Jezus in het zuiden

Jezus Christus hangt in zuid Limburg op bijna elke hoek, halfnaakt, gespijkerd aan een kruis.  Ik vind het geen gezicht.  In den beginne is het wat idioot, op den duur wordt het ergerlijk.  Ik heb niks tegen religie maar ben er ook geen voorstander van.  

Er zijn mensen die bij traag internet overschakelijken naar netwerkbundels die er genoeg schijnen te zijn, ik heb geen bundel voor mijn laptop, ik maak gebruik van de voorzieningen van de camping.  Er zijn ook mensen die beweren dat ik niet goed zoek, maar ik verzeker u, als ik zeg dat (het plaatsnaambord van) Kuttingen niet bestaat dan bestaat het niet.  En mensen die zeggen zich te verheugen op de door mij gemaakte foto`s moet ik teleurstellen, ik zal vast niet iets op de foto zetten wat niet al lang en breed en veel mooier en beter op het internet staat.

Vandaag eens het drielandenpunt aangedaan, het is nog ongeveer precies hetzelfde als toen ik kind was.  Het was er wel erg druk, ik zwaai soms flink met mijn armen om mensen op de anderhalve meter afstand te houden, maar ik besef ook, wie bang is om ziek te worden moet ook maar thuisblijven.  Ik heb vooralsnog niemand geraakt met mijn gezwaai met gebalde vuisten.

De Wilhelminatoren op Nederlands grondgebied heb ik overgeslagen, ik koos voor de Boudewijntoren in Belgie, pal naast het drielandenpunt.  Op gepaste afstand wachten in de rij en in de lift was het ook goed gescheiden middels plastic in het midden.  Een prachtig uitzicht natuurlijk. 

Het doolhof aldaar heb ik me maar niet aan gewaagd, wegens dat het me toch te druk was.  Ik ben nog wel even wezen wandelen naar de de eerste grenspalen vanaf het drielandenpunt.  Dus die tussen Nederland en Belgie, die tussen Belgie en Duitsland en die tussen Nederland en Duitsland.  Grappig genoeg beginnen de Belgen hier al Frans te praten.   Neutraal Morsenet behoort tegenwoord helaas toe aan Belgie, maar het heeft honderd jaar geleden toch honderd jaar bestaan.

Daarna Vaals maar eens in, even kijken.  Wat een drukke verkeersader dwars door de stad, en de stad loopt gewoon onder een andere naam verder en dan is het ineens Duits, een gekke gewaarwording.   Aan Nederlande zijde van de grens even koffie en een vlaai gehad, geholpen door een Duits sprekende mevrouw die me niet helemaal goed begreep maar uiteindelijk toch wel.

Daarna nog even vlees gehaad om in de avond lekker te barbecuen, en ik kreeg ook nog een lekke vouwfietsband, dat is inmiddels ook weer verholpen.
Onderweg ook nog even getankt, dat natuurlijk wel in Nederland, want hier mag dat nog zonder mondkapje.

Rene Woensdag 22 Juli 2020 at 10:06 pm | | Smurf

vier reacties

די מריו

Een lekke band, dat is dan wel weer balen, maar vaak zo opgelost. Dat katholieke met die beeldjes en kruizen doet me altijd denken dat ik al bijna in het buitenland ben.

Love As Always
Di Mario

די מריו, (URL) - 23-07-’20 07:28
francky

pech zo’n lekke band. Gelukkig weer opgelapt. Hier mag binnenkort niets meer zonder mondkapje als het zo verder gaat.

francky, (URL) - 23-07-’20 09:28
Frank 103

Ik ben ooit in het Vaticaan geweest, moest ik een lange broek en jas aan, terwijl Jezus overal in zijn nakie hangt. Bizar vond ik dat. Of een goed voorbeeld van dat religie en nadenken niet samen gaan.

Frank 103, - 23-07-’20 11:24
Rietepietz

Ja dat is daar een gebruik en de bezoeker zal het er mee moeten doen, ik neem aan dat je het na 2 dagen niet meer bewust ziet.

Rietepietz, (URL) - 23-07-’20 16:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.