Pasen

Nu is het weekend, dus nu mogen Sjoerd en Monique eerst even gaan scrollen en moeite doen.
Daarna met de rest meekijken naar een paar heuse paasplaatjes.Want met pasen was ik met Quandy op weg naar het Groninger Hunebed.Daar loopt een weg langs, of ligt.En nee, ik ben geen borden-fetischist, en heb ook niks tegen bananasplit, maar dat kon u al weten toen ik zei:  naar geheel eigen inzicht!Dit is niet zomaar een stapel stenen, dit is duizenden jaren oud!En dat vind ik toch wel erg bijzonder, dit is al door zoveel mensen gezien die al zoveel langer dood zijn dan ze geleefd hebben.Er rest verder helemaal niets uit die tijd, qua bouwwerken, alleen dit.De rest van de Nederlandse hunebedden bevinden zich in Drente, deze niet.Ik denk dat die geit nog in Groningen woont, de schapen daarachter zullen vast Drents zijn.In Winschoten hebben we geen hunebed, wel ijs, en dat was er 5000 jaar geleden ook al wel eens.

Rene Zaterdag 02 Oktober 2010 at 12:00 am | | Smurf

zeventien reacties

Zon-nebloem

paasplaatjes , sneeuw…..ik krijg bij je foto’s een winter-gevoel. Ik kom je dus een warme zaterdag wensen

Zon-nebloem, (URL) - 02-10-’10 05:09
Marjolijn

Hier wordt de regen al weer wat minder, bij jou hoop ik ook straks.
Mooie plaatjes.
Fijne zaterdag.

Marjolijn, (E-mail ) (URL) - 02-10-’10 05:35
Frank

een groningse geit naast drentse schapen. Als dat maar goed gaat. Maar ja, het zijn geen mensen dus zal het wel vredig blijven.

Frank, (E-mail ) (URL) - 02-10-’10 07:14
Redstar

Ik moet zo’n ding ook maar eens een keer in het echt gaan aanschouwen als ik in de buurt ben. Lijkt me redelijk imposant.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 02-10-’10 07:31
Di Mario

Eigenlijk heb ik er nog steeds niet één in het echt gezien.. Toch een gemis aan opvoeding..

Love As always
Di Mario

Di Mario, (E-mail ) (URL) - 02-10-’10 07:42
gerdaYD

Ik bezocht dit jaar ook de hunebedden van je heerlijke, mooie land René. En het is me zéér bevallen! Jou en je lieve hond blijkbaar ook… evenveel als het hele komende weekend jullie zal bevallen, hoop ik!

gerdaYD, (E-mail ) (URL) - 02-10-’10 07:56
Sjoerd

Dat eerste hunebed lijkt een beetje op een nijlpaard. En ik heb hetzelfde als Mario, in het echt nog nooit gezien.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 02-10-’10 08:02
CasaSpider

De weg langs het hunnebed… en dan weer hunebed. Kunnen ze daaro mischien een eenduidige spelling afspreken?

CasaSpider, (E-mail ) (URL) - 02-10-’10 08:54
klaproos

whaahahah
een heerlijk logje rene,

en je had het haaast voor pasen kunnen plaatsen :-)

fijn weekend gewenst hé man

klaproos, (E-mail ) (URL) - 02-10-’10 09:26
ria

Ik heb er in Drente weleens eentje gezien. Bijzonder is het zeker.

ria, (E-mail ) (URL) - 02-10-’10 10:12
fotolog Albert & Mara

Je paasplaatje met al die sneeuw doet ons griezelen en huiveren van de kou. Geef ons dan maar de zon. In Cordoba schijnt ie nu volop. Er is wifi in de lounge, dus later een paar plaatjes op onze log. Nu even een groet en morgen, zondag wordt het een "warme" dag in Nederland. Geniet er van René want je bent vrij nemen wij aan.

fotolog Albert & Mara, (E-mail ) (URL) - 02-10-’10 10:57
Gisella

Gelukkig is het nog lang geen pasen :-) maar we gaan wel richting de winter al mag het van mij nog wel even weg blijven.

Wens je een fijn Weekend Rene

Gisella, (E-mail ) (URL) - 02-10-’10 11:45
frank103

Het is nog iets te vroeg voor sneeuwplaatjes!

frank103, (URL) - 02-10-’10 13:24
Anneke

Ik heb ze inderdaad vorig jaar in Drenthe gezien.
Heel bijzonder was dat.
Fijne dag.

Groetjes van Ann

Anneke, (URL) - 02-10-’10 14:31
NickN

Hoe moet je nou op een dergelijk blogje reageren? :-)
….hunebedden vind ik we een bijzonder bouwsel :-)

NickN, (E-mail ) (URL) - 02-10-’10 16:49
Bart

Het blijft een geweldige wagen !

Bart, (E-mail ) (URL) - 02-10-’10 18:00
rietepietz

De Groningse Hunebedden ken ik niet ,wel die in Sleen maar dat is nog Drente ! Ja als je er over na gaat hoe lang ze er al liggen dan is het heel wonderlijk !

rietepietz, (E-mail ) (URL) - 02-10-’10 18:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.