En dan nu mijn visie op de mensenwereld

Er zijn, grofweg, drie soorten mensen:

1: De Pesters.
2: De Slachtoffers.
3: De Tussenliggers.

De pesters zijn mensen die altijd alles mee hebben.
Ze zijn gezond, kennen geen problemen en hebben een saai leven.
Ze zoeken steun bij elkaar, want alleen zijn ze niks.
En ze zoeken hun hele leven slachtoffers om zich zelf beter te voelen.

De slachtoffers zijn vaak mensen met een eigen mening, en daaruit voortvloeiend een eigen levenssteil.
De slachtoffers lopen niet netjes in de maat.

Het pesten begint altijd al op de Basisschool.
De pester pest de slachtoffer en de tussenliggers kiezen partij.
En daar gaat het fout met de wereld.

Slachtoffers worden door het gepest zeer ongelukkig.
Meestal leert de slachtoffer wel omgaan met de pester zodat er steeds meer tussenliggers partij kiezen voor de slachtoffer.
Zo wordt de slachtoffer gelukkig, en de pester ongelukkig.
En zo hoort het ook.

Als dat niet gebeurt kan het verkeerd uitpakken.
De meeste moordenaars zijn slachtoffers geweest.
Ach, zolang ze pesters ombrengen heb ik er geen problemen mee.
Rene Donderdag 29 April 2004 at 5:07 pm | | Smurf

29 reacties

Kevin Nugter

Ff denken waar hoor ik bij. Ik ben een persoon die erg mee leeft met anderen? !

Kevin Nugter, (E-mail ) (URL) - 29-04-’04 17:42
peter

ook ben vroeger redelijk vaak gepest eerst op de lagere en ook nog een tijdje op de basis school , en dat is niet leuk .na een paar jaar op Teakwono gezeten te hebben en het eenmaal op het schoolplein gebruikt te hebben (koste me heel veel vrije tijd)ben ik daar niet meer gepest, was een fijne sport trouwens ..

peter, (URL) - 29-04-’04 17:52
DarkRain

Ik ben zelf ook gepest en weet dus hoe erg het is, kies dan ook altijd voor het slachtoffer!

DarkRain, (URL) - 29-04-’04 17:58
Frozen

Ik peste altijd meteen terug, en had er daardoor verder nooit veel last van.

Frozen, (URL) - 29-04-’04 18:35
ria

ik ben niet gepest en ik heb niet gepest, ik ben dus een tussenpersoon, die het natuurlijk voor de slachtoffers opneemt ;-)

ria, (URL) - 29-04-’04 18:45
peer

Eén ding klopt niet in je betoog. Ze hebben geen problemen en hebben een saai leven. Een saai leven hebben is een probleem. Verder: de meeste moordenaars zijn slachtoffers geweest. Dan geloof ik niet dat ik partij ga kiezen voor de slachtoffers. Lang leve de pesters.

peer, (E-mail ) (URL) - 29-04-’04 19:09
Rogier

Het primitiefste spel van het recht van de sterkste. Welk recht?

Rogier, (URL) - 29-04-’04 19:17
Andy

het is best leuk om te pesten, maar niet om er zelf beter van te worden, integendeel, pesten kan ook op een “positieve” manier .. hé rene , ik neem aan de je nog een “akai“te koop hebt staan :D eheheheheheheh

Andy, (E-mail ) (URL) - 29-04-’04 20:40
TalX

Pardon? Dus jij rechtvaardigt moorden?

TalX, (URL) - 29-04-’04 20:40
wPim

Ik ben gelukkig nooit gepest, of was er niet gevoelig voor. Wel sprong ik wel eens in de bres voor de slachtoffers, dat mij de nodige schrammen opleverde. Mij op judo doen was een goede beslissing van mijn ouders.

wPim, (URL) - 29-04-’04 21:07
jimbaar

alhier in het verre België zijn er drie soorten mensen (allen wel dom naar het schijnt ;-) ) doeners, afbrekers en slackers.

jimbaar, (E-mail ) (URL) - 29-04-’04 21:40
Daan

Lijkt me wel wat eenvoudig bekeken. Niet iedereen past in de profielen zoals jij hebt neergezet en er zijn nog mensen die weer anders zijn of reageren of gewoon hun eigen leven leven zonder partij te kiezen, sterk zijn of wat dan ook. Hoe dan ook, pesten is fout!

Daan, (URL) - 29-04-’04 21:54
Deviant

René, wat mij betreft is jouw driedeling voldoende. Twee soorten leiders: Pesters en de slapende soort, de Slachtoffers. De derde categorie zou je ook gewoon volgers knnen noemen, want daar komen mijns inziens geen leiders uit voort.

Deviant, (E-mail ) (URL) - 29-04-’04 22:38
Storm

Shit volgens mij ben ik D!

Storm, (E-mail ) (URL) - 30-04-’04 00:44
Jetje

Smurfje toch. Je vergeet de Stokers. Dat zijn de ergste. De Stokers zetten aan tot pesten, maar doen zelf vaak openlijk niet mee, waardoor ze vaak hun straf ontlopen. Heel vaak roepen ze ook achteraf heel schijnheilig: Ik was het niet!

Jetje, (E-mail ) (URL) - 30-04-’04 09:20
ReZa

Ik ben ook gepest…vanaf mijn 1e schooldag. Uitgescholden, vernederd, geschopt en geslagen. Ik haat pesters! En ik vind ook dat ze daar op scholen veel meer aandacht aan moeten besteden. Leraren staan op het schoolplein en kijken ernaar, maar doen niets. Mijn schooltijd had er een heel stuk beter uit kunnen zien. Meer gelukkig moordt ik niet.

ReZa, (URL) - 30-04-’04 15:03
de docent

uche levensstijl

de docent, - 01-05-’04 22:00
kurai

ik ben gepest, heb gepest, heb partij gekozen, wat weer gepaard ging met pesten en gepest worden.. heb niet veel mee, eerder tegen, ben wel gezond, heb een eigen mening, loop niet netjes in de maat.. >_<
hokjes zuigen..

kurai, (E-mail ) (URL) - 03-05-’04 13:40
meegosh

Ik ben zelf zo’n 9,5 jaar gepest geworden, en er is nooit iets aan gedaan..
Leeraaren deden vaak zelfs mee, en als je er wat van zij, hadden ze niets gezien..

meegosh..

Pesterijen…

De angst gaat door mijn lichaam,
Ik lig weer onder het klimtoestel,
De woorden van de vorige keer,
Galmen nog door mijn hoofd,
Ook al lijk ik van steen,
Het raakt me van binnen….

Dikzak, niksnut, domme trut,
Die woorden vliegen om mijn oren,
Ze raken me,
Ook al schreeuw ik van niet,
Ik was toen zeven…

Met tranen over mijn wangen,
Liep ik naar de lerares,
Ik hoopte dat zij er wat aan deed,
Maar mijn tegendeel werd bewezen,
Zij zij, “Akkemay ga maar lekker verder spelen”…

“Akkemay, laat je niet kisten”,
“Ze bedoelen het niet zo”,
Dat deed me heel veel zeer,
Onbegrepen en ongeloofd te worden,
Door je eigen “veilige” lerares…

De pesterijen van mijn kindertijd,
Doen nog steeds wel zeer,
De beelden van/aan vroeger,
Waar ik nog geen plekje voor heb…

24-03-2004
©meegosh

meegosh, (E-mail ) (URL) - 10-05-’04 19:55
..

Julie zijn nerds!
je werd niet voor niets gepest

.., - 01-10-’05 16:57
Gozer

Net alsof je er zelf voor kiest om gepest te worden.
Kijken of je nog zo’ n grote mond hebt als je zelf ooit nog gepest gaat worden en je kan er niks aan doen

Gozer, (E-mail ) - 18-02-’06 20:43
marlies

ria, dus pesters moeten vooral verder gaan en nog meer slachtoffers maken? hier klopt iets niet helemaal.. lang leve de pesters, opdat ze nog veel slachtoffers mogen maken, toch? volgens jou?
denk alsjeblieft voortaan goed na voordat je iets zegt of schrijft..

marlies, (E-mail ) - 07-06-’06 21:08
roos

Pesten is slecht. Maar soms is het ook wel nodig. Sommige gepesten zijn sociaal gezien zo dom als het achterwerk van een koe. Soms pesten mensen als ze zich ergens aan ergeren, zoals sociaale dingen. Soms zie ik het gewoon als iets dat je duidelijk wil maken, maar dat zo dom doet dat je haast zou zeggen dat je hersens in je kleine teen passen. Maar ja, je kan het natuurlijk ook zien als fouten humor of tijdsbesteding. En voor alle mensen die hier zeggen is ‘pesten is cool’ of zo iets, lees Spijt van Carry Slee. Ben je dan nog zo dom dat je het niet begrijpt zou ik snel naar de huisarts gaan.
En ik zelf, ik neem het altijd voor slachtoffers op. IK HAAT PESTEN!!!!!!!!!!!!!!

Yo, Roos

roos, - 03-07-’06 16:47
M23

Ik ben vroeger heel erg gepest terwijl ik niet lekijk ben, maar ik ben veel te lief en slecht in het aangeven van mijn grenzen. Het heeft bij mij hele diepe sporen achtergelaten. Nu vinden ze me allemaal cool de mensen van vroeger, maar wat ze niet weten is dat het mij tot de dag van vandaag heel erg beeinvloed heeft in mijn leven en daardoor heel veel beperkingen heb, daar naast heb ik de ziekte van Crohn er nog bij e\wat ik heb moeten accepteren.

M23, - 17-11-’06 19:30
M23

Eigenlijk zou ik wel wat meer sociale kontacten willen vinden. Ik heb wel heel erg veel kennisen, maar eigenlijk maar 2 echte vrienden. Beter dan niets, maar ja ze hebben ook niet altijd tijd en zij waren vroeg wel heel populair. Ik hoef er niet persee bij te horen, maar ik wou dat er meer mensen waren die wat meer nadachtewn over dingen en niet zo oppervlakkig waren. Ik hoop op reacties van mensen die het begrijpen. groetjes…

M23, (E-mail ) - 17-11-’06 19:34
mellanie

ik ben NOoit gepest gelukkig
maar jammer genoeg was ik een pester
met een groep achter me…
is dat leuk? ja het voelt geweldig de leider zijn..
maar achteraf als ik kijk wat ik heb aan gericht.
snap ik niet hoe ze dat vol heeft gehouden.
ik heb me foute in gezien en ben er mee gestopt na 4jaar.
we zijn goeie vriendinne geworde heelle goeie
zij heeft het me vergeven.
maar zelf vergeef ik het me noooit.
als ik trug kijk doet dat pijn.
ik heb nooit geschopt of geslagen
alleen woorden.
en denk nu niet dat door mijn woorden alle pesters zo zijn.
want dat is niet zo…ik was toen nog maar 11 toen het stopte
maar deste ouder je wordt des te beter de kick…
ik ben blij dat dat niet bij mij zo is
dat ik er van af ben..
maar voor alle pesters ZOEK HULP EN WACHT NIET,
dat helpt niet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
egt niet en het over je heen laten kommen maak je je zelf kapot mee
wees sterk en stap op een leraar af.
je bent gelijk aan hun. jij bent niet anders.
en je moet daar voor staan. want verlegen heid zit tussen je oren!!!!
zet het aan de kant en laat je andre kant zien zij geen respect voor jou jij niet voor hen
ze lopen over je heen je hoeft niet populair te zijn om aan te geven wat je wel en niet wil
en des te meer jij tegen je zelf zegt ik kan het niet nee dan lukt het niet..
als je van je zelf weet waar je grenze liggen kan je er wat aan doen~!!!!
egt waar en luisterd een leraar niet ga je naar een directeur wat boeit jou die directeur
zij hebben het recht niet jouw te pesten!!!! egt niej maar vertel duidelijk wat je voelt en niet ik mage ze niet daar heeft een directeur niets aan vertel

wie
hoelang al ( je gepest wordt )
waarom
waar

  • en wat je zelf doet

niet alleen de pester de schuld geven
er is vast iets wat je zelf wel 1x gedaan hebt

( en voor alle mense die het stoer vinde om te pesten ) woorden waar schijnlijk zelf gepest
want ik zelf als pester zijnde weet er genoeg van…
ik ben nu 16 maar er komen mensen van 18 naar me toe die zijn gepest om met mij erover te praten
maar ook andre kinder van school..
ik ben nu dusz ook verrouwens pers op school
dusz laat ze maar praten want daz zijn gwoon meelopers of slachtoffers die indruk willen maken jmmr dat da zo moet _‘’

miJn msn Staat er maar ik acc niemand je kan wel e-mail sture en ik zend mail trugg

mellanie, (E-mail ) - 13-12-’06 13:52
mellanie

mijn e-mail is niet me-again maar my-again@hotmail.com

mellanie, (E-mail ) - 13-12-’06 13:54
mellanie

heeJ jij hebt een geweldig verhaal waar niets van klopt.
zelf ben ik pester geweest ( long storie )

1.slachtoffers zullen noooit met pesten om leraren gaan.
alleen hulp zoeken. pester heeft een groep en slachtoffer niej
2.heb ik een saai leven neej absoluut niet!!!
waar om heb ik dan gepest ik was leider en wou laten zien wie de baas wegens menings verschillen
3.pesters om brengen nee niet goed want iedereen pest elfs jij nu.. want ik voel me beledigd als pester wrom??
ik heb er zelf mee gestopt en we zijn nu goeie vrienden..
en wrom pest iemand dat kunne verschillende de dingen zijn michien wel thuis problemen dusz wrom moet hij dood ? hij weet niet wat hij moet doen ?
4. dat is dusz nie aan andre denke je kijkt maar naar 1 kant die van het slacht offer
5. kijk naar de oplossing dan help je !!!!!
en jij kan zeggen pesters dood dan kan je de heele werled afmaken wrom ? iedereen pest zelfs zonder ie het weet en zeg niej dat da niej zo is want het zit in de mens

denk na met wat je zegt _ kijk naar de feiten je zegt veel zonder een voorbeeld wrom ??? wrom moete van jouw pesters dood ? omdat ze peste ja wrom pesten ze ??

briefke voor bovenste brief van kevin

mellanie, (E-mail ) - 13-12-’06 14:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.