Politiek

Stemmen is best lastig, er is zoveel keus, en een stem is maar weinig.
Toch wil ik mijn stem niet verloren laten gaan, dat zou zonde en schandalig zijn.
Het ligt er ook maar net aan welke punten ik belangrijk vind.
Even zoekend op internet kom ik van alles tegen, dat laat ik u graag even zien.

Goed voor het milieu, zie hier (humor)
En goed voor dieren, zie hier (interesant)

Ik zou willen dat mensen eens verder nadachten alvorens te stemmen.
Waar let u op als u een keus maakt?

Update: gaarne een beetje concreet antwoorden, niet zo vaag doen.

Rene Zaterdag 14 Oktober 2006 at 11:00 pm | | Smurf

38 reacties

Mikebollo

Mikebollo probeert te onderscheiden welke partijen reëel zijn en welke partijen de mensen blij maken met onmogelijke sprookjes…

Mikebollo, (E-mail ) (URL) - 14-10-’06 23:06
Corinne

Ik stem maar wat…. nee hoor, ik stem op de partij die mij het meest aanspreekt.

Corinne, (E-mail ) (URL) - 14-10-’06 23:30
ria

Ja ik ook op die mij het meest aan spreekt en ik kijk ook wel een beetje naar de mensen, voorlopig heb ik nog geen idee.

ria, (E-mail ) (URL) - 14-10-’06 23:34
CasaSpider

Ik kijk naar de lange termijn. Ook al is politiek tegenwoordig net als de tv steeds meer een kwestie van snel scoren…

CasaSpider, (E-mail ) (URL) - 14-10-’06 23:43
Kees

Waar ik voor stem…nou, da’s simpel… dat is de partij waar ik me het meest verbonden mee voel en die het beste mijn gedachten over bepaalde zaken behartigt. Oftewel… die mij dus het meeste aanspreekt. En dat zijn er niet zoveel.

Kees, (E-mail ) (URL) - 14-10-’06 23:44
wies

ik stem op de partij met de mooiste kleuren. :)

wies, (URL) - 15-10-’06 00:05
Martin

Ik stem zowiezo op de SP..maar ik ben nu ff niet nuchter solly..!!

Martin, (E-mail ) (URL) - 15-10-’06 00:31
Hansje

Waar ik op let? Dat de welvaart eerlijk verdeeld wordt, dat mensen die het moeilijk hebben niet in de kou komen te staan, dat er niet steeds meer wegen bij komen, maar ook ruimte blijft voor groen en rust, dat IEDEREEN in het land een goed leven kan leiden – ook chronisch zieken, asielzoekers en dieren.

Hansje, (URL) - 15-10-’06 00:41
rob

Mijn voorkeur wordt steeds meer bepaald door mijn verleden, door wat ik van thuis heb mee gekregen. En tot nu toe stelt de partij van mijn voorkeur me nog steeds niet teleur, hoewel ik wel vind dat ze er deze keer eens wat harder tegenaan konden gaan en meer visie enlef konden tonen.

rob, (URL) - 15-10-’06 00:41
jolie

Stelling-nemen TEGEN Rita Verdonk, dat vind ik noodzakelijk in een partij van vandaag. Eerlijk gezegd denk ik wel eens dat Rouvoet dat het duidelijkste heeft gedaan. Sommige partijen deden dat alleen uit stoffige plicht of uit eigen belang. Uit boter op het hoofd-praterij. Maar ik ga het nog (opnieuw) naast elkaar leggen.

jolie, (URL) - 15-10-’06 00:57
Brillie

Op een partij die niet vanuit een geloof zijn gedachten er door heen wil drukken. Maar ja, links dan wel rechts, is eigenlijk ook al een geloof. De Nederlandse vlag hoeft niet in top te staan. Zo mooi is die ook weer niet. Zo vind ik em van Gelderland erg mooi. Maar goed, dat is natuurlijk niet te kiezen. Maar wel de gedachten daar achter. Blijft er niet veel over… En dan is het maar afwachten of die partij die over blijft wel mee doet in dit kiesgebiedje.

Brillie, (URL) - 15-10-’06 01:10
Leibele

Ik let op sociaal, rechtvaardig, mensenrechten, humaan, milleu en nog wat dingetjes. Een keus maken wordt dan wel wat moeilijker.

Leibele, (URL) - 15-10-’06 01:14
Roelof

Onderwijs, milieu, solidariteit. Dat zijn de speerpuntne van mijn stemgedrag.
Is dit concreet genoeg? ;-)

Roelof, (URL) - 15-10-’06 01:29
Peter

Zolang mensen maar niet stemmen op mooie geknipte kopjes, en zich niet laten beinvloeden door het krijgen van een roos op het marktplein,maar ook daadwerkelijk eens een partijprogramma echt lezen ook die laatste bladzijde’s.

Peter, (URL) - 15-10-’06 07:18
Syl

Sowieso NIET op CDA/SGP/geloofspartij, omdat ik nog steeds heilig geloof in de trias politica.
En verder moet ik helaas zeggen dat ik vooral op gevoel stem…lle mooie woorden en partijprogramma’s komt toch nooit wat van terecht :(
MAAR ik stem NOOIT op een rechtse partij…dus de keus wordt gelukkig niet al te groot ;)

Syl, (URL) - 15-10-’06 08:31
Maurice

Femke Halsema is al bezet, die valt af…
Nee hoor, hahahaha. Ik stem op een partij die rechtvaardig is in alle opzichten en het duidelijkst is. Mijn stem hou ik dus nog even voor me, vraag het me nog maar eens na het stemmen.

Maurice, (URL) - 15-10-’06 09:04
Pasula

Waar ik op let als ik stem…ik stem al jaren dezelfde partij (is geen geheim waar ik op stem) en heb me dus ook al jaren verdiept in het programma. Er wijzigen weleens kleine dingen en er zijn verschuivingen maar dat aakt niet uit. Het is het partiprogramma waar ik het meest mee heb. Qua persoon wil ik nog weleens varieren, en het maakt mij niet uit of ik op een vrouw of man stem, gaat om de kwaliteiten.

Pasula, (E-mail ) (URL) - 15-10-’06 09:49
Bart

Realisme… Dus een partij die realistisch in de wereld staat en dus ook minder leuke dingen durft te zeggen en uit te voeren. Als ik nu een stapje terug moet doen, zodat mijn kinderen het straks ook nog goed hebben, doe ik dat. Partijen die roepen dat ze alles beter kunnen, zijn niet reeel.

Bart, (URL) - 15-10-’06 10:07
Theo

Ik let er op dat ze geen rare dingen in hun programma hebben staan. Er is geen enkele partij waar ik het helemaal mee eens ben dus het is elke keer weer zoeken naar de partij met de meeste raakvlakken. Deze keer wordt het femke (en niet vanwege haar kapsel)

Theo, (URL) - 15-10-’06 10:43
Bloggie

Ik weet het nog niet, maar ik ga me er snel in verdiepen.

Bloggie, (E-mail ) (URL) - 15-10-’06 10:59
Ster

Ik let op verkiezingsprogramma’s (dus wat ze beloven) én op wat ze de afgelopen jaren van hun vorige beloftes hebben waargemaakt.

Ster, (URL) - 15-10-’06 11:13
Kristel

Eigenlijk heel veel dingen maar omdat ik zelfstandig ondernemer ben, heeft dit onderwerp ook wel weer veel invloed op mijn keuze.

Kristel, (E-mail ) (URL) - 15-10-’06 11:28
laura

Ik stem op een partij die de meeste van mijn idealen vertegenwoordigen, dat is wel eens lastig want alle parijen hebben goeie punten en slechte punten.
Ik ga voor veiligheid, gezondheidzorg, en ook een partij die wel eens een niet zo populaure beslissing durft te nemen als dat voor de lange termijn goed is.
Alleen maar roepen dat het niet goed gaat is te makkelijk

laura, (URL) - 15-10-’06 12:50
René

De standpunten van een partij geven de doorslag. Daarbij kan de stemwijzer een hulp zijn. De lijsttrekker moet mij ook aanstaan.

René, (URL) - 15-10-’06 13:25
Martha

Poeh, das wel een leuke vraag. Maar ook één waarbij t antwoord heel lang kan worden.
Wat ik merkte toen ik die stemwijzer ging doen en allerlei stellingen en standpunten ging beantwoorden met een ja of nee, ik uitkwam bij iets wat overwegend mss bij me zou passen. Maar toch had die partij dan wel een aantal dingen waar ik t absoluut niet mee eens ben. Die stemwijzer zegt me dus ook niet alles.
Een lijsttrekker zegt me weinig, hij of zij kan sympathiek overkomen, waardoor ik me kan gaan verdiepen in die partij. Maar als ik standpunten tegenkom waar ik t niet mee eens ben, ga ik heus niet stemmen op die prtij vanwege de sympathieke lijsttrekker. Dan liever nog een minder sympathieke lijsttrekker, maar met standpunten die me passen.
Waar ik vooral en in 1e instantie op let is, hoe wordt er met mensen omgegaan. Hoe denken ze over de samenleving, hoe wordt er gedacht over jongeren, ouderen, buitenlandse mensen, maar ook hoe denken ze over dieren. En werkgelegenheid en in hoeveree is het reeël. Maar ook…. hoe die partij de verkiezingen doet… want er worden zoveel spelletjes gespeeld. Kijk nu bv, het hele jaar door zie je die hoge piefjes niet en nu moet Balkie ineens op de skateboard en op bezoek bij een bejaardentehuis. Doe dat ook eens buiten de verkiezingen om denk ik dan, want dan zijn die mensen er ook hoor.

Maar goed…. zoals je ziet er zijn zoveel dingen die meetellen. Kan er nog lang over door typen ;-)
Hopelijk is dit een niet zo vaag antwoord geworden, hahaha.

Fijne zondag René!

Martha, (E-mail ) (URL) - 15-10-’06 13:47
Belinda

Ik stem voor de partij die aandacht heeft voor de minderbedeelden en opkomt voor elk mens (ongeacht afkomst en middelen). En in mijn geval wordt dat dus de SP

Belinda, (E-mail ) (URL) - 15-10-’06 14:00
Cornette

Het is heel moeilijk deze keer. Een rechtvaardiger verdeling van alles. Daar let ik op.

Cornette, (URL) - 15-10-’06 14:44
Angélika

Whoops, reactie weg….

Ik vond beide sites erg leuk, voordat ik ga stemmen lees ik eerst wat de partijen in hun programma hebben staan wat mij aanspreekt. Meestal stem ik SP.

Angélika, (E-mail ) - 15-10-’06 16:22
Jolanda

wat diervriendelijkheid betreft zat ik sowieso dus al in de goede hoek ;-)

Ik vond Fmke erg grappig!!

Jolanda, (URL) - 15-10-’06 16:53
Marnix

Vond de Femfem grappig gevonden.
Ik weet nog niet wat ik ga stemmen. Ik denk dat ik via de stemwijzer ga uitzoeken wat het best bij me past

Marnix, (URL) - 15-10-’06 16:54
roel pot

Wao, de minima en vreemdelingebeleid.

Maar eerlijk is eerlijk, ik moet de eerste nog tegen komen die waar probeert te maken wat hij of zij voor de verkiezingen heeft beloofd.

roel pot, (URL) - 15-10-’06 17:12
V@nM@n

Dat wordt dus Femke… voor beiden het beste.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 15-10-’06 17:19
RanDMC

Let vooral op plannen voor vreemdelingenbeleid, arbeidsmarkt, infrastructuur, het sociale stelsel, pensioenplannen (ben pas 27 maar ben al aan het afbouwen ;-)).

RanDMC, (URL) - 15-10-’06 17:35
jan

Ik stem strategisch, oftewel hoe krijgen we een kabinet dat de welvaart het meest eerlijk verdeelt.

jan, (URL) - 15-10-’06 19:21
Alice

Ik kom vaak politici tegen. Ik stem op degenen die bewogen op me overkomen, die echt hart hebben voor de zaak en die echt proberen iets te veranderen. Dat zijn er niet zoveel, dus de keuze is vaak makkelijk.

Alice, (URL) - 15-10-’06 19:31
travelagent

Die dwang voering tegen gansen van de SP is een punt.
Verder sluit ik mij aan bij Jan hier boven.

travelagent, (URL) - 15-10-’06 22:22
paola

ja lange termijn, hoe ze denken over discriminatie, en aanverwante dingen, of ze ergens echt voor staan en hart voor de zaak hebben… sociale zekerheid, dat soort dingen……

paola, (E-mail ) (URL) - 16-10-’06 12:13
MacPhisto

Na vijf jaar chaos (ik noem frauderende, liegende, ontslag indienende ministers) en economisch fascisme vind ik dat de tijd gekomen is voor partijen die iedereen’s belangen behartigt. En niet slechts van de succesvollen.

MacPhisto, (URL) - 16-10-’06 23:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.