Enigszins

Ik vind smartegeld belachelijk.
Ik zou smartegeld weigeren, dat zeg ik nu al.
Ik hoef het niet, ik wil het niet.

En ik vind dat een ieder die dat aanneemt geen knip voor de neus waard is.
Het leed is geleden, en dan dient er gestraft te moeten worden.
Nou, daar kan ik nog enigszins inkomen.

Maar geld aannemen, als vergoeding.
Dat zie ik als achteraf betalen.
En leed is niet te koop, ook niet achteraf.
Mijn leed niet in elk geval, dat is met geen enkele straf te vergoeden.

Rene Vrijdag 13 April 2012 at 12:00 am | | Smurf

zeventien reacties

zuster_klivia

Wij zijn al maanden in conclaaf met de rechtsbijstandverzekering. Door een verkeerde behandeling van de fysiotherapeut, heeft Vlam 5 maanden geen inkomen gehad, hij kon namelijk niet werken, was gehandicapt omdat die oetlul zijn rug nooit zo had mogen manipuleren. In die 5 maanden hebben we veel extra kosten moeten maken (manuele therapie, hulpmiddelen, medicatie) én zijn we lekker de schulden ingeschoten omdat we van mijn salaris alleen niet kunnen leven.

Dus wij zijn geen knip voor onze neus waard als we geld zouden aannemen van die verzekering straks?

Vind je dat niet een heel klein beetje kort door de bocht René?

zuster_klivia, (URL) - 13-04-’12 07:32
Sjoerd

Ik denk dat smartegeld niet alleen een geldelijk gewin is, maar ook moet bijdragen in de kosten van een eventuele genezing.

Sjoerd, (URL) - 13-04-’12 07:39
Di Mario

Misschien bedoelt Rene wel iets anders dan jij. Wat jij bedoelt is materiele geleden schade. Rekeningen die moeten betaald worden. Dat is wat anders dan als die rekening betaald zijn daarna nog zeggen. Ik had last van mijn rug, jij bent de schuldige. Alle rekeningen heb je nu betaald. Nu wil ik nog geld omdat ik niet ehhhhhhhh, een paar weekenden uit heb kunnen gaan met vrienden. (Ik noem maar wat) Ik denk dat Rene dat bedoeld. Denk ik.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 13-04-’12 07:42
Bertie

Leed is idd niet in geld uit te drukken maar een beetje genoegdoening afgezien van aantoonbare materiel schade vind ik wel op zijn plaats.
Daders mogen best voelen dat ze verkeerd bezig waren, is het niet in hun hoofd dan in hun beurs. Belangrijk is ook de hoogtes van de bedragen; het eisen van overcompensatie riekt naar graaizucht.

Bertie, (URL) - 13-04-’12 08:29
Redstar

Ik ben het helemaal met je eens, alhoewel ik ook andere redenen heb.
En dan nog, vaak hebben daders niet eens zoveel geld als ik wel eens zie dat er geeist wordt. Het slaat totaal nergens op.
Lust naar geld..

ot: je link verwees naar een nieuwsitem van de dag zelf. Gister, de 12de was er niets te vinden.

Redstar, (URL) - 13-04-’12 08:49
gerdaYD

Tja, geld maakt niet gelukkig en smartgeld al zeker niet: je krijgt er nooit voor terug wat je ooit verloor…

gerdaYD, (URL) - 13-04-’12 09:19
klaproos

rene ik vind dat je kort door de bocht gaat met dit soort kwetsende uitspraken, misschien denk je daar tóch niet goed over na…

klaproos, (URL) - 13-04-’12 09:28
dharson

ik vind het kort door de bocht.

dharson, (URL) - 13-04-’12 09:42
Bart

Smartegeld zou niet nodig moeten zijn. Dat is heel wat anders. Als het leed dan toch is geleden, mag er best wat tegenoverstaan.

Bart, (URL) - 13-04-’12 11:31
frank-103

Als je naar Amerikaanse toestanden kijkt, ja, dan slaat het nergens op. Maar in Nederland is smartegeld vaak een gedeeltelijke vergoeding voor gemaakte en te maken kosten, en kan het best zijn dat je die moet afdragen aan je werkgever omdat die ook kosten maakt doordat jij bijvoorbeeld niet kunt werken.

frank-103, (URL) - 13-04-’12 12:10
Marjolijn

Wel erg kort door de bocht, zoals jij het stelt.

Marjolijn, (URL) - 13-04-’12 12:17
linda

ik ben het niet met je eens,
na een zwaar ongeval heb ik “smartengeld” gekregen
de extra losten konden er net uit!

linda , (URL) - 13-04-’12 14:48
Gisella

Ik denk dat je verder kijken moet. Manlief is heel wat jaar geleden geslagen door een knaap en daardoor een gehoorbeschading en nog meer letsel opgelopen. Een gehoorappaat krijg je dan wel in de basisverzekering maar zijn salaris viel weg hij kwam in de bijstand enz enz ja ik vind dat hij het recht had op het bedrag wat hij kreeg en ik vind hem er niet minder om.

Gisella, (URL) - 13-04-’12 16:03
Linda

Ik ben het niet met je eens…..Geld maakt niet alles goed, het leed gaat niet weg en de pijn en het verdriet blijven, maar het geld maakt het wel makkelijker om gemaakte kosten en alles wat er uit voort vloeit op te vangen…en de dader moet weten dat wat hij gedaan heeft niet ongestrafd voorbij gaat….

Linda, (URL) - 13-04-’12 16:24
hanscke

Dus als iemand jouw auto in de prak rijdt hoef jij gen verzekeringsuitkering? Het leed is dan al geschied en kan toch niet meer ongedaan worden.

hanscke, (URL) - 13-04-’12 18:22
lien

Nee, leed is niet te koop en zo moet je het ook niet zien! Groot leed is niet te vergoeden en kan ook niet te niet gedaan worden. Niemand ontvangt smartengeld voor zijn/haar plezier.

lien, (URL) - 13-04-’12 19:15
rietepietz

Smartengeld wordt vaak verward met een vergoeding om aangedaan leed te vergoeden .Als iemand door de schuld van een ander bijv. invalide is geworden kán ik me voorstellen dat een flink bedrag nodig kan zijn om het leven weer leefbaar te maken . Wie invalide ismoet voor doodgewone dingen vaak veel kosten maken en in zo;n geval vind ik “smartengeld “zeker terecht ,zo iemand moet mogelijkheid hebben álle benodigde hulp te kunnen betalen .

rietepietz, (URL) - 15-04-’12 18:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.