Xneu

Waarom er nog wel honderd miljoen kan worden weggehaald bij de publieke omroep:

Omdat ze "unieke talenten" als Paul de Leeuw en Giel Beelen en Mathijs van Nieuwkerk en weet ik veel wie nog meer ook uniek belonen.
Publiek geld dat bedoeld is voor publieke programma`s zijn er niet om de zakken mee te vullen.
(men mag best geld verdienen met werken, er schatrijk van worden is iets anders)

Ik vind het ook wel prima dat ze zes landelijke radiozenders in de lucht houden, maar regel dan even één centrale nieuwslezer, op elke zender een andere kwekmeneer of mevrouw is nonsens, net als dat stomme kutgequote.

Ik vind het raar dat de radioprogramma`s maar twee of drie uur duren, een werkdag duurt gemiddeld acht uur, waarom mag een presentator altijd al na een paar uurtjes weer weg?

En tv net zo, als men per se wil dat er praatprogramma`s zijn, leuter dan tenminste twee uur door.
Rek alles een beetje op.

Ach ja, weet u wat het is?

Het aanbod is enorm.
Ik kan avond aan avond aan avond vullen met tv kijken, als ik wil.
Ze maken meer uren aan prorgamma`s dan ik aankan.
Ik zou wel nog veel meer willen volgen, maar moet helaas keuzes maken en veel laten schieten.
Een luxe probleem.

Met 100 miljoen minder maken ze elke dag een uur tv, dat is prima, dan kan ik me de rest van de avond vermaken met de radio.
Want er is zo ontzettend veel.

Waarmee ik eigenlijk tot de conclusie kom dat ik alleen aan mezelf denk.
Er zijn ook nog andere mensen die andere dingen willen zien.
Zij betalen ook mee, dus zij mogen ook hun programma`s, en ik de mijne.

Ja nee, niks geen 100 miljoen minder, er moet juist nog 200 miljoen bij!
En dat ze dan een paar sterren miljonair maken omdat ze veel opleveren aan reclameinkomsten, komt door het systheem.
Ram de STER er uit, weg met de reclames!

Eigenlijk zouden ze het budget voor de publieke omroepen tot het hoogste van de wereld moeten maken.
Dat doet Nederland immers ook met de kosten van het koningshuis.

Rene Dinsdag 08 Oktober 2013 at 11:00 pm | | Smurf

vijftien reacties

Hans

Als je in een publieke functie wilt werken, moet je ook een publiek salaris accepteren.
Anders moet je weggaan.
Maar laat de publieke omroep nu uniek blijven en niet zo als nu gebeurd de zelfde onzin tussen door gaan doen. Hans

Hans, (URL) - 08-10-’13 23:12
frank-103

Edwin Evers en zijn vrienden op 538 zijn op de radio van 7 tot 10, dat is 3 uur, daarna zijn ze nog uren bezig met het voorbereiden van hun programma voor de volgende dag en met andere zaken die ze moeten doen voor radio 538 zodat ze waarschijnlijk makkelijk 8 uur op een dag draaien. Ik denk dat dit voor andere radiomedewerkers ook geldt, of dat ze alleen betaald worden voor de uren die ze werken, part time dus. Het geld dat ze verdienen is een kwestie van vraag en aanbod.

frank-103, (URL) - 08-10-’13 23:33
curieuzeneuzemosterdpot

‘t is niet omdat een programma maar een uur in de ether is, dat de makers ook maar 1u werken.

zonder reclame zouden we allemaal meer belastingsgeld moeten betalen! véél meer belastingsgeld want reclame is overal en maakt dat ons leven op veel vlakken goedkoper wordt.

curieuzeneuzemosterdpot, (URL) - 09-10-’13 00:34
Marjolijn

Als ze nu beginnen met alle grootverdieners een normaal salaris geven komen ze al een heel eind in de goede richting.

Marjolijn, (URL) - 09-10-’13 05:22
Chantal

Waarom ga jij niet in Den Haag zitten? ;-)

Chantal, (URL) - 09-10-’13 07:43
gerdaYD

Daarom ben ik blij met mijn recorder, wat ik wil zien zenden ze pas in de heel late uurtjes uit of zelfs ‘s nachts….

gerdaYD, (URL) - 09-10-’13 08:07
merel

zonder reclame komt de TV niet aan genoeg inkomsten, dikwijls neem ik iets op, kijk ik dan achteraf en zap ik de reclame weg

merel, (URL) - 09-10-’13 08:22
Sjoerd

Ik snap niet dat er mensen zijn die denken dat ze zoveel waard zijn…

Sjoerd, (URL) - 09-10-’13 08:50
Redstar

Het zal niet lang duren voor de publieke omroep op de commerciele gaat lijken en je de tv van ellende niet meer kan aanzien denk ik.
En dat hebben we onder andere te danken aan egoïstische zakkenvullers die maar een uurtje per dag op tv zijn.

Redstar, (URL) - 09-10-’13 08:51
Daan

@Sjoerd: Het zijn vooral anderen die mensen laten denken dat ze veel waard zijn.

De publieke omroep blijft teveel hangen in formats die werken en dus reclame inkomsten opleveren. Jammer, het kaapt zoveel weg voor andere initiatieven en vernieuwing. één seizoen boer zoekt vrouw of wie is de mol zou genoeg moeten zijn, is het populair, verkoop het format en vang daar je geld mee, laat de commercielen het verder uitmelken tot het doodgebloed is.

Daan, (URL) - 09-10-’13 09:52
Di Mario

Ik denk niet dat Rutte het met je eens is. Maar dat is misschien juist ook het probleem. Ze beslissen over iets waar ze zelf waarschijnlijk niet tot nauwelijks gebruik van maken. En daarom kan het vaak ook makkelijk weg vinden ze.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 09-10-’13 11:18
rietepietz

Ik bekijk het natuurlijk , net als jij, vanuit m’n eigen standpunt en van mij mag het allemaal bést een heleboel minder. Ik moet er niet aan dénken om urenlange praatprogramma’s te hebben , en de nieuwsgaring bij de publieke is al heel lang niet objectief . Als het aan mij zou liggen zijn er geen “grootverdieners” op de buis, die mensen verdienen niet meer of minder dan een redelijk uurloon, net als ieder ander ,zó bijzonder is het niet wat ze doen!

rietepietz, (URL) - 09-10-’13 18:02
Zo simpel is dan geluk

“Als je in een publieke functie wilt werken, moet je ook een publiek salaris accepteren.”
Dat vind ik dus ook!

Zo simpel is dan geluk, (URL) - 09-10-’13 18:57
Therese

Ik maak mij er niet meer druk om. Op de TV komt zo weinig interessants voor mij of inderdaad heel erg laat. Ik zal wel zien.

Therese, (URL) - 09-10-’13 21:21
Albert y Mara fotoblog

Er zijn sommige presentatoren die echt te veel salaris ontvangen. De publieke omroep mag voor mij blijven, mits er op een zuinige manier wordt omgesprongen met de gemeenschapsgelden. En dat laatste schort er nog wel eens aan. Soms vraag ik me wel eens af of de publieke omroepen echt zo anders zijn als de commerciële omroepen. Misschien weet jij het antwoord.
Grtz Mara

Albert y Mara fotoblog, (URL) - 09-10-’13 22:15
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.