Mijlpalen

Er is goed nieuws, en er is slecht nieuws, en dat laatste zal uiteindelijk overwinnen, altijd.

Het goede nieuws is dat de SHELL alles op alles moet zetten om het klimaatprobleem zo beperkt mogelijk te houden, de kantjes er af lopen kan echt niet meer, nu vanwege een rechterlijk bevel.

Het slechte nieuws is dat burgers naar de rechter moesten om dat voor elkaar te krijgen.
Slecht in die zin dat het bedrijf dat meer uitstoot heeft dan heel Nederland, zelf het verstand niet heeft, en tot overmaat van ramp ook nog eens in hoger beroep gaat.

Er is ook goed nieuws voor de dieren, eenden mogen voortaan zwemmen, konijnen voortaan graven en van varken worden geen straatjes meer afgeknipt.
Het slechte nieuws is dan dat het 20 jaar geleden al beloofd is en dat er mensen zijn die dieren houden zonder dat ze er van houden.  Alleen geld is belangrijk.
Het lijkt me volkomen logisch dat men dieren houdt en de omstandiheden daar aan aanpast, en niet andersom.

Als men teveel varkens in een hok stopt gaan ze elkaar de staart afbijten.
Dan zijn er twee mogelijkheden, of men stropt ze in een groter hok, of men stopt er minder varkens in, het afsnijden is niet alleen een ziek idee, het mag ook niet meer, eindelijk.

Ik sluit af met het allerslechtste nieuws, ook de eerste kamer is akkoord met verplichte toegangstesten en quarantaineplicht, ook te ziek voor woorden, bewijzen dat je gezond bent, schandalig, mensen opsluiten, net zo.

Laten ze eerst maar zorgen dat een volgende pandemie ons bespaard blijft.
En geen tweedeling vergroten.

Rene Woensdag 26 Mei 2021 at 9:21 pm | | Smurf

vier reacties

Hans

Terecht dat Shell orde op zaken gaat stellen.
Ook Shell staat niet boven de wet. Hans

Hans, (URL) - 26-05-’21 22:30
די מריו

Ik hoop maar dat Shell het hoger beroep verliest. Prima inderdaad dat dieren meer vrijheid krijgen. Het is niet meer van deze tijd dat ze in te kleine hokjes gestopt worden.

Love As Always
Dimario

די מריו, (URL) - 27-05-’21 06:57
Rietepietz

Nou bewijzen dat je gezond bent hoeft niet, alleen dat je geen Covid hebt , verder mag je van alles mankeren. Zowel Shell als de foute dierenbeweging kunnen wel een stevig zetje de goede kant op gebruiken.

Rietepietz, (URL) - 27-05-’21 19:22
John

Als minstens 50% van de mensen geen vlees meer zouden eten zou er al heel wat veranderen.

John, (URL) - 28-05-’21 08:05
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.