Wonderbaarlijk

Onze samenleving staat bol van de prestatiedwang.
En dat begint al op zeer jonge leeftijd.
Ik schrok toen ik hoorde dat er zoiets bestaat als een veterstrikdiploma.
Als een basisschoolkind zelfstandig en naar behoren zijn of haar veters kan strikken, krijgt het de misselijkmakende veterstrikdiploma.
Hij die dat niet kan is dus een dombo en moet flink oefenen in de hoop dat ding spoedig in de wacht te slepen.

Moet dat nou?
Ik had ook moeite met het strikken van mijn veters, en wat was ik blij dat klitteband in de mode kwam.
Helaas waaide de mode weer over, en klittebandschoenen waren gelijk nergens meer te koop.

Concurentie, amehoela!

Overigens vind ik het een hele prestatie dat ze de Eurobiljetten schijnbaar perfect na kunnen maken, zelf dat ultraviolette licht onderschept ze niet.
Het blijft overigens merkwaardig dat mijn geld standaart wordt gescand bij het uitgeven, terwijl het wisselgeld niet even onder de lamp doorglijdt.
Rene Donderdag 08 Januari 2004 at 5:22 pm | | Smurf

34 reacties

Mark

haha ja ik heb hem ook… Veterstrikdiploma.. mijn biljetten worden ook gescant maar ja ik pin liever,
Wisselgeld hoeft niet gescand want dat geld heeft een klant gegeven aan de winkelier ;)

Mark, (URL) - 08-01-’04 17:34
CasaSpider

Goede opmerking, Renesmurf. Straks nemen klanten hun eigen scanner mee. Voor het wisselgeld.

CasaSpider, (URL) - 08-01-’04 17:54
Hartendiefje

Die prestatiedwang. Walgelijk is dat inderdaad. Helemaal met je eens. Peuters worden al getest op hun niveau. Het is te gek voor woorden. Alsof je alleen meetelt als je ergens een diploma voor krijgt. Ik denk dat de Eurobiljetvervalsers hele slechte testjes hadden als kleuters. En dit is hun antwoord.

Hartendiefje, (URL) - 08-01-’04 17:59
Elger van der Wel

Ik heb ook een veterstrik diploma gehad en ik zie het probleem ervan niet echt. Het is toch niet meer dan normaal dat een kind leert zijn veters te strikken?

Dat over de geld is pure bullshit. Het wisselgeld hoeft niet te worden gecontroleerd omdat dat dat al is gebeurd toen een eerdere klant het uitgaf of het komt van de bank waar het al is gecontroleerd.

Elger van der Wel, (E-mail ) (URL) - 08-01-’04 18:05
Sandra

Ik heb geen veterstrikdiploma, kan me het in ieder geval niet herinneren dat ik dat gehaald heb. Volgens mij deden ze daar bij ons op school niet aan. En ik ben toch nog goed terechtgekomen. Gelukkig maar.

Sandra, (URL) - 08-01-’04 18:09
DarK RaiN

veterstrikdiploma heb ik ook gehad.
@elger ook het wisselgeld kan vervalsd zijn en dan met name muntgeld, ik heb het nl een keer gehad toen kreeg ik een of ander muntje wat 50 eurocent moest zijn, maar dat was het niet…

DarK RaiN, (URL) - 08-01-’04 18:11
Aad

Veterstrikdiploma? tssssssssssss…

Aad, (URL) - 08-01-’04 18:29
Jelke

@ DarK RaiN : denk dat het gewoon uit een ander land kwam.
en ik denk niet echt dat je er veel winst mee maakt als je eigen muntgeld gaat maken kijk maar eens wat je al niet kwijdt bent aan grondstoffen dan zit je al heel snel bij je 2 Euro en dan nog de de aparaten ect…

Jelke, - 08-01-’04 18:32
Danny

Veterstrikdiploma? Nooit van gehoord! Ze verzinnen ook maar van alles om er een diploma voor te geven!

Wat betreft het euro vervalsen, ja ik sta er maar niet bij stil en geef het geld ook maar weer gemakkelijk uit! Al hoewel ik de laatste tijd meer met mij pinpas en chipknip betaal! dus dan heb je geen last meer van vervalste euro-biljetten!!!!!

Danny, (E-mail ) (URL) - 08-01-’04 18:48
chris

voor mij geen veterstrikdiploma of klitteband… KLOMPEN!!! die zijn pas fijn. En het is van alle tijden! stevig, modieus (je kan er mee naar het boerenbal) en biseksueel (of aseksueel, of unisex anyhow…)

chris, (URL) - 08-01-’04 18:52
De Schulpjes

Prestatiedrang, ik doe daar iederedag aan mee.

De Schulpjes, (URL) - 08-01-’04 19:08
peer

Heb jij geen strikdiploma dan? Loser!

peer, (E-mail ) (URL) - 08-01-’04 19:12
Daan

en dan van je onwetende moeder klittebandschoenen krijgen in het jaar van je veterstrikdiploma. en dan dus de laatste zijn die het diploma krijgt. en daar dan schijt aan hebben. DUH!

Daan, (URL) - 08-01-’04 19:23
Ter

Veters leren strikken is zo gek nog niet. Stel je eens voor dat je bij 30 kleutertjes de veters moet strikken na de gymles ;-). Een diploma kan voor een kind iets feestelijks zijn om te laten zien. En er zijn meerdere manieren om veters te strikken (van 2 lussen een knoop maken)

Ter, (URL) - 08-01-’04 19:32
Xander

veterstrikdiploma, zeeer nuttig ja :S
ik pin vaak, dus heb nog nooit gezien of geld word gescand ?!

Xander, (URL) - 08-01-’04 20:00
Lady_P

Volledig met je eens,prestratiebeloning mondigt bij veel kinderen in competitiedrang uit.En dan is het kwaad al geschied, ik wil beter en vlugger zijn als die anderen. Kan vaak verkeerd uitpakken op die leeftijd. Ik sta er versteld van dat het nog steeds gebeurt op lagere scholen.

Lady_P, (URL) - 08-01-’04 20:03
Roos

Ik heb dat diploma ook nog gehaald, een tijdje geleden…

Roos, (URL) - 08-01-’04 20:32
Sanshine

In mijn tijd was er geen veterstrikdiploma. Mijn mama had er niet zoveel geduld voor om het ons te leren. Gelukkig heb ik een tante met engelengeduld, die mijn broertje en mij perfect leerde onze veters te strikken.

Sanshine, (URL) - 08-01-’04 20:51
kevin nugter

Alles is wel na te maken;) Maar je moet er slim voor wezen.

kevin nugter, (URL) - 08-01-’04 21:56
Sannet

Ik had schoenen met een riempje.

Sannet, (URL) - 08-01-’04 21:57
Bumble

Heb mijn veterstrik diploma nooit gehaald!

Bumble, (URL) - 08-01-’04 22:29
Kees

Zonder veterstrikdiploma lukt het me toch altijd weer om mijn veterschoenen aan te houden. Ben ik nu een natuurtalent of heb ik gewoon geluk?

Kees, (E-mail ) (URL) - 08-01-’04 22:35
keekstar

Ik heb nooit een veterstrikdiploma gehad?! Ik heb mijn veters leren strikken terwijl ik strafwerk had en daarna kreeg ik nog meer strafwerk omdat ik mijn strafwerk niet had gemaakt… hmmm beetje jammer en waarom wil je in vredesnaam wisselgeld scannen? En waarom spring je altijd van het ene onderwerp in het andere…

keekstar, (URL) - 08-01-’04 23:02
cruler

De gulden was in alle opzichten beter, ook wat betreft vervalsingen. Maar goed, geld verdwijnt uiteindelijk toch lijkt me.

cruler, (URL) - 08-01-’04 23:54
Linda

Geef mij de gulden maar dat was toch iets prettiger en een veterstrik diploma??? Die heb ik niet

Linda, (E-mail ) (URL) - 09-01-’04 00:21
Br@in$torm

Mijn veterstrikdiploma bleek een vervalsing te zijn…

Br@in$torm, (URL) - 09-01-’04 00:46
zeppo

Weer een diploma dat ik nooit gehaald heb…

zeppo, (URL) - 09-01-’04 01:08
Tink

Wonderbaarlijk, zeg dat wel! Ik heb ook nog nooit van een veterstrikdiploma gehoord. ‘t Moet niet gekker worden ook :’-D

Tink, (URL) - 09-01-’04 08:47
kurai

in japan is het nog 1000x erger, een veterstrik diploma is erg onschuldig, gok dat je het ondertussen wel kan smurf?!?

kurai, (E-mail ) (URL) - 09-01-’04 09:39
Piet

Ik heb wel een veterstrikdiploma :D jajaja :) kom maar met die complimentjes :D

Piet, (URL) - 09-01-’04 09:51
bj

Ik ook! (ik heb wel gespiekt hoor)

bj, - 09-01-’04 10:26
Daisy

Ha! die laaste opmerking is wel heel erg raak.
Je kan natuurlijk z’on ding lenen. Lijkt me best leuk om dat eens een dagje te doen!
Terug scannen……

Daisy, (URL) - 09-01-’04 11:23
*S*uusje

LOL, eliza heeft het niet gehad dat strikdiploma gedoe, dus het is alweer nieuwer dan nieuw, het moet toch ook niet gekker worden! Daartegenover waar is het verkeersdiploma van de lagere school gebleven? die kregen wij nog, maar die zie ik tegenwoordig niet meer, met Eliza al niet meer! :(

*S*uusje, (URL) - 09-01-’04 12:52
Orangez

Ja ja… ik heb hem ook nog in een doos. Mijn veterstrikdiploma. Bovenaan op m’n CV! ;)

Orangez, (URL) - 09-01-’04 14:26