Pollens

Winschoten is een hele oude stad met een rijke historie, met mooie en minder mooie kanten.
Het mooie is dat een groot deel van de oude binnenstad bewaard is gebleven, maar een ander deel is in de jaren 60 met de grond gelijk gemaakt om ruim baan te maken voor het autoverkeer.
Een aantal grote dikke villa`s staan er nog, maar de armenhuisjes niet meer, en die stonden hier, rond de Joodse begraafplaats.  Deze begraafplaats werd ook geruimd en de lijken werden elders in de stad op de nieuwe Joodse begraaplaats herbegraven.

Tijdens graafwerkzaamheden kwamen ze lijken in de grond tegen, die waren toen niet geruimd en besloten is om de Joodse begraafplaats te herstellen.  Er liggen ook nog lijken buiten het hekje, waar dat is is te zien aan een andere vorm van bestrating.En hier heeft een supermarkt gestaan, maar toen de nieuwe theater De Klinker werd gebouwd moesten daar twee supermarkten naast dus deze verhuisde en het gebouw verdween.
En hier heeft nog een bijgebouw gestaan van de middelbare school waar ik ook les heb gehad.

Als we de gebouwen bekijken van links naar rechts zien we eerst een deel van de Venneflat, waar onlangs nog drugsprolematiek was, hoe het nu is weet ik niet, ik ben geen journalist.

Rechts daarvan zien we drie delen dat samen één gebouw vormd, daar wonen nu mensen in die zorg nodig hebben.  Daarvoor hebben ze oude LTS gekocht, dat leeg kwam te staan toen het nieuwe campus opgeleverd werd in Winschoten zuid.  De oude LTS was een LBO toen ik er op zat, maar de bijgebouwen verdwenen en het oude deel van het pand moest bewaard blijven, helemaal rechts, en daar hebben ze dus links iets naastgezet wat mijns inziens niet zo fraai is als het oude deel, een beetje mislukt dus, jammer.

Naast het pad rechts ziet u water, dat is om water op te vangen voor de toekomstige klimaatprobleemplensbuien en daar was ook ooit een deel van de stadsgracht dat nu dus in ere is hersteld.

Tot zover dan even een poging om zoveel mogelijk te vertellen bij één foto.

Rene Zondag 22 Augustus 2021 at 9:21 pm | | Smurf

vier reacties

John

Er is op die ene foto ook een berg te zien, dus tekst genoeg om te typen ja.

John, (URL) - 23-08-’21 08:02
Rietepietz

Nou dat is je goed gelukt. In ieder geval past alles ook wel min of meer bij elkaar dus toch niet slecht gedaan.

Rietepietz, (URL) - 23-08-’21 14:39
ria

En zo verandert er zo hier en daar nogal eens wat. Er zijn niet veel plaatsen waar het blijft zoals het is en ooit was.

ria, (URL) - 23-08-’21 19:57
Hans

Er is veel gebeurd op een foto, heel interessant stukje geschiedenis over de ontwikkeling van het gebied.
Of het allemaal beter is geworden dat zal de tijd leren. Hans

Hans, (URL) - 23-08-’21 22:44
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.