Gespot op internet

Het Nederlandse muzieklandschap is totaal vertop2000agogo't.
Een kleine gerontocratie heeft de macht en heeft vele genres in de ban gedaan (metal, urban, dance).


Een Nederlandse LastFm-gebruiker is een actiegroep tegen de VerTop2000AGoGoing van Nederland gestart.
Dit als virtueel verzet tegen de vertrutting/vergrijzing van de Nederlandse media/muziekwereld.
Gelukkig zijn er nog mensen met verstand en gevoel.
Mensen die meer willen dan de Arbeidsvitaminen alleen.

Het LastFM-groepje staat hier:

http://www.last.fm/group/Stop+de+VerTop2000AGoGoing%21

Het nieuwe programma waarmee de VPRO op 3fm mag heet 3voor12radio.
En dat is het zoveeste stapje terug.
Weer meer hits en meer geleuter dan voorheen.

Er komt steeds meer radio, maar het aanbot wordt steeds minder.

Er moeten radio- en tv-programma's zijn waarin je nieuwe bands of zelfs hele nieuwe muziekculturen kunt ontdekken. Waar je als je van zender wisselt dat is omdat je iets nieuws hoort dat je niet trekt, niet omdat nou alweer dat kut 'Tears in Heaven' wordt gedraaid.

DJ's moeten bekend worden omdat ze geweldige platen draaien, niet omdat ze zo goed kunnen ouwehoeren tussen de vaste playlist door.

Ik kan me daar volledig bij aansluiten.
Ik weet ook wel dat mensen liever alleen dingen horen die ze al kennen, maar er zijn ook nog andere mensen.
En die worden in steeds mindere mate bediend.

Rene Donderdag 10 Januari 2008 at 11:00 pm | | Smurf

twintig reacties

Mark

Ik wil draaien wat ik leuk vind, ik vind de muziek leuk die ik al ken.. kwestie van Smaak,

Mark, (URL) - 10-01-’08 23:04
Redstar

Ik geloof er niet in dat iedereen alleen maar wil horen wat hij/zij kent, en dat weten ze best wel. Er zijn genoeg mensen die nieuwe muziek willen leren kennen, en die luisteren dan naar andere zenders…
KinkFM bijvoorbeeld

Redstar, - 10-01-’08 23:21
Jolie

Heel goed… Waar zijn de spannende muziekprogramma’s gebleven, de DJ’s met John Peel-achtige talenten.. :/ En ik mis al jaren de piraten, die wisten zoiets leuks van hun radioprogramma’s te maken.

OOk zie ik graag een site met een rode X over Matthijs zijn oude, beatle-harige (gaaaaaaaap) harses, die vent is verantwoordelijk voor een spoor van oubolligheid dat hij door de media trekt… Weg met die man!

Jolie, (URL) - 10-01-’08 23:21
Leibele

Als je kijkt naar de plek die muziek en theater op de Engelse scholen krijgt en er bij ziet welke plek deze creatieve fenomenen in de Britse cultuur hebben , dan verbaasd mij de Nederlandse truttigheid helemaal niet.

Leibele, (E-mail ) (URL) - 10-01-’08 23:26
Brillie

Het aanbod muziek wordt minder door het DL van muziek. Dat zeggen ze. Het aanbod zenders is meer geworden. Gelukkig wel. Want alleen maar 3FM luisteren gaat snel vervelen. Nu kan je naar de smaak van de dag veranderen van zender.

Brillie, (E-mail ) (URL) - 10-01-’08 23:45
Me!

Ik ben best wel voor verandering. Op mijn leeftijd zijn gouwen ouwe wel eens leuk. maar de nieuwe lichting mag ook best wel aan de beurt komen. Alleen die Nederlandse artiesten die denken een wereldhit te scoren in heel Nederland hoeft voor mij niet.

Me!, (E-mail ) (URL) - 10-01-’08 23:51
Pasula

Een dj hoort een goeie balans te vinden tussen praten en draaien, ik moet zeggen dat ik zelf vroeger best wel genoot van Curry en van Inkel, dat was een uniek duo. Ik heb het later niet meer zo meegemaakt, dat samenspel.

Pasula, (E-mail ) (URL) - 11-01-’08 06:24
Mannie

Tegenwoordig is nieuwe muziek ontdekken zo moeilijk niet meer hoor. Youtube , LastFm enzo zijn daar best goed voor

Mannie, (E-mail ) (URL) - 11-01-’08 09:33
Bart

Ik luister alleen naar wat ik leuk vind.

Bart, (URL) - 11-01-’08 10:13
Pascal

Ik kijk regelmatig naar 3voor12 op de TV. De enige echt leuke muziekzender.

Pascal, (E-mail ) (URL) - 11-01-’08 10:45
lieneke

idd ik geef groot gelijk, ik draai zelf ook, luisteraars vinden hits prefect hoor ik!

lieneke, (E-mail ) (URL) - 11-01-’08 11:46
Belinda

Ik snap niet dat die gerontocratie (goed dat je de wikipedialink erbij hebt gezet!) ;-) voor nieuwe muziek bestaat uit ouderen… Toch kan ik ook nog genieten van Tears in Heaven hoor!!

Belinda, (E-mail ) (URL) - 11-01-’08 14:03
Julian

Ik vindt 3voor12 niks van mij mag dus die hele VPRO weg. Altijd dat geklets terwijl het nergens over gaat . Regel matig hoor ik wel eens “en wat heb jij gedaan vandaag ?” wat boeit ons dat nu..

Julian, (E-mail ) - 11-01-’08 17:58
hanscke

Ik ben dat top 2000 gedoe al jaren zat. Dat hebben we gehad. Ik vond het horen van oude nummers leuk toen dat nog heel schaars was. Tegenwoordig mag ik blij zij zijn als ik eens een nieuw nummer hoor. Stoppen met dat terugaderverkalken.

hanscke, (URL) - 11-01-’08 18:35
travel

“DJ’s moeten bekend worden omdat ze geweldige platen draaien” kijk dat is pas een goede opmerking.
Net als .. je moet naar die club gaan want de dj draait die bepaalde stijl muziek veel, nu hopen dat dit gehoord word.

travel, (URL) - 11-01-’08 18:49
Roos

Poeh zeg, ik werd sowieso al gek van al dat geoeuwehoer en nu komt er dus nog meer:S

Roos, (E-mail ) (URL) - 11-01-’08 20:17
Jolanda

Radio zou een mengeling moeten zijn van oud werk en nieuw materiaal. Want oud materiaal moet ook te hoen blijven en nieuw moet een kans krijgen

Jolanda, (URL) - 11-01-’08 20:28
kinderboerderijwinschoten

als je nieuwe muziek wilt ontdekken, zoek je toch bij youtube?
Radio is voor ons vooral ‘muzak’+ regionaal nieuws.

kinderboerderijwinschoten, (URL) - 11-01-’08 20:47
jager

dat agogo gedoe ken ik niet, maar ik luister dan ook liever naar mijn eigen muziek die ikzelf eerlijk heb gedownload…Eigenlijk zou ik ook dj kunnen worden, ik ouwehoer er pas tussendoor als ik dronken ben, hahahha

jager, (E-mail ) (URL) - 11-01-’08 21:37
roel pot

Dan blijft Frits Spits mijn held, mooie oude muziek, durft nieuwe dingen te draaien en vertelt mooi en heeft ook actualiteiten.

roel pot, (URL) - 11-01-’08 22:52
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.