Ingewikkeld

De AVRO en de TROS zijn per 1 januari gefuseerd en vormen de nieuwe omroep AVROTROS. Alle informatie over de activiteiten van AVROTROS is terug te vinden op avro.nl en tros.nl

Een nieuw mediabedrijf waarin BNN en VARA samenkomen. Het beste mediabedrijf van Nederland, dat is in ieder geval onze ambitie. Twee merken met één organisatie die de oorsprong en achtergrond van de beide verenigingen weerspiegelt: BNN en VARA. Wij zullen de afkomst van beide merken en identiteiten bewaken en koesteren.

KRO-NCRV is een innovatieve mediaorganisatie met circa 450 werknemers die vanuit een christelijke traditie een humane samenleving nastreeft, met gemeenschapszin, diversiteit en respect. Het omroepbedrijf verzorgt de programma's voor KRO, NCRV en RKK. KRO-NCRV staat voor kwaliteit door middel van programma's die zich kenmerken door maatschappelijke betrokkenheid en de behoefte aan zingeving.Ja, dat boven de streep is allemaal lulkoek dat ik van de diverse sites afgesmurfd heb.
Omroepen die fuseren dienen te worden opgeheven, hij die fuseert is overbodig.

De AVRO is ooit ontstaan als zo`n beetje de eerste omroep ter wereld, en zij wilden maar al te graag voor alles en iedereen programma`s maken.

De TROS kwam pas vele jaren later, omdat de TROS het nogal kut vond wat de andere omroepen brachten, nee, zij waren broodnodig.

Dus eerst trappen ze, onder andere, tegen de AVRO aan en nu zijn ze samengeklonterd.

En BNN was een grapje van Bart, en Bart is dood dus kan BNN wel weg, en de VARA, van oorsprong opkomend voor de arbeiders, en de wat alternatievere muziek en zo, is ook zeer ernstig vervlakt.

En dan al die gelovige omroepen, eerst zeggen dat hun eigen god de beste is en dan toch maar samen.
En waarom allemaal?

Niet om de kijker of de luisteraar te dienen, die tijd is voorbij.
Nu moeten zenders gekleurd worden tot een brei en ze moeten altijd en overal NPO bij blaten, anders snappen wij niet het verschil tussen de publieke en de commerciele prut.

En door al dat gefuseer hebben ze als beloning meer zendtijd gekregen en de VPRO en EO, die zelfstandig blijven, is heel wat afgepakt.
En het gebeurt allemaal en er is niks tegen te doen.

Of alle leden van al die fusieomroepen zouden moeten opzeggen.

Rene Zaterdag 06 September 2014 at 10:22 pm | | Smurf

twaalf reacties

Marjolijn

Het maakt er allemaal niet duidelijker op, maar ook hier zal het wel een kwestie van wennen zijn.
Er worden zoveel tv programma’s gemaakt dat er genoeg te kiezen valt.

Marjolijn, (URL) - 07-09-’14 05:41
Sjoerd

Volgens mij is het publieke bestel langzaam overbodig aan het worden. Q is good for You…

Sjoerd, (URL) - 07-09-’14 07:11
Chantal

Ik denk dat Sjoerd een punt heeft.

Chantal, (URL) - 07-09-’14 08:45
Hanscke

Het zal mij worst zijn wie wat uitzendt, het enige voordeel van de publieksenquêtes vind ik dat er geen reclame tussendoor is

Hanscke, (URL) - 07-09-’14 15:31
boerin zonder naam

Omroep Max is ook zelfstandig gebleven…..

boerin zonder naam, (URL) - 07-09-’14 17:18
Di Mario

Ik ben toch al niet zo van de televisie, dus dat scheelt. Dat samenwerken is natuurlijk omdat ze anders niet meer zouden kunnen bestaan.

Love AS Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 07-09-’14 20:54
Hans

Gelukkig ben ik geen echte tv kijker, het lijkt ondertussen toch allemaal op elkaar.
Fusie is zeker zinloos, er zijn 3 netten en daar moeten ze het mee doen.
De TROS zei ooit als het zo blijft bij de publieke, gaan wij commercieel.
Blijkbaar is het publieke nest wel erg warm. Hans

Hans, (URL) - 07-09-’14 21:09
Mirjam Kakelbont

Wat een gedoe om weer aan te wennen. En om het makkelijk te maken heten de Nederlandse zenders weer anders. Ach, alles lijkt toch op elkaar…

Mirjam Kakelbont, (URL) - 07-09-’14 21:24
Paul

Ik moet eerlijk bekennen dat het publieke bestel zoals het nu is, nogal passé vindt. Mijn lidmaatschap op de VPRO heb ik opgezegd, ze maken nog maar 1 programma dat ik echt de moeite waard vindt….

Paul, (URL) - 07-09-’14 22:56
Albert y Mara fotoblog

Alle omroepen afschaffen zou ons idee zijn. Dat zuilengedoe is toch al lang voorbij ;-)

Albert y Mara fotoblog, (URL) - 08-09-’14 02:37
rietepietz

Ach iedere omroep heeft zo af en toe wel een programma dat wel aardig is, meestal wéét ik niet eens van welke omroep een bepaald programma is omdat het me helemaal niets uitmaakt van wie het is als ik het graag zie.
Ik ben dus ook géén lid van een omroepvereniging en kan dus ook het lidmaatschap niet opzeggen als ik niet tevreden zou zijn.

rietepietz, (URL) - 08-09-’14 16:27
Daan

Het zal nog jaren duren voordat de verzuiling helemaal is verdwenen uit het media landschap, in de politiek gaat het evengoed traag, af en toe wat nieuwelingen, maar de oude staketsels van vervlogen ideologien blijven maar staan hoe hard er ook tegenaan geschopt wordt..

Daan, (URL) - 10-09-’14 16:41
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.