Stukje GRaskaas
Ik was even de tel kwijt geloof ik.
Nou ja, geen zin in bijhouden en opsmurfen, wel taggen, dus toch bij elkaar.
Evengoed, na het debacle van de niet goed weg te krijgen OVERJARIG.
Na een paar dagen ging het me steeds meer tegenstaan en ik overhandigde de overjarige aan mijn ouders.
En ik ben zelf wel toe aan wat GRASKAAS.
Er zit een smaaktje aan.
Best een lekker smaakje.
En je zou denken dat het een beetje naar gras smaakt.
Als ik fantaseer over hoe gras zou smaken dan komt dit wel in de buurt.
Dat kan natuurlijk ook door de naam graskaas komen.
Ik heb nog nooit gras geproefd, of het maakte geen indruk.
Hoe dan ook, GRASKAAS is wel een blijvertje.
Ik zal het in de toekomst vaker bestellen, als ik de lijst afgewerkt heb.
vijftien reacties
Deze graskaas lijkt me lekkerder dan de vorige kaas die je had. Ik vind oude kaas echt wel lekker maar niet iedere dag op mijn brood.
Leuk, niet, steeds wat anders ontdekken? Soms is het een fijne verrassing en soms niet. Hoe dan ook: altijd proberen want anders zul je het nooit zeker weten.
Dan moet je er zeker nu lekker van smullen, want over een poosje is er geen graskaas meer en moet je weer wachten tot volgend jaar.
Graskaas(en boter) wordt bereid van de melk van koeien die, na de stalperiode in de winter, weer voor het eerst in de wei lopen en vers gras eten. Dat maakt het wat romiger en zachter
Graskaas vind ik heerlijk. Maar je zou misschien een kleiner stukje kunnen nemen, René? Als alleenstaande eet je toch minder en dan kan je vaker wat anders proberen.
48+ dat is een lekker vet graskaasje, ik hoop dat je er van geniet. Voor mij toch liever die oude kaas.
Graskaas is één van onze favoriete kazen die helaas in Spanje niet te krijgen is. Daarom nemen we wel eens een stuk mee, zoals afgelopen woensdag toen we weer naar Málaga vlogen (zie laatste log). Hartelijke groeten van twee kaasliefhebbers vanaf de Cosdta del Sol.
Grtz Mara
Verse jonge graskaas is inderdaad lekker hoor. Die oude kaas is bij de borrel lekker pittig, maar ja smaken verschillen he.