Misselijke klootzak

Donner houdt vast aan hogere AOW-leeftijd.
Donner vind ik dus een misselijke klootzak.
Ik heb een hekel aan dwang.

Zo vindt Donner dat een onafhankelijke instantie betrokken moet worden bij de koppeling van de pensioenleeftijd aan de stijgende levensverwachting.

Dus hoe ouder DE GEMIDDELDE MENS wordt, hoe langer IEDEREEN door moet.
Donner slaat vast de rouwadvertentie`s in de krant over, die ziet niet dat elke dag je laatste kan zijn.
De kans dat iemand de 67 haalt is kleiner dan de kans dat iemand de 65 haalt.

Ook moet voorkomen worden dat mensen die met een lagere AOW-uitkering toch op hun 65e jaar met pensioen gaan, een beroep doen op de bijstand omdat ze anders onder het sociaal minimum zakken.
Volgens de minister kan geëist worden dat iemand minimaal een bepaald inkomen moet hebben om eerder met pensioen te gaan.

Korte metten dus, dus mensen moeten dan gaan werken puur om te overleven?!
Ik heb persoonlijk wel respect voor mensen die het sowieso verdommen om te gaan werken.
Dat zijn mensen die zelf niet baas willen of kunnen zijn, en die zeker ook niet onder een baas zouden willen of kunnen functioneren.
Als die mensen kunnen en/of willen leven van een uitkering, dat vind ik dat dat gewoon moet kunnen.

Maar volgens mij wil Donner dat ook niet hebben.
Sterker nog, wie op zijn 65ste zegt dat die het werken verder verdomt, wordt het verboden om thuis te blijven.

De CDA-bewindsman draagt donderdag zijn dossiers over aan zijn opvolger Henk Kamp op Sociale Zaken. In het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van PVV wordt Donner minister Binnenlandse Zaken.

Dus we zijn nog niet van Donner verlost.
Misschien dat hij bij Binnelandse Zaken nog doorkrijgt dat er ook zoiets bestaat als werkloosheid, en jeugdwerkloosheid, los dat eerst eens op!

Dat laat die nu over aan een VVD-er.
En daar heb ik al helemaal geen vertouwen in, die lui hebben niet eens door dat er voedselbanken bestaan!
Rene Donderdag 14 Oktober 2010 at 12:00 am | | Smurf

zestien reacties

fotolog Albert & Mara

Dit is weer een aardig stukje politiek en meningsvorming. Deels kan ik het met je eens zijn, maar hoe je over de VVD schrijft daar ben ik het niet mee eens. We leven in een democratisch land dus zowel jij als ik mogen een andere mening hebben.
Ik ga je hartelijk groeten René, ook namens Albert.
Saludos
Mara

fotolog Albert & Mara, (URL) - 14-10-’10 01:56
NickN

Voor de gewone man wordt het alleen erger en duurder. Raad van Staten is een log orgaan eb dient nergens toe, weg ermee en wij hebben in een klap 72 miljard per jaar bespaard!

NickN, (E-mail ) (URL) - 14-10-’10 06:38
Sjoerd

Ik ben het absoluut niet met je eens. Er is gewoon niet genoeg geld om de AOW gedurende die tijd te financieren. Dat de keuze van Donner wellicht niet de beste is, daarin kan ik met je eens zijn. Maar klaplopers die niet willen werken hoeven van mij niet op geld te rekenen.

Sjoerd, (E-mail ) (URL) - 14-10-’10 07:31
gerdaYD

Iedereen vergeet precies dat de werkende mens héél zijn leven voor dat pensioen betaalde… waar is dàt geld naartoe dan? Ik zou wel eens in de zakken van bepaalde mensen willen kijken…

gerdaYD, (E-mail ) (URL) - 14-10-’10 07:35
Redstar

De pensioenleeftijd verhogen is gewoon voor veel mensen een hogere kans minder te kunnen genieten van hun pensioen. Daarbij komt dat wat gerda zegt ook waar is. We hebben tenslotte premie moeten afdragen.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 14-10-’10 07:51
zuster_klivia

Ik ben ook anti-alles dat neigt naar dwang. Maar niet werken omdat je daar geen zin in hebt? Als je dat wilt, moet je ook gewoon lekker jezelf bedruipen vind ik. Kom op zeg! Ik werk me nl elke dag weer 3 slagen in de rondte nl.

zuster_klivia, (URL) - 14-10-’10 07:54
Mantis

Ik heb zowiezo weinig vertrouwen in dit kabinet…..

Mantis, (E-mail ) (URL) - 14-10-’10 08:48
klaproos

hihi zo ken ik je weer,

jawel rene een hoop ellende ik blijf achter mijn vorige reactie staan,
balkenende weg, dat was te denken toch:-) zo gaat dat..
en deredding..
ach over wwk week is iedereen het weer vergeten rene….

ellende niets dan ellende,
ik heb geen tv meer aan hoor:-)

klaproos, (E-mail ) (URL) - 14-10-’10 09:10
Bart

Donner vindt dat het moet, jij vindt dat het niet moet. En ik ? Ik heb een hekel aan dwang :-)

Het heeft niets meer met willen te maken, maar alles met onbetaalbaar worden …..

Bart, (E-mail ) (URL) - 14-10-’10 09:46
Jo_Landa

Bij de reactie van NickN las ik i.p.v. Raad van State in eerste instantie Raad van Satan, haha, tekenend…

Ik ben 32 jaar, heb na mijn vwo rechten en psychologie gestudeerd, ben van beide studies in het bezit van de propedeuse en een groot gedeelte van het doctoraal. Naast de Nederlandse taal beheers ik ook de Engelse taal uitstekend, daarnaast spreek ik goed Duits en Frans. Het is voor mij VOLSLAGEN ONMOGELIJK om werk te vinden. Ik heb zonder dollen in de afgelopen maanden honderden sollicitaties verstuurd, maar ze eindigen allemaal met een mailtja waarin staat: “Dank voor uw sollicitatie. Helaas…” Dat zijn dan nog de bedrijven en instellingen die in elk geval het fatsoen hebben om je op de hoogte te houden van je sollicitatie.
Wat ik wil zeggen is: Het is een schande dat er door bewindslieden wordt gezamikt dat je MOET doorwerken na je 67e (het klinkt bijna als een misdrijf als je dan eens lekker tijd voor jezelf/je partner/je (klein)kinderen wilt vrijmaken), terwijl er GVD niet eens werk is voor jongeren. K-kabinet.

Jo_Landa, (URL) - 14-10-’10 10:08
Fokkio

Respect voor mensen die het vertikken om te werken kan ik niet opbrengen. Ieder die kan moet z’n steentje bijdragen en proberen z’n eigen brood te verdienen. Maar doorwerken tot je 67e of wie weet nog wel later ben ik ook erg op tegen. Om dezelfde reden als jij. Wat valt er nog van je pensioen te genieten als je áfgewerkt bent. Straks wordt je maar 66. En bovendien is het belangrijker dat de jeugd aan het werk komt.

Fokkio, (URL) - 14-10-’10 18:10
Peter

Des te meer mensen die niet willen werken maar wel een uitkering als hun recht zien, de meer jij mag afdragen van je salaris en je nog langer mag doorwerken.

Peter , (E-mail ) (URL) - 14-10-’10 18:25
rietepietz

Je vergeet dat mensen tegenwoordig meestal pas gaan werken als ze in de 20 zijn , dat de arbeidsomstandigheden ruim verbeterd zijn én dat er ook nu genoeg mensen zijn die al vóór hun 65 st jaar op zijn , die komen dan gewoon in de ziektewet en daaropvolgende regelingen terecht , dat zal niet anders zijn als de AOW leeftijd omhoog gaat .
Mijn Henk begon met een 50 urige werkweek , (op zaterdagochtend ook werken ) De meeste jonge mensen zeuren teveel !onze “collega’s werken nu 46 uur per week met véél meer vakantiedagen en veel méér hulpmiddelen .Henk en ik werken nog stééds regelmatig ( hij is nu 74 ) en we doen dan werk waar veel jonge mensen te belazerd voor zijn omdat je er niet rijk van kunt worden .
Bij ons thuis huldigden onze ouders de stelling “wie niet werkt zal ook niet eten “ en daar ben ik het ruim mee eens ,althans als men gezond van lijf en leden is !

rietepietz, (E-mail ) (URL) - 15-10-’10 12:38
rietepietz

Oei foutje , er had moeten staan in regel 7 van mijn vorige reactie “onze collega’s werken nu 36 uur “

rietepietz, (E-mail ) (URL) - 15-10-’10 12:40
madbello

En denk maar niet dat het toevallig was dat Donner de pensioefondsen aan de wilgen hing!
Dat komt wel heel toevallig goed uit om ons langer te laten werken, plus dat we een stuk minder zullen krijgen dat ze ooit ons hebben voorgespiegeld.

Maar wat een metamorfose hier, schok er van.

madbello, (E-mail ) (URL) - 16-10-’10 13:19
frank103

Donner met vervroegd pensioen sturen of hem opsluiten in een inrichting tot 67?

frank103, (URL) - 16-10-’10 17:09
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.