Voor het SteRRebos

Het Sterrebos in Winschoten heeft een nieuwe ingang gekregen.Het Sterrebos dateert uit 1826 en is een heus rijksmonument.Onregelmatig, om de zoveel jaar, wordt het bos opgeknapt, en als afsluiter van de laatste update is er een hekwerk geplaatst bij deze ingang.Ooit lag daar een rijtje zwerfkeien, en later werd het afgesloten middels twee ongeveer een meter hoge hekken, waar men lastig met fiets door kon, maar wandelend ging het prima.En vanaf nu dus dit.Ik kom al in dit bos zolang ik me kan heugen, dat zal een jaar of 35 zijn.Met al mijn honden heb ik daar gewandeld, en tegenwoordig dus dagelijks met Quandy.Behalve de tweeeneenhalve week dat ik op vakantie ben, op de dag van vertrek maak ik altijd nog een laatste ronde, en op de dag van thuiskomt altijd meteen mijn eerste weer.Op zaterdag 15 september wordt het geopend.
De muurtjes stonden er al een tijdje, de hekken zijn er vrijdags geplaatst, dus u ziet nu een superactuele log.De afsluiter is minder actueel, maar wel van hetzelfde sterrebos, waar men overigens van alle kanten in kan.

Rene Zaterdag 15 September 2012 at 12:00 am | | Smurf

twaalf reacties

frank-103

Het is de vooruitgang, een hek plaatsen bij het bos. Misschien gaat het net als de parken hier, na zonsondergang geen toegang meer ivm de veiligheid.

frank-103, (URL) - 15-09-’12 01:07
Marjolijn

Op foto 5 is goed zichtbaar dat het bordje met de openingstijden nog moet komen.
Dat zal dan vandaag nog wel komen.
Fijn voor de omgeving, geen ongein meer s’nachts in het bos.

Marjolijn, (URL) - 15-09-’12 05:50
Di Mario

‘s nachts niet meer in het bos… Dat zou toch jammer zijn voor de jeugd met hun stiekume liefdes. Hoe vaak ik vroeger niet in het park en of bos heb gelopen…..

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 15-09-’12 07:10
Chantal

jammer dta het een wat saaie entree is

Chantal, (URL) - 15-09-’12 08:29
Sjoerd

Waarschijnlijk wordt in die opening van dat muurtje nog een gedenksteen of zoiets geplaatst

Sjoerd, (URL) - 15-09-’12 09:12
Grietje

Mooi zo’n parkje naast de deur.

Grietje, (URL) - 15-09-’12 10:31
Grietje

trouwens, ik fotografeerde deze week sterremos uit het spaarbankbos :)

Grietje, (URL) - 15-09-’12 10:32
hanscke

Een hek geeft cachet. Het hoeft niet noodzakelijker wijze op slot. Ik heb ook een hek voor mijn huis, gewoon omdat ik het mooi vind. Het is nooit op slot, hoewel dit wel kan.

hanscke, (URL) - 15-09-’12 11:42
rietepietz

Heerlijk zo’n bos dicht in de buurt en al helemaal als hondebezitter natuurlijk !
Ik hoop dat het hek niét binnen afzienbare tijd gebruikt zal worden om de boel af te sluiten voor niet betalende bezoeker ,vaak is zo’n hek een indicatie dat men toegangsgeld wil gaan heffen !

rietepietz, (URL) - 15-09-’12 12:58
Linda

Ik vind het wel wat hebben zo’n mooi hek, het is wel ideaal dat je zo dicht bij huis een bos hebt om lekker met Quandy te wandelen. Het bos is met de sneeuw ook erg mooi, hopelijk zien we dat deze winter weer.

Linda, (URL) - 15-09-’12 19:17
ria

Een hek is erg handig omdat je gewoon dan de boel af kunt sluiten, daarvoor hebben wij er ook eentje, dat niet iedereen zomaar je erf op kan lopen en de hond eraf kan ;-)

ria, (URL) - 15-09-’12 21:40
Sheila

hopelijk voor jou is het hek er niet geplaatst ivm met de privatisering, dat ze de kosten van het opknappen gaan verhalen op de bezoekers.

Sheila, (URL) - 16-09-’12 18:19
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.