CultuuR

Vandaag ben ik weer eens naar de tweede mooiste stad van Nederland geweest, en dat is onze hoofdstad.
Eerst geparkeerd op een gratis plekje en toen de tram in, en met een niet werkende mondkapje voor, het centrum in, de tram stond even stil voor cafe Eik en Linde alwaar al meer dan 25 jaar geleden één van de leukste radioprogramma`s van Nederland vandaan kwam.Op het Rembrandtplein uitgestapt om vervolgens te wandelen naar de plek waar Peter R neergeknald is.En dan gaat het natuurlijk meer om de wandeling er naar toe dan de daadwerkelijke plek.Vervolens doorgewandeld naar de Reestraat 28 alwaar Ischa Meijer tot zijn dood in 1995 woonde.Ik wist nooit precies waar die gewoond heeft, tot ik ontdekte dat er een bordje hangt, dus nu weet ik het wel.,,schrijver, journalist, zanger, acteur, provocateur, vechtjas"  staat er, ik kende hem vooral als VPRO radioman.Op de Dam kwam ik Andre Hazes nog tegen, een kaartje kopen om hem in was te zien ga ik niet doen.Ik nam ook nog even een kijkje in de metro, dat daar miljarden in zitten is niet te zien.Afstand houden is in Amsterdam echt niet te doen, dat lukt niet.Na ergens lekker te hebben gegeten met de tram weer naar mijn auto en vervolgens weer naar de camping in Almere.Wel de hele dag een wietlucht in mijn neus gehad, Amsterdam heeft zijn eigen indringende geur.

Rene Donderdag 05 Augustus 2021 at 10:22 pm | | Smurf

drie reacties

די מריו

Is het de grachten niet die je ruikt, dan is het de wietlucht wel.

Love As Always
Dimario

די מריו, (URL) - 05-08-’21 23:39
Rietepietz

En toch is het wassen beelden museum best leuk om even in rond te dwalen als je er toch voor de deur staat.
Maar veel meer positiefs kan ik eigenlijk ook niet over Amsterdam zeggen, maar misschien ken ik de stad niet goed genoeg. .

Rietepietz, (URL) - 06-08-’21 14:24
Hans

Amsterdam heeft het, er valt genoeg te zien en te ontdekken.
Je had ook het standbeeld van Hazes aan de Eerste Sweelinckstraat kunnen bezoeken. Hans

Hans, (URL) - 06-08-’21 22:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.