Een blik op Nederland

In 32 plaatsen in Nederland zijn flyers verspreid met daarop naam en huisnummers van 'pedoseksuelen'

Ik noem het een heksenjacht, en dat is niet wat we moeten willen.
Natuurlijk willen we ook niet dat kinderen lastiggevallen worden.
Mensen die vallen op kinderen hebben hulp nodig, en moeten tegen zichzelf beschermd worden.
En dit is niet de juiste manier, zoiets kan totaal verkeerd aflopen
Bisschop wil vrijdag-visdag terug voor een beter klimaat.

Als we een dag in de week geen vlees eten knapt de wereld er al een stukje van op.
Maar als we allemaal meer vis gaan eten zijn de zeeen nog eerder leeg.
Dus ook dit is niet een oplossing.
Campagne roept op om foto's of filmpjes te maken van geweld en vernielingen tijdens oud en nieuw.

Onze regering wil ons allemaal inschakelen als NSB-ers, en ik vrees dat ze dat nog gaat lukken ook.
Klikken hoort niet.
Bah.
Moet downladen van muziek verboden worden? Daar kon je op Twitter over discussiëren.

Daar hoef ik niet over te discussiëren, de oplossing is heel makkelijk.
Degene die graag wil betalen voor muziek, die stort maar wat op de rekening.
En de mensen die graag gratis muziek binnenslurpen betalen lekker niks.
Heel simpel.
Rene Maandag 14 December 2009 at 6:00 pm | | Smurf

zestien reacties

Bartacus

Soms kan het leven zo simpel zijn !

Bartacus, (E-mail ) (URL) - 14-12-’09 18:35
Thérèse

Sorry Renesmurf: Ik weet hier allemaal niet zo goed raad mee; alleen dat van die vissen, dat lijkt mij ook niet zo’n goed idee.

Thérèse, (E-mail ) - 14-12-’09 19:57
Marco

De kans dat het een heksenjacht tegen pedo’s wordt is erg groot. Ik ben daar ook geen voorstander van. Ik zie die lui liever ergens op een stuk heide met meters hoog gaas om hun heen zodat ze nooit meer aan kinderen kunnen zitten.

Vandaag stond er vis op het menu bij ons.

Ik heb 2 jaar achtereen het exploderen van het bushokje bij mij voor staan filmen en de politie gebeld, ze hebben er nooit iets mee gedaan. Dit jaar kunnen ze daar op het politiebureau mooi fluiten naar mijn goed burgerschap.

Muziek moet betaalbaar zijn en iemand moet er voor willen geven wat hij er voor wil geven.

Marco, (E-mail ) (URL) - 14-12-’09 20:08
carla

ik film niks meer, als je een foto maakt wordt je al verrot gescholden………………

wat doet de politie er mee, helemaal niks volgens mij.
carla, (E-mail ) (URL) - 14-12-’09 20:44
Redstar

Klikken is eng! Ik vrees alleen dat je gelijk krijgt, en er veel mensen wel graag willen klikken.
Ik downloade ruim een jaar geleden alweer de cd van Radiohead, en maakte een bedrag over op hun rekening. Dat mocht ik van hun ook zelf bepalen.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 14-12-’09 21:10
Me!

Ik begrijp niet dat nieuwe CD’s zo duur moeten zijn. Als je een jaar wacht zijn ze nog maar de helft waard en na twee jaar kosten ze bijna niets meer. Om een beetje bij te blijven probeer ik alle top40 muziek bij te houden.

Me!, (E-mail ) (URL) - 14-12-’09 21:16
Leidse Glibber

Ik hoorde het op de radio om relschoppers op de foto te zetten.
Ronduit een belachelijke en gevaarlijke oproep.
Dit is bedacht door een club mensen zonder verstand.
Ik heb nu al vaak problemen in de stad als ik bepaalde groepen op de foto zet laat staamn na zo’n oproep dan hoef je echt met je camera de deur niet meer uit.

Leidse Glibber, (E-mail ) (URL) - 14-12-’09 22:23
frank103

Vandalen op de foto gaan zetten lijkt me geen goed plan, tenzij je hard kan rennen. Muziek moet schappelijk geprijsd worden, dan geeft het niet dat je er iets voor moet betalen. Nu vragen ze vaak veel teveel.
De kerstboom moet ik nog op de foto zetten, maar daarna komt de foto er aan!

frank103, (URL) - 14-12-’09 22:36
Di Mario

Van dat NSB ben ik het niet helemaal mee eens. Die NSB-ers die gaven onschuldige mensen aan. Puur vanwege mening of afkomst. Dat hoef je op 31 december niet te doen. Maar je kunt er natuurlijk altijd zelf nog iets over zeggen en zorgen dat vernielingen en mishandelingen ophouden.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 14-12-’09 23:39
Sandra

Ik had een buurman, vaak kinderen bij hem over de vloer. Leuk en gezellig. De enkele keer dat ik bij hem in huis was (kopje suiker) heb ik foto’s van die kinderen gezien waarbij ik mijn vraagtekens had. Toen ik een stukje vloerbedekking in het portiek neerlegde vroeg hij of hij dan een leuk schilderijtje mocht ophangen. Prima, zei ik met zo’n zigeunermeisje in gedachten. Dus hing er twee dagen later een lijstje met allemaal plaatjes uitgeknipt uit de Wehkampcatagogus van kinderen in zwemkleding en ondergoed en daarbij kreetjes als ‘kinderen!’ en ‘gratis’. Ik heb niets ondernomen, je beticht iemand van nogal wat, maar we vonden het wel raar, vriend en ik. Op zeker moment ging hij hals over kop verhuizen en had ik twee dagen later de politie aan de deur of ik wist waar hij was gebleven.
Dat wist ik.
Stond vervolgens in de krant dat hij was opgepakt vanwege… Ik zie die jongetjes nog voor me.
Dit zal me altijd bijblijven. Met dit in mijn achterhoofd denk ik dat ik in een vergelijkbare situatie de politie zou inlichten. Flyers verspreiden gaat me wel wat te ver. Ik denk dat je als omwonende beter alert kunt zijn op bizarre signalen als deze.

Sandra, (URL) - 15-12-’09 02:44
Frank

zo’n heksenjacht moet je zeker niet willen, want waar houd het op?
We eten niet elke dag vlees en 1 keer per week vis, dus onbewust houden we er wel wat rekening mee.
Gratis downloaden moet kunnen, we betalen tenslotte al wat op cd’s en dvd’s.

Frank, (URL) - 15-12-’09 06:26
Marjolijn

Ik ben er geen voorstander van, we MOETEN toch al meer dan genoeg.
Wel gratis muziek natuurlijk.

Marjolijn, (URL) - 15-12-’09 07:18
Jeffrey

Ik ben het met alles eens xD Ik vind vooral raar dat wij foto’s moeten maken van vernielingen.. Klikken is slecht, toch?

Jeffrey, (E-mail ) (URL) - 15-12-’09 08:28
Neneh

“Onze regering wil ons allemaal inschakelen als NSB-ers, en ik vrees dat ze dat nog gaat lukken ook.
Klikken hoort niet.
Bah.”

Er is nogal verschil tussen klikken en klikken ReneSmurf. Als jouw auto wordt vernield met oud&nieuw (ik noem maar iets) en iemand heeft gezien wie er verantwoordelijk voor was moet die dan de mond houden. Misschien niet helemaal het juiste voorbeeld maar als er moedwillig de boel wordt gesloopt en ik ben er getuige van dan meld ik het wel. Daarbij wil ik dan never en nooit als nsb-er te boek staan. Ik speel geen rechter over wie wel en wie niet, ik ben tegen vernielingen in het algemeen en ik denk dat je daar duidelijk een verschil in kunt maken. Daarbij was de boodschap heel wat genuanceerder dan jij nu opschrijft. Ze (lees regering) wil echt niet dat jij jouw leven of dat van anderen in gevaar brengt.

Een flyer is geen oplossing van het probleem, zo maak je het probleem alleen maar groter.

Neneh, (E-mail ) (URL) - 15-12-’09 08:55
Mannie

De politie zou alleen moeten volgen waar iemand woont die eerder een vergrijp gedaan heeft. De buurt zelf heeft daar niet zoveel mee van doen. Als iemand al is veroordeeld en straf uit heeft gezeten moet ie opnieuw een eerlijke kans hebben

Mannie, (E-mail ) (URL) - 15-12-’09 11:50
francky

ik had tijden geleden met wat foto’s slides gemaakt op slide.com. Onlangs zag ik dat ik nieuwe “fans” bij had gekregen. Bleken ze allemaal pedo-stuff bij zich te hebben op hun slides. Ik heb onmiddellijk klacht neergelegd bij Slide.com. Mijn foto’s mogen gezien worden, geen enkele bijbedoeling toen ik ze destijds nam en er slides mee maakte voor op mijn blog, maar zoiets is gewoon ziekelijk. Daar aarzel ik niet om ze aan te geven.

francky, (E-mail ) (URL) - 15-12-’09 16:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.