Yes

Wat opvalt aan Noorwegen is dat er wel een spoorlijn loopt, waar zeer sporadisch eens een trein lanskomt, maar spoorbomen doen ze niet aan. Goed opletten belazen dus, zowel met de auto als de vouwfiets. Wat opvalt aan Bergen is dat er nog best veel telefooncellen zijn! Onlangs zijn die in Winschoten opgeruimt, maar hier dus niet. Bergen telt zo`n 200.000 inwoners, dus het is er best druk. Via een wir-war aan wegen belanden we in een parkeergarage in het centrum, en we zochten en vonden de wereldberoemde vismarkt en zwalkten wat door het drukke centrum. In de stad zijn muziekanten, mensen zonder ledematen die om geld schooien, en best een boel toeristen. En waar ik ook geweest ben in Europa, overal hoor je wel nederlands. Gelukkig ook in de toeristentrein op luchtbanden, onder knopje 9. Bij de toeristinfo zamelden we een hele zooi folders in. Na een hapje eten maar weer terug naar de camping, waar ik nog een fietspad zocht en vond om wat over op en neer te vouwfietsen. In Noorwegen is het een wonder dat ze overal wegen langs gemaakt hebben, en bruggen en tunnels en vooral huizen. Elk vlak plekje is benut, en waar nodig hebben ze het wel vlak gemaakt. Dan heb ik tot slot nog een klacht over de Wereldomroep. Ze zenden overal uit in heel europa via allerlei frequenties, maar in Scandinavia alleen erg vroeg in de ochtend en in de namiddag. Dan slaap ik of ben ik op pad, de avondprogramma`s zijn niet toegankelijk voor Scandivie. In de ochtend lukt het me nog wel om via de duitse frequentie iets mee te pikken, maar dat hou ik dan beperkt tot het nieuws. Om hoofdpijn van het gepiep en geknars te voorkomen.

Rene Woensdag 28 Juli 2010 at 9:14 pm | | Smurf

zestien reacties

ria

Ben je ook nog niet erg veel dronken mensen tegengekomen? Dat viel mij vooral op daar. Is het weer wel goed? Wel fijn dat je Quandy niet bij je hebt. Je hebt toch wel wat eigen muziek bij je?

ria, (E-mail ) (URL) - 28-07-’10 21:54
Me!

Ik moet zeggen dat ik een wereldomroep niet echt noodzakelijk vind op vakantie. Ik zoek wel een zender met wat muziek, of kijk het nieuws op internet.

Me!, (E-mail ) (URL) - 28-07-’10 21:56
Di Mario

Ik kan me voorstellen dat je af en toe wat nieuws wil hebben op vakantie. Dat is toch wel vaak wat ik mis als ik in Israël ben.

Love As always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 28-07-’10 22:48
frank-103

En heb je wel al foto’s van die spoorlijn om dit blog de vereiste diepgang te geven?

frank-103, (E-mail ) - 28-07-’10 22:55
travel

Ach foto’s ik kan het beeld zo wel bedenken…
Bergen lijkt me echt leuk, alleen de ligging al en er schijnt een kabelbaantje te lopen, misschien ontdek je die nog.

travel, (E-mail ) (URL) - 28-07-’10 23:15
curieuzeneuzemosterdpot

kan je via internet het nieuws niet volgen?
.. op het tijdstip dat voor jou het beste uitkomt? ;-)

heel veel vouwfiets-, citytrip- en ander plezier, rs!

curieuzeneuzemosterdpot, (E-mail ) (URL) - 29-07-’10 00:35
Marjolijn

Leuk om zo een stad te verkennen.
Jammer dat je jouw vertrouwde zender, muziek en nieuws moet missen, dan toch maar een krantje kopen, of een beetje internettijd meer.
Veel vakantie plezier..!!

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 29-07-’10 06:31
Redstar

In Zweden en Denmarken staan ook nog veel telefooncellern. En dat is een prima zaak vind ik.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 29-07-’10 07:42
klaproos

sla het nieuws maar over ren en geniet alleen maar dat is fijner en het nieuws hoor je thuis wel , dat je euro millionair bent geworden en heel noorwegen had kunnen kopen:-)

klaproos, (E-mail ) (URL) - 29-07-’10 09:02
Keepsmiling

Ik ben er nog nooit geweest maar het lijkt me een prachtig land.
Leuk te lezen allemaal!
Geniet je vakantie…

Ps. Ik volg je op Twitter als dat mag…je mag mij ook toevoegen ;-)
Grtz

Keepsmiling, (E-mail ) (URL) - 29-07-’10 11:44
Downer

Das best vreemd inderdaad, als fervent radioluisteraar mis je dat wel natuurlijk.
Gelukkig zijn er een hoop andere dingen om van te genieten zo te lezen, klinkt als een hele toffe vakantie in een gaaf land.
Ik zou er ook graag een keertje heen willen :-) Veel plezier nog!

Downer, (URL) - 29-07-’10 13:30
Anneke

Ik ben heel benieuwd naar de foto’s.
Fijne dag.

Groetjes van Anneke

Anneke, (URL) - 29-07-’10 14:11
rietepietz

Ach ,aan het Nederlandse nieuws mis je niets dus zet gewoon een lekker muziekje op je I-phone of zoiets !

rietepietz, (E-mail ) (URL) - 29-07-’10 16:23
Thérèse

Kan je mooi even afkicken van de radio. Lekker naar de vogeltjes luisteren daar en fijn vouwfietsen. Geniet ze verder!!

Thérèse, (E-mail ) (URL) - 29-07-’10 20:21
tagrijn

Nieuws kan via internet en je kunt ook een krantje kopen. De Wereldomroep zal worden opgeheven.

tagrijn, (E-mail ) (URL) - 29-07-’10 20:41
jager

Ik was er al 2 keer en het is een fantastisch mooi land, alleen de drank is duur, hahaha. Ik was eens in Hell, bij Trondheim ligt dat, kun je mooie t shirts kopen :>

jager, (E-mail ) (URL) - 29-07-’10 21:33
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.