René in het zuiden

Vandaag ben ik nog maar een keertje naar Valkenburg geweest, want ik ben nog nergens een geschikt T-shirt tegengekomen, dat is vandaag overigens ook niet gelukt.
Het was druk in Valkenburg, er was op het parkeerterrein geen plekje meer vrij, en zodra er wel wat vrij kwam schoot iemand anders zijn wagen op de plek.  Er waren meerdere zoekenden, dus we gingen maar naar parkeerterrein nummer twee.   Ook dat was overvol.  Verder dus maar weer.  Tot we een ondergrondse parkeergarage tegenkwamen!

We kwamen bovengronds meteen in een nieuw winkelcenrtum met een AH, HEMA, BLOKKER enzovoort.  In folders over Zuid Limburg liegen ze steeds dat ze zo On-Nederlands zijn.  Nu is Nederland zeker niet iets om trots op te zijn, maar je er voor schamen is wel het andere uiterste.  Neem van mij aan, Zuid Limburg is net zo Nederlands als de rest van Nederland, het hoort er allemaal bij.

Eerst maar eens alle winkeltjes langs, en zelfs bij het oudste VVV kantoor van Nederland konden ze me niet helpen noch doorverwijzen naar een mooie souvenirshirt. 

Er rijdt ook een treintje op luchtbanden door Valkenburg, en aangezien we er mensen in zagen zitten zonder mondkapje besloten we om ook mee te gaan. City Tour heette dat ding.
Er kon alleen met echt geld betaald worden, en als iemand dat niet bij zich had kon er bij een pinautomaat gestopt worden om even te pinnen.  Er reden deze rit alleen Nederlanders mee, dus de andere talen weerklonken niet door de luidsprekers.  De rit was erg leuk en nu heb ik een beter beeld van  Valkenburg, we kwamen onder andere langs de kabelbaan en de zagen een rij wachtenden dat ons deed besluiten om dat maar over te slaan. 

Het was warm, het was druk, heel erg druk, met moeite lukte het om nog een plekje te krijgen op een terras om een ijsje te nuttigen.  We besloten om maar via de supermarkt weer naar de camping te gaan om aldaar lekker te gaan barbecuen.

Morgen wordt het nog heter.  Alles is natuurlijk beter dan regen, maar met hitte zoek ik toch liever de luwte op. 
Als ik het overleef en internet het niet begeeft leest u dat morgen wellicht.

Rene Donderdag 30 Juli 2020 at 10:09 pm | | Smurf

drie reacties

ria

Een leuke dag toch zo, jammer dat je nog geen shirt hebt, zonder kan je echt niet naar huis natuurlijk.

ria, (URL) - 31-07-’20 12:12
Frank 103

Leuk plaatsje, Valkenburg. Je zou denken dat daar toch een souvenir-t shirt gescoord kan worden!

Frank 103, - 31-07-’20 16:56
Rietepietz

Dat is wel vreemd dat zo’n toeristische stad geen souvenir T-shirt in de aanbieding heeft..Het is nu natuurlijk wél hoogseizoen en vandaar dus vreselijk druk

Rietepietz, (URL) - 31-07-’20 20:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.