Qualiteit in het zuiden

Omdat ik wel eens een kasteel wil zien die niet bewoond is en ik niet van te voren online een kaartje wil kopen wordt de keus beperkt en blijft er een ruine over.  Kasteel Schaesberg in Landgraaf.
De navigatie wees me de weg er naar toe, maar aldaar was het niet overdreven duidelijk aangegeven.   Ik vroeg even aan de serveerster en die zei me dat ik op het juiste adres was.  Het koste wel vijf euro per persoon.

Of we ook een rondleiding wilden, was de vraag.  Dat ligt er aan hoe laat die begint, was het antwoord.  Dat begon meteen, drie anderen stonden al klaar, en snel kwamen er nog twee bij en op gepaste afstand volgden we de gids.
Zij deed het voortreffelijk, was erg enthausiast en had alle tijd.   Ze zijn aldaar bezig om de boel weer te herbouwen zoals het eens was en dat moet over een jaar of vijfentwintig af zijn.

Daarna aldaar nog even de toren beklommen om van het uitzicht en de muren te genieten en daarna een kop koffie en een vlaai.

Daarna maar met de auto naar het rijksbeschermd gezicht Rimburg.   Nou ja, het zal zo zijn, erg indrukwekkend vond ik het niet.  Ik heb nog wel even de rivier en daarmee ook de grens overgestoken om het kasteel Rimburg van de buitenkant te bekijken.

Daarna zijn we nog even naar Gulpen geweest om te kijken en wat te eten en voorts weer terug naar de camping.
Onderweg kwamen we overigens ook nog langs het terrein waar ik twee maal Pinkpop heb meegemaakt.

Rene Woensdag 29 Juli 2020 at 10:14 pm | | Smurf

zeven reacties

די מריו

Toch ook nog bekend terrein voor je dus. Je vermaakt je duidelijk daarin Limburg.

Love As always
di Mario

די מריו, (URL) - 30-07-’20 07:06
francky

Limburg was duidelijk een goede keuze. Je ontdekt en herontdekt er veel leuke en mooie dingen.

francky, (URL) - 30-07-’20 09:18
Noortje

Als ik je postjes lees komen er steeds mooie herinneringen boven. Ik was er ook vaak met mijn man met de caravan en veel van de dingen die jij nu bezoekt hebben wij ook bezocht.

Noortje , (URL) - 30-07-’20 12:50
Rietepietz

Je gaat heel Limburg grondig door, en pakt nog wat randjes buitenland mee. En er is genoeg te zien blijkt wel.

Rietepietz, (URL) - 30-07-’20 14:38
Frank 103

Er is aardig wat te doen daar in Limburg. Mocht je nog op zoek zijn naar een uitstapje, de brouwerij van Hertog Jan in Arcen is ook erg leuk, net als een bezoek aan bedevaartsoord Kevelaer, net over de grens in Duitsland. Daar kan je geweldig koffie met gebak halen!

Frank 103, - 30-07-’20 15:38
Liesbethblogt

Mooie omgeving en een goede rondleiding is zulk geld waard.

Liesbethblogt, (URL) - 30-07-’20 19:17
ria

Je hebt je goed voorbereid, altijd handig!

ria, (URL) - 30-07-’20 20:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.