ZomeRvacantie

Vandaag ben ik naar de beroemdste grotten op aarde geweest, waar je eerst met een electrisch aangedreven treintje over twee kilometer spoor door de grotten raast.

De neger naast me had een dikke jas gehuurd, want bang voor de steenkoude van tien graden plus, en hij bukte voor elke rotsblok die we tegenkwamen.
Een groter verschil met mij in onmogelijk.

Daarna volgde een fikse wandeltocht achter een gids aan.
Het vervelende van gidsen is dat ze altijd zo lang stil blijven staan om zoveel te lullen.

Met mij waren er nog vele anderen die foto’s maakten, dus ik neem aan dat facebook en Twitter er vol mee staan.

Via allerlei in mens grote zalen en gangen kwamen we weer bij de trein die ons naar een onderaardse rivier nabij de uitgang vervoer.

Toch merkwaardig, je mag nergens aankomen vanwege de oudheid en ze zijn er zo zuinig op, maar wel allemaal superstrakke paden aangelegd voor de massa toeristen.

Buiten aangekomen gingen we na een kop koffie meteen weer ergens naar binnen om in een grot de visjes te bekijken die nergens anders ter wereld voorkomen en die ik in Kroatië ook al gezien heb.

Bij de prijs inbegrepen was ook een vlindertentoontelling, maar na een onbegrijpelijke film zijn we daar maar tussenuit gepiept.
Beestjes dood op een stokje hoef ik niet zo.

Omdat de laatste gratis shuttlebus al reeds vertrokken was reden we zelf maar naar het kasteel toe dat helemaal in een berg grot was gebouwd.
Wat een schitterend bouwwerk.

En waar ik ook was vandaag, overal landgenoten, behalve in het eetcafé in het dal, waar we lekker gegeten hebben.

Rene Maandag 04 Augustus 2014 at 12:00 am | | Smurf

vijf reacties

frank-103

Jaja, maak je nu wel foto’s of niet, ik ben het nu kwijt. En de beroemdste grotten zijn volgens mij die van Lascaux, maar die bedoel je vast niet?

frank-103, (URL) - 04-08-’14 00:25
Sjoerd

Landgenoten vind je in deze periode overal, behalve in Nederland, dat lijkt te zijn leeggelopen.

Sjoerd, (URL) - 04-08-’14 12:33
Chantal

Soms is zelf rijden juist leuker, je eigen tempo bepalen

Chantal, (URL) - 04-08-’14 13:24
Thérèse

Ik heb bewondering voor je durf. Ik vind dat heel eng, grotten. Ik heb het één keer gedaan voor mijn kinderen, die toen nog klein waren. Maar goed, jij hebt zo iets nu weer meegemaakt. Mooi!

Thérèse, (URL) - 04-08-’14 19:25
rietepietz

Die gidsen worden nou juist betaald om een heel verhaal af te steken en het is de bedoeling dat je er naar luistert;-) Maar als een gids geen voor iederéén boeiend verhaal heeft doet hij/zij z’n werk niet goed.

rietepietz, (URL) - 05-08-’14 16:09
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.