Bajesdag

Onlangs was ik in het Drentse Veenhuizen, en het zal wel even duren voor ik daar weer kom.Normaal is het gevangenismusuem ook wel open, maar op deze dag waren er allemaal extra dingen.Om publiek te lokken, denk ik, en dat lukte.Vroeger woonde het personeel vlak bij het werk.Groot in kleinschaligheid.De boevenwagen, om mensen mee te vervoeren die niet graag vervoerd worden.En voorin kan men zien hoe men zich achterin gedraagd.Dat ze toch rond gaan zeulen met zo`n oude pijnbank.Nou ja, hoe mijn dag was en wat ik allemaal gezien en gehoord heb heeft u reeds kunnen lezen.Dit zijn de foto`s die ik gemaakt heb, met zo weinig mogelijk mensen en zo veel mogelijk schoonheid.

Rene Dinsdag 30 Juni 2015 at 10:22 pm | | Smurf

negen reacties

Di Mario

Prachtig, Rene, misschien ga ik er wel een keer heen. Alhoewel er dan wel minder te zien is als bij jou. Maar ik vind het prachtig om te zien.

Love As Always
Di Mario

Di Mario, (URL) - 30-06-’15 22:47
Frank-103

Boeiend museum is dat, uit de tijd dat een verblijf in de gevangenis niet zo leuk was.

Frank-103, - 30-06-’15 23:04
Thérèse

Ik heb er eens een boek over gelezen. Was oorspronkelijk met ideële motieven opgezet, maar allengs kwam daar weinig van terecht en was het een zwaar leven daar, voor hele gezinnen. Mooie foto’s René.

Thérèse, (URL) - 01-07-’15 00:31
curieuzeneuzemosterdpot

je hebt een interessante reeks foto’s gemaakt van dit museum, renesmurf!!

curieuzeneuzemosterdpot, (URL) - 01-07-’15 01:36
Marjolijn

altijd goed voor begrip en bekendheid zo’n open dag…!!

Marjolijn, (URL) - 01-07-’15 04:54
Chantal

een leerzame en indrukwekkende dag denk ik zo

Chantal, (URL) - 01-07-’15 11:36
Rietepietz

Die kleine huisjes zijn prachtig, leuke bejaardenhuisjes!
En ideaal natuurlijk om zo dicht bij je werk te wonen!

Rietepietz, (URL) - 01-07-’15 20:06
Sjoerd

Veenhuizen, volgens mij ken ik die plaats alleen maar van de gevangenis…

Sjoerd, (URL) - 01-07-’15 21:29
Albert y Mara fotoblog

Plezante foto’s Rene en mooi gelukt om er geen personen op te krijgen. Het culturele erfgoed nodigt mij en m’n lief uit om Veenhuizen eens te gaan bezoeken als we in Nederland “met vakantie” zijn en we met de open auto die kant op gaan. Wie weet zie je bij ons nog wat foto’s verschijnen.
OT: Bij jou ook zo warm. Hier in Los Boliches genieten :-D we er elk jaar weer van.
Grtz Mara

Albert y Mara fotoblog, (URL) - 01-07-’15 22:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.