XitteRend

WINSCHOTER STADSJOURNAAL

Verrassende en vertrouwde beelden!

Het team van het Winschoter Stadsjournaal ziet geen enkele reden de vertrouwde en alom bejubelde formule te wijzigen. Dus ook nu weer worden verrassende en vertrouwde filmbeelden gekoppeld aan verfrissende en vernieuw(en)de projecties. Verleden, heden en toekomst worden andermaal op veelal verbluffende wijze getransformeerd tot pakkende items die van het witte doek afspatten.

Een aantal onderwerpen zal reacties als ‘heb ‘k nooit waiten’ tot ‘wat ja ‘n boudel toun’ en ‘wat is er veul aans worden’ oproepen.


Dit was dus hedenavond in de grote zaal van De Klinker, met op het podium een groot scherm met daarop filmbeelden van Winschoten door de jaren heen.


Ze doen dit al sinds 1966 en elk jaar in maart organiseren ze twee avonden in het theater, omdat er zeer veel belangstelling is en er 1100 kaartjes verkocht zijn.

We zagen het hoe het Marktplein veranderd is, waar de schaatsbanen zich in het verleden allemaal bevonden hebben, ander ijspret en ongemakken in zeer strenge winters en tenslotte de opkomst en ondergang van het Sint Lucasziekenhuis.
En er kwamen ook nog wat bijzondere Winschoters voorbij.

Ik heb vorig jaar even overgeslagen ( niet goed opgelet)  en we zullen zien of ik er volgend jaar weer bij ben, vanavond was zeer geslaagd in elk geval, veel leuke en interesante en soms ook melancholische beelden gezien.

Rene Dinsdag 19 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf

vijf reacties

Noortje

De laatste jaren moeten we helaas het Winschoter Stadsjournaal missen i.v.m. met het overwinteren. Voor mijn man, als rasechte Winschoter, is dit wel jammer.

Noortje, (URL) - 19-03-’19 22:54
Hans

Ikhou ook wel van oude beelden van mijn woonomgeving, je ziet terug wat was. Hans

Hans, (URL) - 19-03-’19 23:45
די מריו

owh wat leuk, volgens mij hebben ze dat hier niet in de buurt. Ik zal het eens gaan navragen.

Love As Always
Di mario

די מריו, (URL) - 20-03-’19 06:59
Suske

Vroeger hadden ze hier ook zoiets. Daar hoor ik heden jammer genoeg niets meer van.

Suske, (URL) - 20-03-’19 07:03
Rietepietz

Dat zou eigenlijk overal moeten gebeuren, lijkt me leuk maar wij hebben hier niet zoiets.

Rietepietz, - 20-03-’19 21:48
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.