Geen rotzooi!

Ik ben tegen kernenergie.

En ik weet dat het steeds meer gebruikt gaat worden, helemaal als ze de europese markt ook helemaal gaan vrijgeven.
En ik weet ook dat bijvoorbeeld Finland er honderd procent voor gaat, en steeds meer landen zullen volgen.
En het zal heus waar stukken veiliger zijn dan het was ten tijde van Tsjernobyl.

Maar toch.
Er komt afval van, dat duizenden jaren levensgevaarlijk blijft.
En zolang er geen andere oplossing is dan radioactief materiaal opslaan, blijf ik er tegen.
En ik vind dat mensen die het wel veilig vinden het spul dan maar op moeten eten, dat is ook een oplossing.
En CO2 opslaan vind ik ook wat van niks.


Rene Vrijdag 12 November 2010 at 12:00 am | | Smurf

negentien reacties

Zon-nebloem

Een fijne vrijdag en voor straks een leuk weekend, want ik ken niks over dit onderwerp…

Zon-nebloem, (URL) - 12-11-’10 05:41
Peter

Kijk dat vind ik nou met Asielzoekerts,als iedereen die ze graag in Nederland heeft er nou één of twee in huis neemt, is ook een oplossing.

Peter , (E-mail ) (URL) - 12-11-’10 07:20
Redstar

Ik ben ook tegen. Helas gaat men hier een 2de bouwen. Dat gaat gewoon door. De meeste mensen die je spreekt zijn tegen, maar volgens de media is er een groot draagvlak onder de bevolking.

Redstar, (E-mail ) (URL) - 12-11-’10 07:47
gerdaYD

Ik ben het volkomen met je eens René, op àlle punten! Nochtans ligt de oplossing voor de hand: er is genoeg schone energie, je moet alleen de wil hebben (en héél wat minder winstbejag) om het te ontwikkelen…

gerdaYD, (E-mail ) (URL) - 12-11-’10 08:16
zuster_klivia

Hmmm, ik zie er wel de positieve kanten van. Moet ik het nou opeten? Nee toch? Want dan ben ik voortaan een glow-in-the-dark-zuster. Wel erg handig. Dat dan weer wel.

zuster_klivia, (URL) - 12-11-’10 08:33
de echte Erwinius

Ok ok, ik zal het maar eerlijk zeggen, ik ben inderdaad een mannenpapdrinker pur sang. Laat het klotsen door mijn keel, het liefst van negers het liefst heel veel. Heeft er nog iemand een stier over die ik mag bevredigen. Ja trouwe lezers, ook jullie lid is welkom.

de echte Erwinius, (URL) - 12-11-’10 09:32
Terrebel

Kernenergie op zich mag dan wel schoon zijn, het afval is dat zeker niet. Tot er een afdoende oplossing gevonden is lijkt mij de beste oplossing voor het vraagstuk als mensen simpelweg wat minder energie zouden verbruiken. De meeste consumenten blijken een besparing van zo’n 20 procent vrij makkelijk te kunnen bereiken. Dat scheelt.

OT:
zucht Sorry René en de échte reageerder op dit weblog. Er is blijkbaar even niets te doen in Haarlem waardoor degeen die zich hier nu ‘de echte Erwinius’ noemt zich te pletter verveelt. Maar we weten wie het is. En de politie weet het ook…Hij is al eerder veroordeeld voor ondermeer stalken en agressief gedrag. De arme jongen. En nee, het is niet Eric Lucassen…;-)

Terrebel, (URL) - 12-11-’10 09:40
Chantal

Je vindt heel veel niets, maar kom dan met goede bruikbare alternatieven die al het andere overbodig maken, dat ontbreekt er vaak aan bij de mensen die klagen en tegen zijn…

Chantal, (E-mail ) (URL) - 12-11-’10 09:55
de echte Erwinius

He Terrebel, lekkere kleine muppet van me! Moet je je niet schminken? Ik zou het maar gauw doen want zonder die troep op je gezicht ben je net een trol. LOL. Speel je vaak met de piemel van Renesmurf? Jij bent zijn favoriet he? Je bent in ieder geval bijna net zo groot.

de echte Erwinius, (URL) - 12-11-’10 11:33
Fokkio

Als ze het gaan eten blijven er inderdaad niet veel mensen over die ervoor zijn :-) Maar is geen oplossing voor de radioactiviteit van het spul. We kunnen gewoon beter zsm over op schone energie, laat ze daar maar geld in steken.

Fokkio, (URL) - 12-11-’10 12:40
Barrie

As je alle woestijne vol zonnepanele zet, dan heb je genoeg energie voor de hele wereld.

Barrie, (E-mail ) (URL) - 12-11-’10 12:41
klaproos

weet jij wat je eet, en waar het bvandaan komt, en waar het mee klaargemaakt is…..

ik denk dat je meer rotzooi binnenkrijgt dan je lief is rene :-)

klaproos, (E-mail ) (URL) - 12-11-’10 12:58
BERT&RI@

Maar wat is dan de oplossing????

BERT&RI@, - 12-11-’10 13:07
ollie

Daarom moet het onderzoek naar kernfusie , zoals de Zon opgedreven worden ! da’s veel veiliger en gezonder !

ollie, (E-mail ) - 12-11-’10 13:19
Liesbeth

Ik ben er niet tegen omdat het belangrijk is voor de ontwikkeling van kernfusie wat echt schoon is en een onuitputtelijke energiebron.

Liesbeth, (E-mail ) (URL) - 12-11-’10 14:07
Jaap

Leuke discussie; maar: Wat zijn die schone alternatieven dan? Een windmolen? Nee (er is meer of evenveel energie nodig om dat ding te maken dan hij oplevert). Zonne energie dan? Nee, die panelen maken wel schone energie, maar zijn verre van schoon als ze opgeruimd moeten worden, radioactiviteit enzo. Om nog maar te zwijgen over het stimuleren van slavernij) Kernfusie, dat is het! (met het risico een zwart gat te creeren waar de hele wereld in verdwijnt, problem solved!!)

Maw Ik ben ook niet voor, maar het is op dit moment mogelijk het beste alternatief. Laten we eens meer tijd, geld en aandacht spenderen aan het maken van energie zuinigere zaken; daar zit naar mijn mening de echte winst op dit moment…

Jaap, - 12-11-’10 14:21
mantis

Ik ben zeker niet tegen… Zeker niet voor medische toepassingen! Vergeet niet al die mensen met kanker ed die bestraald moeten worden.

mantis, (E-mail ) (URL) - 12-11-’10 16:13
madbello

1000de jaren??? zeg maar gerust 100.000de jaren op zijn minst.
Ik ben juist voor en die afval lekker op de maan of de ruimte schieten.

madbello, (E-mail ) (URL) - 13-11-’10 10:39
Monique

Ook ik ben tegen Rene, altijd al. Ik liep als beginnende tiener mee te bléren op het Malieveld. Kernafval vergaat niet en je kan het gewoon nergens kwijt. Hoe ironisch, kanker bestrijden dmv kernenergie terwijl dat ook zoveel kanker veroorzaakt. Zonne-energie en windmolens…werkt prima. Weg met die kerncentrales.

Monique, (E-mail ) (URL) - 13-11-’10 16:12
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.