TevReden in het zuiden

Limburg is net zo Nederlands als de rest van Nederland, elke provincie kent zijn eigen charme, en niemand is bijzonderder dan een ander. Ook niet als er een paar heuvels zijn, in andere provincie`s zijn weer andere dingen uniek, en samen is dat Nederland.
Hedenmorgen zocht ik me suf op internet naar wat vandaag te gaan doen.  Natuurlijk breng ik de meeste tijd door op de camping, maar elke dag even iets ondernemen is wat ik graag wil. Kasteel Hoensbroek wilde ik graag nog eens bekijken, maar helaas, ze verkopen alleen online kaarten, vermeld de website. Alleen noemen ze dat daar tickets, want Nederlands is een moeilijke taal.

Nou ja, dan er maar even omheen lopen, dacht ik, en dan Hoensbroek eens in.  Maar bij het kasteel aangekomen hebben we toch even gevraagd of we aan de kassa ook kaartjes konden kopen, en dat kon. Dus bij deze een tip: gewoon aan de kassa vragen.

Wat een prachtig kasteel, en wat een schitterende route er door heen, in de eeuwen is er van alles aangebouwd, en we kwamen overal langs, en er worden ook nog films vertoond, eentje over de vertrekken die momenteel even gesloten zijn, en eentje over het hele gebouw door de eeuwen heen.
Toen de ronde gedaan was bleek er geen plaats meer op het terras, en we konden het centrum van Hoensbroek ook niet vinden, dus zijn we maar weer naar de camping gegaan.

Rene Zaterdag 01 Augustus 2020 at 10:29 pm | | Smurf

zeven reacties

Noortje

Ik vind het leuk om over je uitstapjes te lezen. Het kasteel vond ik ook prachtig. Kan me voorstellen dat je het centrum niet kon vinden want uk geloof dat wij het daar ook nooit geweest zijn.

Noortje, (URL) - 01-08-’20 23:50
די מריו

Limburg is misschien zo slecht nog niet ;-)

Love as always
di Mario

די מריו, (URL) - 01-08-’20 23:55
Frank-103

Ik vind niet alle provincies even leuk, er zijn er een paar waar ik vaker kom of liever naar toe ga. Zoals Limburg.

Frank-103, - 02-08-’20 10:10
Hans

Limburg is een heel mooie provincie, beetje buitenland in eigen land.
Fijn dat je er ook plezier aan beleeft. Hans

@ Ik probeer de draad weer op te pakken, mis de gezelligheid van de weblog enorm.

Hans, (URL) - 02-08-’20 15:09
Rietepietz

Het is hard weken om de toerist uit hangen tegenwoordig;-) Wat verder in komende week zit je volgens mij beter in het Noorden, het gaat warm worden hoorde ik.

Rietepietz, (URL) - 02-08-’20 19:00
francky

NL Limburg en B Limburg zijn prachtige provincies. Fijn dat je daar van je vakantie geniet.

francky, (URL) - 02-08-’20 19:54
ria

Hoensbroek waar ook die andere blogger woont en die ook al vaker blogde over het Kasteel. Fijn dat je Tevreden bent.

ria, (URL) - 02-08-’20 21:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.