Flogiston

Dus nog even voor de duidelijkheid: als een reactie me, om wat voor reden dan ook, in mijn verkeerde keelgat schiet vind ik het erg leuk om die opnieuw te publiceren en daar vervolgens dan weer op te reageren.
Niks persoonlijks, gewoon een poging tot wat interactie, proberen toch een beetje uniek te zijn in weblogland.


Rietepietz heeft de volgende reactie geplaatst:


Jij mag gewoon naar buiten hoor maar alleen van 21 uur tot  05 uur niet, Je vergat erbij te zetten  dat je in de avond/nacht niet naar buiten mag. Het is een situatie die niemand wil  maar het blijft lastig om de juiste maatregelen te nemen omdat een deel van de mensen zich nergens aan stoort, zo moeten de goede dus onder de kwade lijden.

Punt 1: Ik ben niks vergeten, iedereen weet wel wat de tijden van de avondklok zijn, en iedereen kan ook zien hoe laat mijn verhaaltje online komt.
Punt 2: Dat niemand een avondklok wil is een leugen, want als niemand het wil gaat het niet door, er is over gedebateerd en de meerderheid wil het wel, dus lieg niet dat niemand het wil.
Punt 3: Het virus komt binnen vanuit het buitenland, als je dan de mensen binnen in het land de schuld geeft terwijl de kraan wagenwijd openstaat snap ik niet zo goed wat je bedoeld met goed en kwaad. Ik zie Rutte en de zijne als het kwaad, het luchtruim had een jaar geleden al gesloten moeten zijn, en nog steeds is dat niet geheel zo. Maar ondertussen zit ik dus wel opgesloten, tijdens bepaalde uren die iedereen wel weet en waarvan het volkomen overbodig is die hier ook nog eens neer te kwakken.

Noortje heeft de volgende reactie geplaatst:

Gelukkig voel ik me niet opgesloten in huis als het zomer geweest zou zijn had ik het misschien wel zo gevoeld.
Eigenlijk vind ik het wel jammer dat de leeuwen uit Artis weggaan. Artis had het plan om een groter verblijf voor ze te maken maar omdat ze door de corona geen bezoekers krijgen hebben ze het geld nu hard nodig om de dieren van eten te voorzien.

Punt 4 is dat wilde dieren in gevangenschap zeer opgelukkig zijn, dat is onwenselijk.  Vroeger dacht men dat het voldoende was als ze wat rond konden lopen,  later dacht men dat ruimere verblijven de oplossing was, maar nu weet men dat ze in een reservaat horen, zo groot dat er in Nederland geen ruimte voor is. 
Je kan de wilde dieren natuurlijk niet zomaar vrijlaten, maar we moeten de dierentuinen toch afbouwen.

Ik snap werkelijk niet waarom er mensen zijn die er van genieten om te kijken naar ongelukkige opgesloten dieren.

Maar ik weet ook wel dat varkens, die met duizenden bij elkaar opgesloten zitten, omdat de VVD dat zo wil, om China te voeren, het vele malen zwaarder hebben.

Nou, dat is mijn praatje voor vandaag.

Rene Dinsdag 02 Februari 2021 at 9:21 pm | | Smurf

negen reacties

frank-103

Ik kan me er allemaal niet zo druk om maken, dat is zinloos, in het meest ernstige geval houd je er dan nog een maagzweer aan over. Maar ik heb ook niet heel veel last van de coronacrisis, geen baanonzekerheid, ik mag een dag in de week naar kantoor, en bij de rest van de familie gaan stage en werk ook gewoon door. Die mondkapjes, lockdown en avondklok zijn wel vervelend, maar in 2022 zijn we het hopelijk allemaal weer vergeten.

frank-103, - 02-02-’21 22:51
John

Ik kom gewoon buiten na 21.00 dus maak me ook echt nergens druk om. IK kan gewoon mijn hond uitlaten zoals altijd. Maar de avondklok schijnt samen met alle maatregels wel te helpen, dus prima.

John, (URL) - 03-02-’21 09:27
די מריו

Hij is weer duidelijk. IK snap wat je bedoeld en met grote lijnen ben ik het ook wel met je eens. Ik kom alleen wel graag in dierentuinen.

Love As Always
Di Mario

די מריו, (URL) - 03-02-’21 10:02
hanscke

De dierentuinen van heden ten dage zijn echt wel goed voor de dieren. Ik vind het wel mooi om wilde dieren van ver weg van dichtbij te kunnen zien,. Ze worden niet gemarteld, krijgen goed te eten, ja het is een ander leven dan in het wild, maar dat wil niet zeggen slecht. Onze honden zijn van huis uit eigenlijk ook een heel ander leven gewend en zijn nu onze gevangenen door vaak aan een touwtje te moeten lopen. Toch denk ik dat mijn honden zich reuze gelukkig voelen.

hanscke, (URL) - 03-02-’21 16:20
Rietepietz

Kijk , ik had óók kunnen zeggen dat jij liegt, want zoals het er stond was het niét waar. Daar wil ik je wel graag even op wijzen omdat ik wéét dat jij in dit soort gevallen over “liegen spreekt”. Iedereen, weet heel goed wat ik bedoel met “niemand wil die avondklok “ maar voor jou is dat dus blijkbaar niet duidelijk! Dat zegt dus meer over jou dan over mij.

Rietepietz, (URL) - 03-02-’21 20:15
francky

Hopelijk overleven we die coronatoestanden. Dat sommigen stress ondervinden van die maatregelen is jammer maar is er een andere keus ?

francky, (URL) - 03-02-’21 20:33
Terrence

Intussen zorgt onenigheid over de maatregelen voor meer stress dan het virus zelf. Waarom eigenlijk? Omdat een kwartier per dag lopen met een stukje stof voor mond en neus en een jaartje of zo niet naar de kroeg kunnen zo vreselijk is? Ja, er worden mensen zakelijk getroffen en dat is bijzonder naar. Maar gelukkig leven wij in een land met een – vooralsnog – prima sociaal en economisch vangnet.

Terrence, (URL) - 03-02-’21 21:14
Hans

Ik laat het over me heen komen en heb de minste moeite om me aan te passen.
Weet uit ervaring dat tijdens de corona het ziekenhuis aan zijn taks is. Hans

Hans, (URL) - 03-02-’21 22:43
Noortje

Het valt mij op dat volgens jou het alleen de schuld van de VVD is van de misstanden die er zijn want dit vermeld je regelmatig in he postjes. Even voor de duidelijkheid ik stem niet op de VVD en heb dit ook nog nooit gedaan.

Noortje, (URL) - 03-02-’21 23:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.