Pakhuis deR Kazen

Als kind zijnde begreep ik kaas nooit zo.
Op zich was het wel lekker, op brood en zo, maar het plakje dat ik zo nu en dan bij de melkboer kreeg was tongstrelend.
Later kwam ik er achter dat ik jonge kaas mocht proeven, en dat mijn ouders altijd oude kaas kochten omdat zij dat lekkerder vonden.

Vanaf dat ik daar achter kwam eet ik dus brood met jonge kaas.
Thuis nooit, maar wel altijd op school, en later op het werk, tot het einde der tijden.



En nu woon ik boven een kaaspakhuis!
Eerder zaten hier beneden een groenteboer en een poelier.
En sinds tijden is de kip ingeruild voor kaas, en dat ligt mij beter.



40 Soorten  kaas, dat is veel!
En ik besloot om ze allemaal eens te gaan proeven.
Ik vroeg een lijst met alle soorten kaas, en dat zijn er zelfs meer dan 40, en ik begon met het bestellen van een pond van nummer 1, en dat betreft jonge kaas.



En dan start ik bij deze even een nieuwe rubriek, genaamd: kaas!



Als deze homp op is koop ik nummer 2 van de lijst, en zal loggen wat ik er van vind.



Kaas nummer 1 = jonge kaas, en lekkerder kaas ken ik, vooralsnog, niet!
En welke kaas vindt u nou het lekkerst?

Rene Woensdag 20 Februari 2013 at 6:00 pm | | Smurf
Gebruikte Tags:

dertien reacties

Door

Oh, dat is iets voor mij! Ik ben dol op kaas, maakt niet uit welke. Heerlijk!!

Door, (URL) - 20-02-’13 18:42
Marjolijn

Jong, belegen, oude kaas,smeerkaas, alle soorten zijn lekker.
En alle uren van de dag, op de boterham, bij de warme maaltijd, in de avond als hartig hapje.
Ik wissel ook graag met de verschillende smaken.

Marjolijn, (URL) - 20-02-’13 19:09
zuster_klivia

Ik ben gek op kaas. Favoriet? Oude geit en Parmezaan.

zuster_klivia, (URL) - 20-02-’13 19:31
ria

Hier nog een kaas gek hoor, ik ben benieuwd! Jonge vind ik ook altijd erg lekker, eigenlijk de meeste wel, maar er komt vast wel iets voorbij dat ik nooit geproefd heb.

ria, (URL) - 20-02-’13 20:25
rietepietz

Een pond van een onbekende kaas lijkt e best veel, áls het niet smaakt ben je er lang mee bezig om dat op te krijgen. maar misschien mag je proeven vóór je een pond af laat snijden!
Bijna alle Hollandse vind ik wel lekker , een stukje brie gaat er ook wel in maar met Franse kaas heb ik verder niet zo veel op!

rietepietz, (URL) - 20-02-’13 20:56
ada

Ik ben een echte kaaskop. Eigenlijk vind ik alle kaas lekker en daarom wissel ik af. Elke week een andere leeftijd ;-) heerlijk.

ada, (URL) - 20-02-’13 21:14
Sjoerd

Geef mij maar een Oude Amsterdammer, of een blauwschimmelkaas, Geitenkaas of een Emmentaler gaat er ook goed in.

Sjoerd, (URL) - 20-02-’13 21:27
די מריו

Op brood hem ik meestal jong verlegen of konijnenkaas ;-) Maar voor op de zalm gebruik ik liever oude kaas. Zo is er voor elke maaltijd wel een andere smaak.

Love As Always
Di Mario

די מריו, (URL) - 20-02-’13 22:17
oma

Ha Rene,

Leuk onderwerp.
Misschien ontdekken we via jou een aantrekkelijk soort, nu ga ik voor belegen. oma

oma, (URL) - 20-02-’13 23:03
Frank-103

Hoi René,
Ik eet het liefste jonge kaas of licht belegen, oude kaas vind ik vies. Ik koop ook maaslander, Leerdammer of edammer, heerlijk. Dat geldt ook voor komijnekaas, mosterdkaas of brie of camembert.
Vrgr

Frank

Frank-103, - 20-02-’13 23:35
Linda

Ik ben fan van jonge kaas. Wat dapper dat je alle kazen n de winkel gaat proberen, zijn dat alleen Nederlandse kazen?

Linda, (URL) - 21-02-’13 01:19
hanscke

Een hele uitdaging om alle kazen te gaan proberen. Wat nu als je heel veel zin krijgt in jonge kaas, maar deze is niet aan de beurt omdat kaas 17 geprobeerd moet gaan worden. Als je af gaat wijken van de regel alle kazen proberen kom jer niet door. Ik ben erg benieuwd hoe je dit dilemma gaat oplossen. 40 weken geen lekkere jonge belegen kaas is wel erg lang.

hanscke, (URL) - 21-02-’13 13:23
Renesmurf

Nee.

Renesmurf, (URL) - 21-02-’13 16:34
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.