Televisie

Ik vind De Wereld Draait Door een slecht programma met een slechte presenator.
Een voorbeeld liet ik gisteren zien, en laatst zag ik Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleutel aan tafel zitten, en dat zijn ook interesante mensen waar je een avond mee kan vullen, en dat gesprek liep al net zo ergerlijk.
Een dagelijks programma doen komt de kwaliteit echt niet ten goede.

DWDD is een aaneenschakeling van indrukken, het moet constand bewegen.
Er zit een enorme vaart is, en nergens is een rustpunt.
Ik kan het hele gesprek wel overtypen, maar dat kan u zelf ook wel terugluisten.
Ik plemp hier een opsomming neer van punten waarbij mijns inziens Matthijs volkomen mis schoot:

Matthijs haalt het voetbal er bij als die het over 1974 heeft.
Matthijs vraagt niet door waarom zij juist Bert en Ernie mochten doen.
Paul en Wim zijn het oneens over iets, maar er is kennelijk geen tijd of het komt niet in hem op, om te vragen hoe dat precies zit.

Matthijs vraagt naar de bekende weg, want heeft eens gelezen dat ze niet samen inspreken en wil van hun horen waarom dat zo is, terwijl hij dat wel weet, omdat hij dat gelezen heeft.
Ik vermoed zelfs dat zijn redactie wat interviews heeft gelezen, en gezegt, dit en dat moet je vragen, daar antwoorden ze wel leuk op.

Zonder ook maar 1 zinnige vraag komt er een fragment van de kleipoppetjes, en Eva wordt gevraagd naar wat ze vindt, en gaat niet door op haar antwoord, want de volgende vraag staat alweer op zijn papiertje.

Er moet nu iets gezegt worden over Jim Hensen, ook alweer een vraag die in interviews al beantwoord zijn geweest.
Dan wil Matthijs ineens weten hoe de duitse Ernie acteur is, Joost mag weten waarom.
Matthijs luistert niet naar de annekdote van Wim, want er moet weer een verknipt fragment op.

Wim gaat daarna weer loos, maar daar is Matthijs niet op voorbereid, en als Paul dan wat verteld neigt het een leuk gesprek te worden.
Maar de volgende vraag moet alweer, dat gaat over de liedjes die ze zelf mochten maken, en daar moeten Paul en Wim dan wat over zeggen.
Het antwoord wordt niet naar geluisterd, want hun bekendste lied moet even klinken.
En zo gaat het maar door!
Terwijl u genoot ( aan de comments te zien ) ergerde ik me rot, wat een slecht programma.

Kortom, NIEMAND is er ook maar IETS wijzer van geworden.
Tijdens de introductie vertelt hij al wat we moeten weten, en het gebabbel er na is gebabbel.
Net zo als ik nu doe, lees de eerste zinnen nog maar eens na...

Rene Donderdag 17 September 2009 at 12:00 am | | Smurf

22 reacties

Frank

Ik heb 1 keer een stukje van het programma gezien en vond het zinloos geouwehoer. Verder niet meer gekeken. Inhoudloze programma’s kunnen me niet echt boeien. Gelukkig zijn er meer zenders waarvan sommige nog programma’s met inhoud hebben.

Frank, (URL) - 17-09-’09 06:20
Paul

Serieuze tip: kijk eens naar de Tafel van Vijf. Daar mogen vijf intelligente vrouwen met elkaar praten over allerlei onderwerpen. Het tempo ligt een stuk lager dan bij de Wereld Draait Door. Ik ben dan wel geen vrouw, maar ik vind het programma erg prettig.

Paul, (URL) - 17-09-’09 07:06
Di Mario

Nee, ik heb me niet extra geergerd aan deze televisie dan aan andere programma´s. Of te wel.. ik vind zo´n beetje elk programma slecht. Voor mij een reden om de tv gewoon weer uit te doen.

Love AS Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 17-09-’09 07:34
Me!

Toch vond ik dat Paul en Wim dat goed opvingen en Mathijs diverse malen met een kluitje in het riet stuurde. Ik heb meer genoten van dat samenspel dan van de presentator, die in mijn ogen ook ronduit slecht is.

Me!, (E-mail ) (URL) - 17-09-’09 07:59
Redstar

Ik heb gister naar die filmpjes gekeken, maar zou zelf nooit vrijwillig dat programma aan zetten.
Maar dat heb ik wel met meer programma’s

Redstar, (E-mail ) (URL) - 17-09-’09 08:00
CasaSpider

Het is een algemeen bekend feit dat fans vinden dat alleen zijzelf een goed interview met hun idool kunnen houden?

CasaSpider, (E-mail ) (URL) - 17-09-’09 08:13
Terrebel

Da’s de moderne tijd, René…Hapklare brokken en lekker snel. Matthijs handelt in opdracht van de producent. Als hij niet de vragen stelt die op zijn briefje staan is hij zijn baantje kwijt. Ik krijg de indruk dat hij nog probeert er wat van te maken maar gebonden is aan het concept van het programma.

Terrebel, (URL) - 17-09-’09 09:05
Btwitter

Niet mee eens ik vindt het best wel leuk. Aangezien er niks beters is te zien om die tijd.

Btwitter, (E-mail ) - 17-09-’09 09:28
Jetje

Ik ben gek op De wereld draait door. En Matthijs van Nieuwkerk zie en hoor ik graag. Het liefste met Mark-Marie als tafelheer of anders Jan Mulder. Iedere werkdag is het weer genieten vanaf half 8.

Jetje, (E-mail ) (URL) - 17-09-’09 09:33
Mo

Ik kijk er niet naar. Af en toe zie ik een kort fragment wanneer manlief of één van de kinderen zit te zappen. Het boeit me namelijk niet wat Matthijs te zeggen heeft want ik vind hem zeer irritant. Dito bij de top 2000. Daar kijk ik naar vanwege de muziek en de geschiedenis die Leo Blokhuis vol enthousiasme weet te vertellen. DWDD is niet aan mij besteed.

Mo, (E-mail ) (URL) - 17-09-’09 09:53
Mannie

Ik zou zeggen, ga er soliciteren en laat zien hoe het wel moet :)

Mannie, (E-mail ) (URL) - 17-09-’09 10:34
Mantis

Het lezen van dit stukje was iig een stuk interessanter als het interview.. Nou ja behalve aan het einde dan, want dan merk je de chemie tussen Wim en Paul

Mantis, (E-mail ) (URL) - 17-09-’09 10:46
Bartacus

Ik vind het wel een aardig programma, maar het is inderdaad af en toe wel wat TE snel !

Bartacus, (E-mail ) (URL) - 17-09-’09 15:47
Thérèse

Ik kijk er (bijna) nooit naar. Daarom was ik meer blij verrast om die twee te zien en te horen, Paul en Wim. Die waren nog wel leuk. Maar verder kijk ik natuurlijk niet voor niks zo weinig naar DWDD. Het is inderdaad allemaal zo vluchtig en jachtig. Maar dat wil men kennelijk.

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 17-09-’09 16:23
travel

Wim en Paul heb ik ook gezien en de interview opbouw is rond uit slecht. Een dagelijks programma doen komt de kwaliteit echt niet ten goede dat valt wel mee vind ik. Ik weet nog dat Martin Bril meer zendtijd kreeg en dat was al een stuk prettiger. (waarschijnlijk kreeg hij het omdat hij gauw dood ging).
Ik vond Wim echt gaaf hoe hij omging met de Mattijs.
En irriteer mij ook steeds vaker, joop Zoetemelk interview vond ik ook niks.
Ik vind dat het programma gewoon te veel uitslaat naar een succes verhaal het word allemaal zo opgeblazen.
Verder kijk ik nog wel trouwens, maar niet elke dag.

travel, (E-mail ) (URL) - 17-09-’09 17:10
francky

gelukkig heb ik dit programma niet gezien en moet me er dus ook niet aan ergeren.

francky, (E-mail ) (URL) - 17-09-’09 18:59
tagrijn

Ik kijk maar naar twee tv-programma’s en een ervan is DWDD. Smaken verscillen dus.

tagrijn, (E-mail ) (URL) - 17-09-’09 19:37
hanscke

Heel die horizontale programmering vind ik een ramp. Ook op de radio. Het werkt vervlakking in de hand.

hanscke, (E-mail ) (URL) - 17-09-’09 20:06
jager

Volgens mij had je inderdaad al eens eerder geschreven dat je dwdd niet zo leuk vond hoor ;)
Ik kijk er soms even naar, na het half 8 nieuws even die geinig filmpjes en dan ga ik meestal douchen. Die gesprekken zeggen mij ook niks, veel te kort om aan te wennen…

jager, (E-mail ) (URL) - 17-09-’09 21:13
frank103

Dan kan je nog beter naar een voetbalwedstrijd gaan kijken!

frank103, (URL) - 17-09-’09 22:15
<span class='registered'>Marco</span>

eigenlijk is het enige leuke aan dat programma de tv-fragmenten.

Marco, (URL) - 18-09-’09 10:54
Jolie

Naar Paul en Wim kijk ik graag, maar Mathijs… nee, tis niet mijn smaak wat ‘ie doet. De keren dat ik naar DWDD keek, bekroop me ook nog ns het gevoel dat ie de succesnummers van Jack Spijkerman heeft geprobeerd te jatten lenen, maar dan plater. Zonder het serieuze dat Spijkerman eraan kon meegeven. Enfin. Aan mij is DWDD dus niet besteed ;)

Jolie, (E-mail ) (URL) - 21-09-’09 00:41
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.