SchitteRende wandeling in het zuiden.

De voorspelde temperatuur voor vandaag was ruim boven de 30 graden, en in het noorden valt het dan altijd mee, maar alhier in het zuiden, waar ik momenteel op vakantie ben, doen ze er altijd nog een schepje bovenop.  Bloedheet dus.

Maar alles is natuurlijk beter dan regen. Door het centrum van een stad lopen heb ik met zulk weer niet zo`n zin in, een kasteel bezoeken heb ik ook al gedaan, mits dat mogelijk was, en in de toeristenstroomtrein ga ik niet in omdat die nog niet rijdt en ik geen mondkapje wil.

Vandaag maar eens de Muldersplas bezocht.  Voorheen werd er allemaal slik geloosd van wat mijnen, en in de jaren 80 maakten ze er een natuurgebied van.  Prachtig mooi om daar even flink rond te wandelen. Ik snap niet dat die Limburgers er niet gek van worden, of omhoog lopen of naar beneden, vrijwel nergens is het gewoon vlak. Maar misschien zijn ze er ook juist wel knettergek van geworden, wie weet.


Na nog even bij het meertje te hebben gezeten, daarna nog even heerlijk gegeten in nabijgelegen brasserie De Muldermolen en daarna weer terug naar de camping, waar het nog lang warm was en niet echt donker werd door de lichtvervuiling in het overvolle Zuid Limburg.

Rene Vrijdag 31 Juli 2020 at 10:54 pm | | Smurf

twee reacties

די מריו

je hebt voor mij eindelijk het raadsel ontrafeld waarom Limburgers zijn waarom ze zo zijn.

Love As Always
di Mario

די מריו, (URL) - 01-08-’20 07:36
Rietepietz

Limburg wijkt dus toch wel wat af van de rest van Nederland, al is het maar omdat de wegen er altijd omhoog of omlaag gaan.

Rietepietz, (URL) - 01-08-’20 12:57
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.