Xniettedoen

De anderhalvemetersamenleving is niet te doen.   Ik ging afgelopen zaterdag even kaas, bananen en een magnetronmaaltijd halen beneden bij de groenteboer.   Het was redelijk druk, maar er werd ook flink geholpen.  Ik wachte rustig op mijn beurt en eenmaal zover las ik mijn bestelling voor.  Twee stukjes kaas om mee te nemen naar mijn ouders en een stukje voor mezelf.  De dame naast me ging aan de andere medewerker met contant geld betalen, en ze sprak Duits.  Daaruit concludeer ik dat de Duitsers Winschoten inmiddels weer gevonden hebben, maar zij kan natuurlijk ook een uitzondering zijn.   Toen ik het bonnentje voor mijn kaas kreeg maakte ik handcontact  Oei.   

Met het bonnetje en mijn stukjes kaas loop ik door de winkel om de bananen en de maaltijd te pakken, en bij de kassa moet ik even op een mevrouw wachten tot ik aan de beurt ben.  Als ze weg is vergeet ze het mandje op de stapel te zetten.  En op het moment dat ik dat even doe besef ik dat nu besmettelijk bezig ben.  

Het betalen gaat nog steeds pinloos en ik kan de spullen pakken zonder aanraking, want het bonnetje stak ze tussen de bananen!

Buiten kwam ik nog een buurvrouw tegen en we kletsen eventjes wat op gepaste afstand, en ik zag dat er buiten geen mandjes meer klaarstaan, alles is dus in gebruik en volgende klanten moeten wachten.

We doen dus wel ons best, maar het moet wel menselijk blijven. 
Ik vermeld er nog even bij dat de besmettingcijfers in noord Nederland nooit hoog zijn geweest en inmiddels al wekenlang op nul staat.  Dat moet natuurlijk zo blijven.

Rene Donderdag 09 Juli 2020 at 12:00 am | | Smurf

zeven reacties

די מריו

Daar in het noorden gaat het beter dan bij ons of in het zuiden. Vandaag misschien ook dat ik daarom hier wat voorzichtiger ben.

Love as always
Di Mario

די מריו, (URL) - 09-07-’20 07:06
francky

Hier is er alweer een lichte stijging. Dat belooft niet veel goeds.

francky, (URL) - 09-07-’20 10:08
ria

Reken maar dat de Duitsers ook Winschoten hebben ontdekt, hier zijn ze ook alweer in de meerderheid. Mensen worden lakser omdat het aantal besmettingen, als ze er nog zijn zo laag is. Ik blijf ook voorzichtig, maar het valt ook hier niet mee.

ria, (URL) - 09-07-’20 12:06
Rietepietz

Het gaat best redelijk voor zover ik het kan beoordelen. . Het aantal patiënt verdiep ik me maar niet in want als je echt iets wilt vergelijken moet je natuurlijk niet de aantallen per land vergelijken maar daar eerst een berekening op los laten die gerelateerd is aan het aantal een heleboel gegevens, zoals onder meer het aantal inwoners per vierkante meter

Rietepietz, (URL) - 09-07-’20 13:35
Noortje

Ja hier in het noorden zijn er gelukkig minder besmettingen dan in de rest van Nederland. Ik houd me nog wel zo veel mogelijk aan de richtlijnen.

Noortje, (URL) - 09-07-’20 16:21
Hans

Het is te hopen dat de besmettingscijfers in noord Nederland en de rest van het land laag zullen blijven. Hans

Hans, (URL) - 09-07-’20 22:59
hanscke

Ik begin die anderhalve meter samenleving behoorlijk zat te worden. Met zo weinig besmettingen vraag ik mij af wanneer we eindelijk weer eens gewoon normaal mogen gaan doen.

hanscke, (URL) - 10-07-’20 11:23
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.