ColaRgol

Ach, ik zat deze zondagmiddag fijn naar Goudmijn te luisteren, op radio 5, en plots hoor ik het openingsliedje van Beertje Colargol, uit eind jaren 60.

Hé, denk ik, dat is het bekende liedje van Janine van Elzakker, die later in de jaren 80 door zou breken als onder andere Wilhelmina Kuttje in Ronflonflon.
Nu draaien ze wel vaker oude fragmenten in Goudmijn, en dat is alleen maar leuk.

En na afloop van het liedje, en ook een fragment, meldt presentator Stefan Stasse dat dit inderdaad Janine van Elzakker is en dat ze zo`n twee weken geleden is overleden...
En dan praten hij en Meneer van Aelst nog wat over Ronflonflon en dan gaan ze weer door.

Dat had ik dus helemaal gemist.
Ik let echt niet goed op en veel nieuws ontgaat me, en dit bericht is me dus ook ontgaan.

En dan te bedenken dat ik Janine van Elzakker iedere dag hoor.
Elke keer als ik in bad zit luister ik Ronflonflon, en in mijn auto heb ik ook honderden afleveringen.
Ze had een hele grote rol in het radioprogramma, niet alleen speelde ze vele vrouwen, ze zat ook in bijna alle jingles dus ze was het hele uur door te horen.

Met Janine van Elzakker stierf ook Wilhelmina Kuttje junior, Anneke Rol, Jacqueline van Benthem, de Weduwe van Beurden GZ Krul, hoofinspectrice van der Weal uit Vlaardingen, Elsje de Wit en wie ik nog vergeten ben.

Jeanine van Elzakker speelde ook mee in alle televisieserie`s van Wim T. Schippers, tot We zijn weer thuis aan toe, daarin speelde ze Tineke Smulders-Das.

Wat Wikipedia niet vermeldt, maar wat ik wel weet, zal ik nu vertellen.
Toen Ronflonflon stopte kwam er voor in de plaats een ander programma, namelijk Koning Zzakk in Muzykland, en daarin had Janine van Elzakker regelmatig fictieve telefoongesprekken met Beppie Melissen.

Ze belden met elkaar, allemaal wijvengelul, en zo nu en dan ging de presentator weer een stukje meeluisteren, tot het te gortig werd, en een kwartier later weer verder luisteren, dan waren ze nog steeds zo dom en humorvol aan het kletsen, prachtig.

En het was ook Beppie Melissen die nu dus bekend heeft gemaakt dat Janine van Elzakker is overleden, ze was al geruime tijd ziek en werd slechts 73 jaar.

In 2012 was Wim T.Schippers in Amsterdam bezig met zijn toneelstuk Wuivend Graan, en daar bleek Wilhemlina Kuttje junior nog een keertje op te treden.

En ik ging in bad, en zette zoals altijd Ronflonflon er bij aan, en vandaag was de aflevering van 23 maart 1988 aan de beurt, omdat ik gisteren niet gebadderd heb, en ik wel graag wil dat de datum een beetje klopt.
En Jacques Plafond draaide Eenzame Kerst van Hazes, en Wilhelmina Kuttje dacht even dat ze misschien wel dood ging, waarop Jacques Plafond zei: ,,Nou dat is wel zeker Wilhelmina, wie niet”.

En zo leeft zij voort, in Ronflonflon blijft ze spinglevend, tot ook ik er niet meer ben.

En laat op de avond zag ik Stefan Stasse weer op tv, in Toren C.
En wanneer dit opgenomen is weet ik niet, ook wel leuk, op Bettyasfalt.tv

Rene Zondag 24 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf

vier reacties

Suske

Een talent dat uit ons midden verdwenen is. Zoiets brengt herinneringen naar boven, hier ook bij jou.

Suske, (URL) - 25-03-’19 09:04
די מריו

Ik had dat nieuws ook gemist. Gelukkig hebben we jou nog en je fragmenten.

Love As Always
Di Mario

די מריו, (URL) - 25-03-’19 10:42
Rietepietz

Het liedje van beertje Colarcol ken ik nog wel maar de naam van wie het ingezongen had destijds wist ik niet en zegt me ook niets.

Rietepietz, - 25-03-’19 20:11
Hans

Hé mijn reactie niet geplaatst.
Als je overlijd krijgt ze nog een staande ovatie.
Beertje Colargol ken ik nog wel vaag. Hans

Hans, (URL) - 25-03-’19 22:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.