Leuk is andeRs

Als mensen taalfouten maken vind ik niet zo erg, taal is toch een soort gereedschap dat men gebruikt om iets al dan niet duidelijk te maken.
Waar ik me wel aan erger is het moedwillig om zeep helpen van het Nederlands.

Zo komt in de Nederlandse taal slechts één komma voor, namelijk een stip met een veegje naar beneden.
Nooit naar boven.

De omgekeerde komma, met een veeg omhoog, doen we in Nederland niet aan.
Als we iemand citeren doen we dat met aanhalingstekens, dat zijn twee komma`s, en op het eind sluiten we het citaat af met twee komma`s boven in. 

Zo dus: ,,Hallo" 

In andere talen gebruiken ze andere fratsen, en helaas zijn Nederlanders zo dat ze alles overnemen, de NOS voorop, ik vind het een schande en doodzonde, en als ik het tegenkom en ik heb de mogelijkheid er iets van te zeggen dan zal ik het niet laten.

Mensen die zeggen dat ze de knoppen niet kunnen vinden op het toetsenbord moeten beter zoeken,,
Het is inderdaad zeer slecht gesteld met het onderwijs in Nederland.

Rene Woensdag 18 Augustus 2021 at 9:21 pm | | Smurf

acht reacties

Hans

Ik denk dat de Nederlanders niet zo trots zijn op hun taal.
Maar dan hoor je weer, we hebben een levende taal. Hans

Hans, (URL) - 18-08-’21 22:28
די מריו

We mogen inderdaad best wel trots zijn op het Nederlands.

Love as always
dimario

די מריו, (URL) - 18-08-’21 23:31
John

Net zoals het woord ‘me’ steeds vaker gebruikt wordt. Me fiets staat nog buiten, bijvoorbeeld Daar stoor ik me het meest aan.

John, (URL) - 19-08-’21 07:31
ria

Oh, ik zet ze geloof ik altijd bovenin, tja het is best lastig om alles perfect te doen.

ria, (URL) - 19-08-’21 10:28
Noortje

Nederlands schijnt niet één van de makkelijkste talen te zijn. Ik probeer het zelf zo goed mogelijk te doen . Ik zal me zeker niet ergeren als mensen fouten maken. Wat bedoel eigenlijk met het Nederlands moedwillig om zeep helpen? Het gebruik van Engelse woorden b.v..?

Noortje, (URL) - 19-08-’21 13:50
Renesmurf

@Noortje: Na de zin waar jij het over hebt begint mijn uitleg. Ik het over het verkeerd gebruik van leestekens, een Nederlandse komma kan je het beste vergelijken met een slappe lul die bungelt onder de zak, zo hoort het. Wat niet voorkomt in het Nederlands, en wat wel veel mensen doen, is de lul stijf maken zodat hij als een erectie omhoog priemt. In bijvoorbeeld het Engels kan dat wel, in het Nederlands niet. Zo duidelijk?

Renesmurf, (URL) - 19-08-’21 18:27
Terrence

Het Nederlands is een prachtige taal. Dus ik heb geen idee waarom mensen een review schrijven en een poll invullen. Waarom schrijven zij geen recensie en vullen zij geen enguête in? Helemaal raar zijn mensen die schreeuwen dat zij opkomen ‘voor de Nederlandse taal en cultuur!’ maar hun clubje ‘Dutch Defense Force’ noemen en op sociale media roepen dat subsidies op kunst en cultuur moeten worden afgeschaft.

Terrence, (URL) - 19-08-’21 20:39
Rietepietz

Klopt, onze taal verloedert een beetje door heel veel invloeden van andere talen en vooral door mensen die de taal maar nauwelijks beheersen en dan maar mengvormen gaan gebruiken. Ik word er niet blij van ook al schrijf ik zelf ook niet geheel foutloos, daarvoor is de Nederlandse taal toch wel iets té ingewikkeld als je geen taalkundige bent. Dat bewees het Nederlands dictee op TV van weleer ieder jaar weer.

Rietepietz, (URL) - 20-08-’21 14:48
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.