Leuk is andeRs

De Partij voor het Noorden in de gemeente Oldambt wil dat er permanent cameratoezicht komt op en rond het Marktplein in Winschoten.
Vanwege de branden van de afgelopen maanden hangen er nu tijdelijk camera's.
Volgens de Partij voor het Noorden zorgden de camera's in korte tijd voor een groter gevoel van veiligheid bij inwoners en ondernemers.
Burgemeester Pieter Smit heeft laten weten permanent cameratoezicht een interessant idee te vinden.Onze burgemeester is er eentje van D66, en D66 heeft nooit een mening.
Hij vindt het een "interesant idee"

Wil het volk het wel dan is die voor, wil het volk het niet dan is die tegen.
Ik heb wel een duidelijke mening, ik ben tegen.

De camera`s zijn er komen te hangen in verband met de branden.
Nu de branden voorbij zijn mogen de camera`s wel weer weg.

We hebben het al eeuwenlang gered zonder in de gaten gehouden te worden.
En ik hou er niet van om in de gaten gehouden te worden.
Ik hecht veel waarde aan mijn privacy en ook veel waarde aan vertrouwen.

De gemeente moet zijn inwoners kunnen vertrouwen, en alle gasten die langskomen ook.
Men moet uitgaan van vertrouwen.
En natuurlijk zal dat door een enkeling geschonden worden, en dat zal heus wel zo blijven als de camera`s blijven hangen.

En het intereseert me niet wat het kost, ik vind ze nu al te duur.
Weg met die krengen, ze benauwen me.

Rene Donderdag 18 Oktober 2012 at 6:00 pm | | Smurf

tien reacties

Linda Kwakernaat

Ik begrijp je tegenzin, de andere kant van het verhaal is als je niets te verbergen hebt …
Het is wel griezelig je kan geen stad in of uit rijden of je word gefilmd

Linda Kwakernaat, (URL) - 18-10-’12 19:37
Di Mario

Nou hier hangen ze wel. En wat hebben ze aan de beelden. Niets, want ze zijn te onscherp. Dus veiligheid.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 18-10-’12 19:47
frank-103

Ik heb niks te verbergen, dus als camera’s helpen de algemene veiligheid te verbeteren vind ik het best.

frank-103, (URL) - 18-10-’12 21:04
Sjoerd

Ik heb niets te verbergen op straat. Ik vind de straat een publieke ruimte en voor mij mogen daar best camera’s hangen als dat de veiligheid ten goede komt.

Sjoerd, (URL) - 18-10-’12 21:11
tagrijn

Iedere zichzelf respecterende gemeente heeft in het stadscentrum overal camera’s hangen. Voor de vieiligheid van de burger en de winkeliers. Wie niets te verbergen heeft kan daar toch geen bezwaar tegen maken? Er zijn al heel wat winkelovervallen mee opgelost.

tagrijn, (URL) - 18-10-’12 21:45
Terrebel

Camera’s hebben nog nooit geholpen tegen zakkenrollers, terroristen of pyromanen. Ik zie geen reden waarom cameratoezicht nu opeens wèl zou werken. En ook de gemeente Oldamt niet. Zeker weten. Het is puur een kwestie van marketing. ‘Als ik wil worden herkozen geef ik de burgers wat ze willen en de burgers willen camera’s.’ 30 Jaar geleden zou de burgemeester door de meeste burgers nog voor fascist zijn uitgemaakt.

Terrebel, (URL) - 18-10-’12 22:02
oma

Ha Rene,

Van mij mag het, ik heb niks te verbergen.
Maar dan moet er wel wat gedaan worden als er wat gebeurd. oma

oma, (URL) - 18-10-’12 22:54
Marjolijn

Tja ze hangen overal, en als je niets te verbergen hebt is het niet erg.
Gewoon even naar zwaaien als je langs loopt, ook leuk voor degene die de banden bekijkt.

Marjolijn, (URL) - 19-10-’12 05:54
Bertie

Het is meer een gevoelskwestie. Ik heb ook niets te verbergen en van mij mogen ze alles volhangen maar dan wel met de allerbeste apparatuur zodat een eventuele onverlaat herkenbaar te filmen is. Maar kennissen stellen: het gaat om het idee dat je in de gaten gehouden wordt, dat wekt juist extra wantrouwen.
Tja, wat is wijsheid?
We leven tenslotte niet meer in de voorbije eeuwen
of
het was goed zoals het was.
Wie kan het zeggen?

Bertie, (URL) - 19-10-’12 10:15
rietepietz

Het lijkt me zo gek nog niet dat een burgemeester zich richt op wat “het volk wil” is het volk tegen dan voert hij dat uit , is het volk voor dan viert hij dat óók uit ! Hij vertegenwoordigd immers de burgerij !
Dat men eeuwenlang géén camera’s had is natuurlijk ook niet echt een argument , men heeft het ook eeuwenlang zonder computers gedaan , en zonder electriciteit …en zonder auto’s en zo kan ik nog wel een uurtje doorgaan ! Wat jij graag wilt is dat de bugemeester net als jij tegen is ,óók als de meerderheid voor is !

rietepietz, (URL) - 20-10-’12 11:23
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.