JammeR, maaR helaas

Utrecht heeft het niet helemaal goed begrepen.
Ik zag dat er een regenboogzebrapad was en ik zag dat het stoplicht op rood stond en verdacht veel op Nijntje leek, en toen sprong het groene lopende Nijntje aan en stak ik over.
Het is in Utrecht niet zoals in Winschoten, dat je even een rustig moment kan afwachten om het plaatje te schieten, het is in Utrecht dat ik onderweg was en door moest lopen, maar tijdens de oversteek klikte ik er op los en deze afbeeldig is de meest goed gelukte.Wat ze in Utrecht niet goed begrijpen is dat hun regenboogzebrapad onveilig is, en dan ook nog met olijke Nijntje stoplichten, in Utrecht ontbreken de witte strepen, ze hebben allemaal een andere kleur.
Terwijl het mijns inziens in Winschoten veiliger is, daar zijn de stukken tussen de witte strepen juist gekleurd.

Dus niet de witte vervangen, wat onduidelijk maakt, maar de delen tussen het wit in vrolijke kleuren, wat het extra doet opvallen.

Maar het gaat natuurlijk om de boodschap die elke zichzelf respecterende stad uit zou moeten dragen:  Hier mag iedereen zichzelf zijn en liefhebben wie die maar wil.

Rene Maandag 16 Augustus 2021 at 9:21 pm | | Smurf

vijf reacties

די מריו

Bij ons hebben ze een regenboogzebra op een plek waar geen auto’s rijden. Dus eigenlijk, hoeft daar geen zebra te zijn.

Love As always
Dimjario

די מריו, (URL) - 15-08-’21 22:43
John

Volgens mij heeft in Zeeland alleen Vlissingen zo’n regenboogzebrapad. Hopelijk houdt niemand dat tegen zichzelf te zijn.

John, (URL) - 17-08-’21 08:01
Herman Stel

Wat een waanzin eigenlijk. Een regenboogzebrapad om iets duidelijk te maken dat zo vanzelfsprekend zou moeten zijn. Los van de vergroting van de verkeersonveiligheid (misverstanden, teveel indrukken en daardoor mensen, die afgeleid worden.) is het een enorme verspilling van mijn belastinggeld. Maar om nu Winschoten te vergelijken met Utrecht? Je kunt Winschoten toch tegenwoordig niet serieus meer zien als een stad. Hooguit een heel rustig provincieplaatsje. En serieus, een cargobroek met daaronder blote voeten in sandalen? Dat vloekt hoor.
Ben je er nog achter gekomen hoe je de komma’s onderaan wel net zo groot krijgt als die bovenaan? Ik kan het nergens vinden op mijn toetsenbord. Gewoon komma’s typen is wel echt heel lelijk voor wat betreft de tekst opmaak. Dan maar Engels.

Herman Stel, (URL) - 17-08-’21 10:37
ria

ik heb er hier ook nog niet een gezien, nu kom ik ook niet zo vaak in de buurt van zebrapaden eigenlijk. En een nijntje stoplicht vind ik ook nergens voor nodig. Verder is het gewoon waar natuurlijk, dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn.

ria, (URL) - 17-08-’21 13:08
Hans

Hier zijn ze ook in de stad, maar zelf nog niet gezien. Hans

Hans, (URL) - 17-08-’21 22:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.