Geschiedenis

Winschoten, afgelopen winter:Amsterdam, afgelopen hemelvaartweekeinde.Een gek dak boven een binnenplaatsje dat het Scheepvaartmuseum vormt.En ik heb altijd problemen met de sluitingstijd, in museums, dat komt omdat ik altijd alles op mijn eigen gemakje tot me wil nemen.En dan zoek ik me soms suf hoe ik toch boven ben gekomen!Zo heel vaak zie ik geen schilderijen, dus dat moment wilde ik op deze wijze even vastleggen.Ik had echter geen tijd, en zin, om deel te nemen aan het interactieve, zit maar overal met je tengels aan, gedeeltje van het museum.mja, soms denk ik wel eens, voor mij hoeft dat allemaal zo niet.Maar ach, een mens is er wel eens een weekeindje uit.En onderweg haastend naar uitgang stond ik hier nog heel even bij stil.Heel even maar, geen tijd voor verder onderzoek, en het staat er echt.En het werd verder vast nog wel een leuke dag.

Rene Zaterdag 17 Augustus 2013 at 12:00 am | | Smurf

zeventien reacties

frank-103

Ja, het zal vast een leuke dag geweest zijn! Ik heb niet snel moeite met sluitingstijden omdat ik altijd erg loop te plannen, het kost mij veel moeite om zonder horloge rond te lopen.

frank-103, (URL) - 17-08-’13 00:35
Marjolijn

Moeite met de sluitingstijden…..
Enige remedie is wat vroeger gaan kijken, of niet te veel op een dag willen doen.
De foto’s van het glazen dak zijn mooi…!!

Marjolijn, (URL) - 17-08-’13 05:43
Sjoerd

Ik ben overal het liefste als eerste binnen. Dan heb ik tijd genoeg… Het kijkje onder de brug vind ik wel mooi.

Sjoerd, (URL) - 17-08-’13 07:39
Di Mario

Dat doorkijkje naar het water vind ik wel mooi. Een hele belevenis zo’n bezoekje met jou in het museum lijkt mij.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 17-08-’13 07:41
Redstar

in een muzeum zal je mij zelden tot nooit aantreffen. Ik heb er geen rust voor, en ben liever buiten.

Redstar, (URL) - 17-08-’13 09:09
ria

Ik ben er ook niet zo dol op. Buinnenkort weer sneeuw, tot we dat ook weer zat zijn ;-)

ria, (URL) - 17-08-’13 10:03
karel

ha die Rene
leuke serie en dat kijkje onder de brug is ook mijn favoriet
ik ben ook wat meer een man van de klok , maar dat is mede door het werk
als ik vrij ben zo als nu kijk ik alleen of het donker wordt en is de dag voorbij
geniet het weekend

karel, (URL) - 17-08-’13 12:36
lien

Het is sneu als je bij een museum aankomt en ze gaan net sluiten. Dat is mij al een paar keer overkomen, maar ja ik plan ook niet alles. En rustig de tijd hebben en ronddwalen en eventueel nóg een keer (en het liefst als het niet te druk is) dat doe ik heel graag.

lien, (URL) - 17-08-’13 12:39
Therese

Je hebt in ieder geval mooie foto’s gemaakt. IK ga er beslist ook een keertje naar toe, maar ik zorg wel dat ik voldoende tijd heb, Al is het maar dat de musea tegenwoordig een kapitaal kosten.

Therese, (URL) - 17-08-’13 20:16
Han

Daar heb ik ook vaak last van ik ben een kijk dier, en kan ook ergens heel lang naar kijken.. ;-)

Han, (URL) - 17-08-’13 21:25
Leibele

Mooi dak, zou het zelf wel willen hebben.

Leibele, (URL) - 17-08-’13 22:48
Hans

Je moet er de tijd voornemen, dus op tijd beginnen.
Maar soms is er zoveel, dat ik het maar bij de plaatjes hou. Hans

Hans, (URL) - 17-08-’13 22:51
karel

ja er is veel moois om ons heen en nog meer in de wereld
je moet het zien , en beleven
ok smaken verschillen , maar dat maakt het niet minder mooi
ik sluit af en zeg slaap wel

karel, (URL) - 17-08-’13 23:35
Aly

Mooie details heb je vastgelegd Renee.
Het doorkijkje met het water is wel spannend.
Leuke impressie van jouw museum dagje .
:)

Aly, (URL) - 17-08-’13 23:40
rietepietz

De schilderijen hadden waarschijnlijk wel wat extra foto’s waard geweest , wat ik er van kan zien is echt mooi! Voortaan maar wat vroeger gaan zodat je meer tijd hebt om alles op je gemak te zien!

rietepietz, (URL) - 18-08-’13 14:43
Linda

Wat een mooie foto’s, vooral dat aparte dak van ijzerwerk…ook dat doorkijkje met het water is mooi…een bijzondere serie

Linda, (URL) - 19-08-’13 02:15
Daan

Was toevallig afgelopen weekend in het scheepvaart museum in Amsterdam, waren eerst naar het Rijks geweest, hadden niet zoveel tijd meer over, dus alleen op het VOC schip wat rondgekeken, dat is het voordeel van een museumjaarkaart hebben, de binnenplaats met het dak vielen mij ook op, heb er zelf geen foto van gemaakt :)

Daan, (URL) - 20-08-’13 09:10
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.