VPRO

Uitgewoond is een nieuwe VPRO-serie over een groep hoogbejaarden die in de laatste fase van hun leven gedwongen wordt te verhuizen.

online te zien vanaf 11 maart, acht afleveringen van 15 minuten.

Ik keek er naar, want ik ben geaboneerd op de Youtube van de VPRO, en werd er zeer door gegrepen.
Niet te vatten dat dit gebeurd, welke debielen zijn hier verantwoordelijk voor en waarom?

Ondanks dat de Drie Hoven nog geen 50 jaar oud is voldoet het niet meer aan de steeds strenger wordende moderne eisen en moet het dicht. Het verhaal van tehuis de Drie Hoven staat niet op zichzelf. In Nederland moeten voor het eind van 2020 maar liefst 800 verzorgingshuizen hun deuren sluiten.

Wie gaat kijken maakt kennis met deze bewoners, en merkt hoe onmenselijk dit besluit is, en we zijn zelfs getuige van een euthenasiegeval.
Wie mijn praatje niet duidelijk genoeg vindt kan hier de betere versie lezen.

En de afleveringen van Uitgewoond staan hier.

Ik vind dat het verboden moet worden om mensen te dwingen om te verhuizen, en ik snap niet helemaal waarom dit eerst op internet komt en later pas op tv, maar goed, als de boodschap maar overkomt, dat is ernstig genoeg.

Rene Zondag 17 Maart 2019 at 10:22 pm | | Smurf

vijf reacties

Frank-103

Die verhuizing moet doordat heel veel verzorgingstehuizen dicht moeten door de steeds strengere moderne eisen. Je kunt je afvragen of die steeds strengere eisen wel goed zijn, ik weet niet wie die verzint.

Frank-103, (URL) - 17-03-’19 23:03
John

Het beste is denk ik maar zolang mogelijk thuis blijven wonen en dan als het niet meer gaat een pilletje. Geen gesol met mij als ik oud ben.

John, (URL) - 18-03-’19 08:45
די מריו

Ik denk ook niet dat ik dat prettig zou vinden op die leeftijd. Sowieso ben ik geen voorstanders van bejaardetehuizen.

Love As Always
Di mario

די מריו, (URL) - 18-03-’19 11:04
Suske

Ik ben blij dat mijn moeder en schoonmoede die reeds goed in de 80 zijn nog thuis kunnen wonen.
Geen gesol met hen.

Suske, (URL) - 18-03-’19 16:12
Rietepietz

Het is niet eens waar dat de tehuizen niet meer voldoen aan de eisen. Ik zag het al in gang gezet worden bij het tehuis waar vriendin Marion woonde. Leeggekomen zorgappartementen werden niet meer gebruikt voor mensen als Marion omdat men tegenwoordig dan in de eigen woning moet blijven worden met wat ze “thuiszorg“noemen. De tehuizen voldoen dus wél aan de norm voor de patiënten waarvoor ze bedoeld waren maar die patiënten hebben nu geen recht meer op zo’n zorgappartement. zodra er t’eveel kamers leeg zijn gaat men ze van div tehuizen samenvoegen, onménselijk. want voor vele is het de genadeslag.

Rietepietz, - 18-03-’19 16:33
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.