zaal zat te genieten, alsof ik me vermaakte maar ook nog met kunst en cultuur bezig was.  Maar de regering, de kiezers van Nederland, laten zien dat alleen sport er toe doet en mijn smaak van vermaak helemaal onderaan de ladder staat.

Voetbal gaat door, Forumule 1 gaat door, festivals gaan niet door ik laat voorlopig het theater maar voor wat het is.

Eindelijk! Het theaterseizoen gaat weer van start! We vieren dit met de lancering van deze videoclip: Wat voor sfeer zou er zijn in de zaal? Een pastiche op de bekende klassieker Wat voor weer zou het zijn in Den Haag? van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. De nieuwe tekst is geschreven door Arjen Lubach, Edo Schoonbeek en Diederik Smit.

Wat voor sfeer zou er zijn in de zaal? Dat vragen alle cabaretiers van Nederland zich af. Tijdens de coronaperiode hebben ze niet stilgezeten en zijn ze iets compleet anders gaan doen. Fietsen maken, bloemen verkopen of poffertjes bakken; onze cabaretiers draaien hun hand er niet voor om. Maar hoe is het eigenlijk in De Kleine Komedie, die vanaf september weer opengaat voor publiek en bespelers? En in al die andere theaters?

Aan het lied en de clip werken Yentl Schieman, Christine de Boer, Henry van Loon, Alex Ploeg, Niels van der Laan, Jeroen Woe, Sanne Wallis de Vries, Stefano Keizers, Dolf Jansen, Peter Pannekoek, Karin Bloemen, Roué Verveer en Arjen Lubach mee.

Rene Zaterdag 28 Augustus 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Zes reacties
Gebruikte Tags:

Ronflonflon Rim Bim

Rimbimmen met mij, door Gé Braadslee en Jan Vos, oftwel Mimi Kok en Clous van Mechelen.

Het lied komt uit het RimBimjaar 1985, toen radio nog geen beeld had, en youtube nog niet bestond.

Aangezien ik bewegend beeld leuker vind dat een stilstaand plaatje laat ik met behulp van mijn robotstofzuiger mijn huiskamer eens zien en daar heb dan dit liedje bijgevoegd, zodat het mijns inziens een mooi geheel vormd.

En dat nog wel op de alweer 15e verjaardag van Tessa.
En schroom vooral niet uw mening te geven.

Rene Donderdag 26 Augustus 2021 at 10:22 pm | | Smurf | Zes reacties
Gebruikte Tags: ,

Quandy

In het kader van oude filmpjes opnieuw posten komt de goede oude Quandy weer voorbij, toen hij nog jong was.
Qyandy leefde van 12 september 2007 tot 20 september 2019.
Hij kwam bij ons op 9 november 2007 en vanaf toen ben ik hem wekelijks gaan filmen, later maandelijks.
In  maart 2008 was hij dus zes maanden, en dit is dus alweer het twintigste filmpje in de Quandy Binge Wachting Lijst, waar ze dus uiteindelijk allemaal in gaan komen.

Rene Dinsdag 24 Augustus 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Zes reacties

Pollens

Winschoten is een hele oude stad met een rijke historie, met mooie en minder mooie kanten.
Het mooie is dat een groot deel van de oude binnenstad bewaard is gebleven, maar een ander deel is in de jaren 60 met de grond gelijk gemaakt om ruim baan te maken voor het autoverkeer.
Een aantal grote dikke villa`s staan er nog, maar de armenhuisjes niet meer, en die stonden hier, rond de Joodse begraafplaats.  Deze begraafplaats werd ook geruimd en de lijken werden elders in de stad op de nieuwe Joodse begraaplaats herbegraven.

Tijdens graafwerkzaamheden kwamen ze lijken in de grond tegen, die waren toen niet geruimd en besloten is om de Joodse begraafplaats te herstellen.  Er liggen ook nog lijken buiten het hekje, waar dat is is te zien aan een andere vorm van bestrating.En hier heeft een supermarkt gestaan, maar toen de nieuwe theater De Klinker werd gebouwd moesten daar twee supermarkten naast dus deze verhuisde en het gebouw verdween.
En hier heeft nog een bijgebouw gestaan van de middelbare school waar ik ook les heb gehad.

Als we de gebouwen bekijken van links naar rechts zien we eerst een deel van de Venneflat, waar onlangs nog drugsprolematiek was, hoe het nu is weet ik niet, ik ben geen journalist.

Rechts daarvan zien we drie delen dat samen één gebouw vormd, daar wonen nu mensen in die zorg nodig hebben.  Daarvoor hebben ze oude LTS gekocht, dat leeg kwam te staan toen het nieuwe campus opgeleverd werd in Winschoten zuid.  De oude LTS was een LBO toen ik er op zat, maar de bijgebouwen verdwenen en het oude deel van het pand moest bewaard blijven, helemaal rechts, en daar hebben ze dus links iets naastgezet wat mijns inziens niet zo fraai is als het oude deel, een beetje mislukt dus, jammer.

Naast het pad rechts ziet u water, dat is om water op te vangen voor de toekomstige klimaatprobleemplensbuien en daar was ook ooit een deel van de stadsgracht dat nu dus in ere is hersteld.

Tot zover dan even een poging om zoveel mogelijk te vertellen bij één foto.

Rene Zondag 22 Augustus 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Vier reacties

Oeps

Ik zeg het maar meteen: geen foto.

Mijn kapsel is mislukt, als ik in de spiegel kijk moet ik lachen, steeds weer.

Normaal gesproken ga ik ergens naar toe waar de thuiskapster langskomt en dan wordt iedereen geknipt behalve ik, ik laat me scheren, standaard standje drie, lekker kaal en lekker makkelijk, ik heb dan ook geen kam.
Ik ben niet zo ijdel, mijn haar is meestal een wirwar, en zo af en toe laat ik het dus weer kortwieken.

Een enkele keer komt de thuiskapster niet in de avond, maar midden op de dag, dan sla ik over want ik neem er geen vrij voor van mijn werk, en zolang het haar niet in mijn ogen komt vind ik het prima.

Dit keer had de thuiskapster gezegt tegen mijn nichtjes dat zij het ook wel konden, zo moeilijk is het niet.
Toevallig hadden mijn ouders nog een ongebruikte tondeuze in een doos zitten, die ooit van mijn  opa en oma is geweest en toen hun huis ontruimd is is het terecht gekomen in de kast van mijn ouders, en daar nu dus uitgehaald om het eens op mij te proberen.

Het begon vrij pijnlijk, maar toen ik met tranen in mijn ogen beval om het toch vooral wat rustiger aan te doen ging het beter.
Hoewel, er leek niet echt doorkomen aan, en allerlei mondstukken werden geprobeerd, en na het 12 jarige nichtje ging het 14 jarige nichtje het verder proberen, en daarna ook mijn 68 jarige moeder ook nog.

Normaal doet de thuiskapster het in een kwartier en is het overal gelijk en goed, nu duurde het een uur en is het overal kort, maar er zijn ook her en der kale plekken, of te doorschijnend en alles is ongelijk.
Mijn wenkbrouwen zijn vergeten, maar dat compenseert de boel.

Het groeit wel weer aan, en tot die tijd zie ik er niet uit,  ik draag mijn petje nu zelfs als de zon niet schijnt, maar binnenshuis blijft hij sowieso af.

Rene Zaterdag 21 Augustus 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Vijf reacties

No 14

Sportcafe Timeless op het Marktplein in Winschoten moest dicht, ging weer open maar moest weer dicht, en nu heet het, na een grondige opknapbeurt: Sportcafe No.14Op Schokland trof ik vele vlinders aan, deze foto is het meest goed gelukt.Dit zijn de katten van mijn zusje en ze heten Guus en Koeper, of ik het goed schrijf en wie nou wie is weet ik niet, ze zijn wel erg lief.

Rene Vrijdag 20 Augustus 2021 at 7:42 pm | | Smurf | Vijf reacties

Mijn idee

Ik heb van nature een afkeur voor leraren.
Leraren zijn een apart slag mensen die niet alleen graag anderen iets leren, ze denken vaak ook te kunnen gaan bepalen hoe anderen moeten leven.
Directeuren van basisscholen zijn nog het ergst, die spelen dat ze directeur zijn, maar dat zijn ze helemaal niet.
Een echte directeur geeft leiding aan een bedrijf, en ze moeten kwaliteit leveren anders houden ze geen klanten, maar een school krijgt zijn leerlingen wel, er bestaat immers leerplicht.

Nu zal het vast en zeker niet altijd het geval zijn, op internet is het helaas niet anders.

Er is een weblogger, ik zal zijn naam niet noemen, die er mee pronkt dat hij vroeger directeur in het onderwijs is geweest, en hij tikte stuktjes waarbij hij de leestekens op een onjuiste manier gebruikte en daar zei ik wat van.

Vervolgens komt meneer hier mij een beetje afkraken.
Eerst vertelt hij leugens over verkeersveiligheid, waar ik het over had moet hij even tegenspreken.
Vervolgens begint hij over belastinggeld, dat geeft al te denken, voorts mag ik de ene Nederlandse stad niet met een ander vergelijken, alsof iemand uit een kleinere stad minder is.
Daarna belooft hij serieus te worden en dan gaat mijn kledingstijl er aan.
En dat reutelt maar door, op volgende logs ook, het is net of de welbekende inmiddels verdwenen afzeiker terug is.  
Ik geloof niet eens dat hij directeur geweest is, maar hij speelt het wel heel goed, hij zou wat mij betreft mogen krijgen wat het paard van Harm Boog gekregen heeft.

Iedereen die mij kent weet toch dat ik soms anders reageer dan anderen, kom op zeg, mensen alleen een veer in de kont stoppen is ook maar saai.

Rene Donderdag 19 Augustus 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Negen reacties

Leuk is andeRs

Als mensen taalfouten maken vind ik niet zo erg, taal is toch een soort gereedschap dat men gebruikt om iets al dan niet duidelijk te maken.
Waar ik me wel aan erger is het moedwillig om zeep helpen van het Nederlands.

Zo komt in de Nederlandse taal slechts één komma voor, namelijk een stip met een veegje naar beneden.
Nooit naar boven.

De omgekeerde komma, met een veeg omhoog, doen we in Nederland niet aan.
Als we iemand citeren doen we dat met aanhalingstekens, dat zijn twee komma`s, en op het eind sluiten we het citaat af met twee komma`s boven in. 

Zo dus: ,,Hallo" 

In andere talen gebruiken ze andere fratsen, en helaas zijn Nederlanders zo dat ze alles overnemen, de NOS voorop, ik vind het een schande en doodzonde, en als ik het tegenkom en ik heb de mogelijkheid er iets van te zeggen dan zal ik het niet laten.

Mensen die zeggen dat ze de knoppen niet kunnen vinden op het toetsenbord moeten beter zoeken,,
Het is inderdaad zeer slecht gesteld met het onderwijs in Nederland.

Rene Woensdag 18 Augustus 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Acht reacties

Kap eR mee

De totaal mislukte en perdure missie in Afghanistan heeft Nederland meer dan 30 levens gekost.
Nederlanders in de weer voor de vrede en veiligheid, heeft niks geholpen en alleen maar gekost.
30 Nederlanders dood, en duizenden Amerikanen en Afghanen.
Ondertussen zijn ze daar nu terug bij af.

Stop oorlog, stop het leger.
Het leger, een rechtste hobby, waarom is dat?

Rene Dinsdag 17 Augustus 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Vijf reacties

JammeR, maaR helaas

Utrecht heeft het niet helemaal goed begrepen.
Ik zag dat er een regenboogzebrapad was en ik zag dat het stoplicht op rood stond en verdacht veel op Nijntje leek, en toen sprong het groene lopende Nijntje aan en stak ik over.
Het is in Utrecht niet zoals in Winschoten, dat je even een rustig moment kan afwachten om het plaatje te schieten, het is in Utrecht dat ik onderweg was en door moest lopen, maar tijdens de oversteek klikte ik er op los en deze afbeeldig is de meest goed gelukte.Wat ze in Utrecht niet goed begrijpen is dat hun regenboogzebrapad onveilig is, en dan ook nog met olijke Nijntje stoplichten, in Utrecht ontbreken de witte strepen, ze hebben allemaal een andere kleur.
Terwijl het mijns inziens in Winschoten veiliger is, daar zijn de stukken tussen de witte strepen juist gekleurd.

Dus niet de witte vervangen, wat onduidelijk maakt, maar de delen tussen het wit in vrolijke kleuren, wat het extra doet opvallen.

Maar het gaat natuurlijk om de boodschap die elke zichzelf respecterende stad uit zou moeten dragen:  Hier mag iedereen zichzelf zijn en liefhebben wie die maar wil.

Rene Maandag 16 Augustus 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Vijf reacties

Ik laat me niet pRikken omdat:

1:  Het is niet verplicht, daar maak ik gebruik van.

2: De mondkapjesplicht, wetende dat ze niet werken, werkt dus op mij averechts, dan neem ik dus zeker geen prik.

3: De avondklok: idem dito:  Dat sloeg nergens op dus weer een reden om geen prik te nemen.

4: Op 9 augustus, mijn verjaardag, kwam het allarmerende klimaatrapport uit die alle seinen op rood moest zetten, en nog diezelfde week maken ze bekend dat de zeer milieuvervuilende Formule 1 in Zandvoort door gaat, daar ben ik het ook zo niet mee eens dat dat alweer een reden is.


5: Miljarden naar Schiphol en KLM, maar ondertussen moet de publieke omroep doorbezuinigen, weer een reden.

6: Ik kreeg een brief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waarin ze mij, op de enveloppe al, aanspreken met ,,je"  Vergeet dan maar dat ik me ga laten testen. Vrienden tutoyeer je, wildvreemden zeker niet!

Eerst zeggen ze, alleen testen bij klachten, en ineens ook zomaar testen voor de flauwekul.  Ik peins er niet over.

7: Het vaccinatiepaspoort, ik ben er zeer op tegen dat ik een bewijs nodig heb, zodanig dat dit wederom een reden is om me niet te laten prikken.

8: Als het mis gaat met het vaccin is niet de fabrikant verantwoordelijk, maar ikzelf, ammehoella.

9: Als spotjes op radio en tv me vertellen wat ik zou moeten doen doe ik dat juist niet, van nature, en daar ga ik niet tegenin.  Ik ben niet over te halen middels een campagne, als er een campagne nodig is vertouw ik het al niet.

Punt 10: is dat ik inmiddels zover ben dat punt 1 niet meer telt, ook als het verplicht gaat worden weiger ik, ze sluiten me maar op!

Rene Zondag 15 Augustus 2021 at 9:21 pm | | Smurf | Acht reacties

HoeRa

Ik dacht, als ik mijn felicitatielogje een week laat staan komen er misschien vanzelf wel 47 felicitaties binnen, gewoon afwachten.  Maar dat werkt dus niet zo blijkt.    Mensen kijken naar de datum en feliciteren dan niet meer, op een enkeling na, maar die komen dan met ,,helaas" en ,,op de valreep" en daar concludeer ik uit dat ik de 47 niet ga redden.

Ik had er misschien bij moeten zetten dat ik op een maandag jarig was, maar dat vanwege vakantie uitgesteld heb tot de zaterdag, dus eigenlijk was ik dan de hele week jarig.
Tenminste, dat maak ik er van, moet kunnen, volgend jaar maar eens kijken of ik de 48 ga halen, als ik dat al haal.

Gelukkig zette ik er nog wel bij dat 4 of 7 reacties ook mocht, dus dan is 18 niet verkeerd.

Mijn vakantiefotologjes trokken ook niet zoveel bekijks, dat motiveert dan ook niet echt.
Dat komt natuurlijk ook omdat het weblogwereldje kleiner is geworden en ik door steeds meer mensen niet zo gewaardeerd word, en dat moet ook kunnen.

We zullen zien!  Of niet natuurlijk, dat ligt er allemaal maar net aan.

Rene Zaterdag 14 Augustus 2021 at 10:22 pm | | Smurf | Vier reacties

GefeliciteeRd

Elk jaar tijdens mijn vakantie ga ik opzoek naar het getal dat mijn leeftijd zal zijn op de dag dat ik jarig ben.
Dit jaar hoefde dat niet, want hierbij toon ik het huisnummer van mijn ouderlijk huis.

En dat is precies mijn leeftijd, vanaf vandaag.Mijn wens is dat er zevenenveertig mensen op dit weblog langskomen om mij te feliciteren.
Maar vier of zeven mag ook.

Rene Maandag 09 Augustus 2021 at 12:00 am | | Smurf | Achttien reacties

Fijn

Het is fijn om weer in de leukste stad van Nederland te zijn, zodat ik kan zeggen: We zijn weer thuis.
Morgen ben ik jarig, nu nog niet.

Rene Zondag 08 Augustus 2021 at 8:20 pm | | Smurf | Twee reacties

Een fijne fietstocht in een fijne vakantie

De eerste foto is van een weekje geleden toen we visite hadden en ik een rondje met het hondje liep.Hier heb ik de afgelopen gedouched, geplassed en gescheten.Voorts deel ik even mede dat ik het wassenbeeldenmuseum al gezien heb en het bronzen standbeeld van Andere Hazes ook al, en ik ben niet zo iemand die dan elke keer hetzelfde gaat bekijken.Bloedirritant aan Nederland vind ik het gegeil op de Engelse taal, daarom leg ik het ook even vast.Vandaag hebben we weer wat fietsen gehuurd om de laatste vakantiedag fietsend door te brengen, Almere nu eens van de andere kant bekeken.Almere is groot, ruim, groen, netjes en nergens echt mooi.Er zijn toch honderdduizenden Nederlanders die niet van oude binnensteden houden, en wel van vliegtuigen houden, want die vliegen hier constand over, alsof er geen klimaatprobleem bestaat.In de ochtend heb ik op de camping lekker veel naar de Arbeidsvitaminen kunnen luisteren en in de avond mijn eigen collectie.We moesten nog wel even schuilen, in een vogelkijkhut, maar toen de zon weer scheen was het weer lekker warm, ik heb de hele vakantie in T-shirt en korte broek gelopen.

Rene Zaterdag 07 Augustus 2021 at 10:22 pm | | Smurf | Vier reacties

De FloRiade in AlmeRe

Vandaag toch maar eens een kijkje genomen bij het in opbouw zijnde Floriade te Almere.Met de auto vlakbij parkeren kon niet, een eind verderop wel.Toen ik aan kwam lopen was er al een mevrouw die me vroeg waar ik vandaan kwam en wat of ik kwam doen, en ze bood me meteen een schuilplek aan, want onweer stond op punt van beginnen.We werden meteen in een golfwagentje gestopt en ik moest plaatsnemen naar de bestuurder, de anderhalvemeterregel overtredend en droog kwamen we in een gebouwtje.
Aldaar was een andere mevrouw die me uitlegde dat we daar een film konden zien over de Floriade en een rondleiding krijgen over de plannen en we konden met de kabelbaan maar eerst koffie.Toch maar een kaartje gekocht en we konden de koffie laten staan want de golfwagen vertrok meteen naar de kabelbaan die nog zou vertekken voor de volgende onweersbui zou beginnen.Bij de kabelbaan aangekomen bleek deze toch even gestopt tot de bui voorbij was, maar we mochten wel even schuilen daarzo.De gondels werden snel gedroogd, vooral het raamgedeelte, want anders zouden we niks zien door de regendruppels, en we konden er in en de tocht over de snelweg meemaken.De kabelbaan ging heen en ook meteen weer terug, en na het uitstappen zijn we maar meteen weer naar de auto gelopen, de film en de rondleiding hadden we niet zoveel zin in.Kortom: de organisatie is nog een beetje een zootje en we hebben gedaan wat we wilden.Het weer is over het algemeen wel prima, op de buien na.

Rene Vrijdag 06 Augustus 2021 at 10:22 pm | | Smurf | Vier reacties

CultuuR

Vandaag ben ik weer eens naar de tweede mooiste stad van Nederland geweest, en dat is onze hoofdstad.
Eerst geparkeerd op een gratis plekje en toen de tram in, en met een niet werkende mondkapje voor, het centrum in, de tram stond even stil voor cafe Eik en Linde alwaar al meer dan 25 jaar geleden één van de leukste radioprogramma`s van Nederland vandaan kwam.Op het Rembrandtplein uitgestapt om vervolgens te wandelen naar de plek waar Peter R neergeknald is.En dan gaat het natuurlijk meer om de wandeling er naar toe dan de daadwerkelijke plek.Vervolens doorgewandeld naar de Reestraat 28 alwaar Ischa Meijer tot zijn dood in 1995 woonde.Ik wist nooit precies waar die gewoond heeft, tot ik ontdekte dat er een bordje hangt, dus nu weet ik het wel.,,schrijver, journalist, zanger, acteur, provocateur, vechtjas"  staat er, ik kende hem vooral als VPRO radioman.Op de Dam kwam ik Andre Hazes nog tegen, een kaartje kopen om hem in was te zien ga ik niet doen.Ik nam ook nog even een kijkje in de metro, dat daar miljarden in zitten is niet te zien.Afstand houden is in Amsterdam echt niet te doen, dat lukt niet.Na ergens lekker te hebben gegeten met de tram weer naar mijn auto en vervolgens weer naar de camping in Almere.Wel de hele dag een wietlucht in mijn neus gehad, Amsterdam heeft zijn eigen indringende geur.

Rene Donderdag 05 Augustus 2021 at 10:22 pm | | Smurf | Drie reacties

Bekijk het maaR

Ik was tot vandaag nog nooit over de Houtribdijk geweest.De Houtribdijk is de naam van de afsluitdijk die Enkhuizen met Lelystad verbindt.Dat komt, als iemand van Winschoten naar Enkhuizen zou moeten dan is de kortste weg via de afsluitdijk, en als men naar Lelystad wil via de Noord Oost polder, dus de Houtribdijk is voor Winschoters volkomen zinloos.Maar nu ik me in Almere bevind is het een buitenkansje om eens via die dijk naar Enkhuizen te gaan.En aldaar eens even een kijkje te nemen.Enkhuizen is een prachtige stad waar ze goed zuinig zijn op het historische centrum.Vrijwel alle foto`s van vandaag zijn genomen in Enkhuizen, behalve de laatste.En na een flinke wandeling maar weer naar de auto en terug naar Almere.De mooiste gevel van Holland, al eeuwenlang:Een dijk dwars door een meer, dan weet u dat ook weer.Tot zover vandaag, morgen weer een dag.

Rene Woensdag 04 Augustus 2021 at 10:22 pm | | Smurf | Drie reacties

AlmeRe NaaRden

Vandaag ben ik even wezen kijken in de vesting Naarden.Alwaar ik straatnamen tegenkwam die ook in Winschoten voorkomen.Het stadhuis mocht je gratis in, wilde je naar boven dan moest je een ,,ticket" kopen, en omdat ze dus kennelijk niet aan ,,kaartjes" of ,,kaarten" doen, dat achterlijke Engels ook altijd.Naarden is behalve een vesting ook erg mooi gebouwd, vroeger konden ze leuker bouwen dan tegenwoordig, naar mijn smaak.En ze hebben daar nog een echte fontijn, die in Winschoten is te kut voor woorden, daarom zette ik deze even op de foto, als voorbeeld hoe het moet.Dit is de Utrechtse poort te Naarden met steiger.Fijn gewandeld door de stad en er omheen, prachtig allemaal, dat dat bewaard is gebleven.Wel hoor je overal steeds het autoverkeer razen en de vliegtuigen houden ook maar niet op.
We hebben geparkeerd bij Jan des Bouvrie, zijn zaak staat er nog, in een voormalig arsenaal.En daarna weer naar de camping in Almere, waar ik deze dag ook begon.Wat morgen brengt zien we dan wel weer.

Rene Dinsdag 03 Augustus 2021 at 10:22 pm | | Smurf | Drie reacties

ZomeR in UtRecht

Het grote voordeel van op vakantie zijn in Almere is dat Utrecht vlakbij is, dus daar nam ik vandaag een kijkje.Geparkeerd in de parkeergarage onder Hoog Catharijne en vanaf daar de stad in.Eerst maar even naar de Domtoren, daar konden we pas in om 19 uur, tot die tijd was het al volgeboekt, dus laat maar zitten.Op de rondvaartboot konden we om 17 uur, dus dat dan maar doen.Eerst nog even ergens een kop koffie genuttigd.De boot was slechts voor de helft gevuld, want afstand houden, en met doorkijkschermen en om beurten op volgorde aan en later weer van boord gaan.Daarna even ergens lekker gegeten aan de waterkant.En toen weer naar de camping.Ik moest nog wel her en der even flink met de armen zwaaien om de mensen op afstand te houden.Ondanks dat het overal staat houdt niet iedereen zich er aan, en ondanks dat ik me niet laat prikken wil ik het ook niet opzoeken natuurlijk.Tot slot:  Iedereen hartelijk bedankt voor al die fantastische complimenten op mijn schitterende foto`s, dat doet me echt goed.

Rene Maandag 02 Augustus 2021 at 11:23 pm | | Smurf | Vier reacties