Koud

Elk jaar verbaas ik me er weer over, en elk jaar wordt het erger.

De nieuwjaarsduik.
Ooit verzonnen door een fabrikant waarvan ik dus nimmer ook maar een hap zal proefen. Hoe krijgen ze de mensen toch zo gek? Ikvind het maar idioot om midden in de winter, als het water op z`n koudst is, in het water te plonsen. Zijn die mensen gehersenspoeld of zoiets?

Idee snap het idee er achter niet.
En de krant inkijkend constateer ik dat het alsmaar erger wordt.
Ieder dorpje en elk stadje met een zwemkuil in de buurt doet mee.
En er zijn nog mensen die daaraan meedoen ook.

Kijk, iedereen doet maar, het zal mij worst wezen.
Het zal waarschijnlijk om de lol gaan. Een prestatie is het zeker niet! Maar de lol van zoiets ontgaat me ook totaal.

Conclusie: De mensheid is harstikke gek.
Rene Vrijdag 02 Januari 2004 at 2:41 pm | | Smurf

28 reacties

nemo

Klopt, je moet totaal gestoord zijn om zoiets te doen. Have a good one this year, Rene Smurf!

nemo, (URL) - 02-01-’04 15:14
Ricky

Sommige mensen zijn nu eenmaal masochistisch. Of willen bewijzen dat ze geen ‘mietje’ zijn. Of weet ik veel…
Wat vind je dan van die gekken die aan een triathlon meedoen? Is dat dan lekker?
Of de Mount Everest beklimmen en zonder tenen terugkomen. En dan hebben ze nog geluk. :)

Ricky, (URL) - 02-01-’04 15:24
CasaSpider

Meestal vind ik je filosofische redeneringen goed in elkaar zitten, Renesmurf. Maar om de HELE MENSHEID hartstikke gek te noemen omdat er in NEDERLAND een paar mensen op 1 januari in het water springen, neen, die gedachtensprong is mij toch echt iets te groot.
Vanmiddag ga ik mijn nieuwjaarsduik doen en ik heb daar geen warme chocomel, een ijsmuts of andere hulpmiddelen bij nodig. Niet gek toch?

CasaSpider, (URL) - 02-01-’04 15:27
B@rt

Die worst die het jou zal wezen is juist de kracht van de evenementen :-) Het schijnt in erge kou extra lekker te zijn. Maar mij niet gezien !

B@rt, (URL) - 02-01-’04 15:51
DarK RaiN

niet de hele mensheid is gek t is alleen het deel wat op 1 januari de noordzee in duikt. Is niet iets voor mij en als ik zo’n rookworst of een kop erwtensoep wil kan ik t ook in de winkel kopen en thuis opwarmen en opeten ;-)

DarK RaiN, (URL) - 02-01-’04 16:03
Xander

het gaat nu puur omdat het een traditie is…. maar wie het bedacht heeft dat moet wel een gek zijn :)

Xander, (URL) - 02-01-’04 16:34
Br@in$torm

..het zal mij worst wezen..
De sponsor ook…(h)

Br@in$torm, (URL) - 02-01-’04 16:45
tinmar

gek doen is well eens leuk, hoewel ik de charme van deze acties ook niet herken…

tinmar, (URL) - 02-01-’04 17:18
peer

Ik probeer me meestal in te leven in mensen. Mijn ervaring die het dichtst in de buurt komt is na een stikhete sauna een emmer ijskoud water over je hoofd gieten. Dat is ook best lekker, maar ik geloof dat het vooral lekker is als het koude water op is. Zo’n nieuwjaarsduik zal dus vooral fijn zijn als je het water weer uit mag.

peer, (E-mail ) (URL) - 02-01-’04 17:24
Bumble

Je hebt gelijk, kevin deed trouwens mee dit jaar!

Bumble, (URL) - 02-01-’04 17:30
Sis

Smurf, je snapt er ook geen bal van hè. De nieuwjaarsduik is het toppunt van kracht, van lef, van laten zien dat je een echte uit de klei getrokken Nederlander bent. En je houdt er een prachtige muts aan over. Wat wil je nog meer !!!

Sis, (E-mail ) (URL) - 02-01-’04 17:35
Cynthia

Ik heb al een prachtige muts! Maar ik zou er ook niet aan moeten denken. Misschien zijn het mensen die de hele nacht doorgezopen hebben en zo willen ontnuchteren…. Die schrikken zich rot, als ze ‘s middags wakker worden en er ligt zo’n muts op tafel… Of je ziet jezelf ineens op tv!:’-D

Cynthia, (E-mail ) (URL) - 02-01-’04 17:52
elise

Ooit wil ik nog wel eens meedoen aan de nieuwjaarsduik. Zo gek vind ik het dus helemaal niet. Hoogstens wat apart …

elise, (URL) - 02-01-’04 18:48
brillie

HEt valt best wel mee. Zo koud is het water hier niet. 24 graden. Op St. Maarten dan he? Maar de gekheid van in koud water duiken bestaat volgens mij al langer dan die worstenkoning.

brillie, (E-mail ) (URL) - 02-01-’04 18:55
mies

het is alleen zo kouhoud! en het is met kleren aan al zo koud nu op scheveningen….

mies, (URL) - 02-01-’04 18:55
Kees

Volgens mij bestond die nieuwjaarsduik in Scheveningen al vóórdat die fabrikant ervoor zorgde dat het zo’n hype werd.’
Mij niet gezien trouwens. In de zomer dender ik het water al niet eens in.

En eh Ricky… de Mount Everest beklimmen is best wel lekker trouwens… maar dan niet tot de top.

Kees, (E-mail ) (URL) - 02-01-’04 19:11
kevin nugter

Gekkenhuis:) Ik wou mee doen dit jaar, maar werdt helaas ziek:(

kevin nugter, (URL) - 02-01-’04 19:37
TinyBear

Brrrrrrr :-S

TinyBear, (E-mail ) (URL) - 02-01-’04 20:39
Sannet

Dat de mensheid hartstikke gek is geeft het leven in elk geval een beetje kleur. Rode wangen, in dit geval :)

Sannet, (URL) - 02-01-’04 21:52
Linda

Ik moet er ook niet aan denken maar heb er toch wel bewondering voor hoor. Gelukkig nieuwjaar Smurf

Linda, (E-mail ) (URL) - 02-01-’04 22:34
marian

Iemand die zich hier zo druk om maakt kan het best gewoon mee doen, je merkt dan niks van de ijskou ;)

marian, (URL) - 02-01-’04 23:54
Sarita

Ah! Traditie!! Kom kom, Rene, een beetje balls he, en gevoel voor cultureel erfgoed en dergelijke.
En die muts! En vergeet de gesponsorde soep niet! (is dit een inhoudelijke reactie of niet!)

Sarita, (URL) - 03-01-’04 00:38
Slagers

Psies, tis zeker niet door die worstenkoning bedacht. Die heeft gewoon een slimme pr-man waardoor iedereen dat nu denkt. Maar de nieuwjaarsduik vond ook al zonder rookworsten plaats. En ook buiten Scheveningen, dus in een zwemkuil enzo…

Slagers, (URL) - 03-01-’04 08:08
ludopi

En ik zal je wat vertellen: Dat water is hardstikke koud!!!

ludopi, (URL) - 03-01-’04 08:31
tylani

Nu ben ik een verschrikkelijke kouwkleum en zal dus nooit nimmer never in januari de zee in gaan (die overigens niet op zijn koudst is, dat is ie eind februari poas, als het het langst koud is geweest, zeewater doet er lang over om op te warmen, maar ook lang om weer af te koelen), maar als anderen dat willen doen, tja… ik vind t ergens wel grappig. Ik heb wel een unox muts, maar dat kwam omdat ik die gratis kreeg in de efteling bij een broodje rookworst :D

tylani, (E-mail ) (URL) - 03-01-’04 11:32
erik

Mooi fris is niet gek!
Van een berenburgje achteraf wordt je ook snel weer heerlijk warm.

erik, (URL) - 03-01-’04 11:40
Orangez

Als die mensen dat nou leuk vinden Smurf? Misschien vinden zij ons achter deze beeldschermen wel hartstikke gek! ;)

Orangez, (URL) - 03-01-’04 12:37
cheap soma0579

cohismDo not be angry please

cheap soma0579, (E-mail ) (URL) - 24-12-’06 09:18