VooR u

Ik was met Quandy aan de wandel.En ik was zonder Quandy eens een kijkje nemen in de plaatselijke moskee in de voormalige bibliotheek.Meestal staat het podium waarop de burgemeester Sinterklaas verwelkomt op het Marktplein, dit jaar echter kozen ze er voor om dat podium naast de HEMA neer te zetten, en wat ik zag vanaf mijn balkon is de kar met restmateriaal dat ze achter de Kijkshop geparkeerd hebben.De Kijkshop bevindt zich achter de HEMA dat niet in beeld staat omdat het nog steeds leegstaande voormalige politieburo er linksvoor staat.
Het torentje is overigens van het stadhuis en het gebouw rechts in beeld is de voormalige bibliotheek waar sloopplannen voor bestaan.Nieuw in Winschoten: Liefkenshoek.
Wie goed kijkt ziet wederom het torentje van het stadhuis.Toen de Jumbo kwam, naast de Klinker, werd aan de andere kant van het centrum de C1000 gesloopt, wat rest is een plein dat ze dus Liefkenshoek hebben genoemd.
Liefkenshoek omdat het ligt aan het eind van de Liefkensstraat, en er schijnt ooit een bastion met diezelfde naam op exact dezelfde plek te hebben gelegen.Winschoten = duidelijke taal.Ik kwam een schittende boomhut tegen en de molen komt niet goed uit door de bladeren heen.Kiss & Ride op z`n Gronings:Jezus Christus hangt ook in Winschoten, daar waar je ook een tatoeage kan laten zetten.En nu heeft u er weer tien gezien.

Rene Vrijdag 24 November 2017 at 10:22 pm | | Smurf

zes reacties

די מריו

smok en vot, ik had het er niet uitgehaald. Wat zijn er toch veel dialecten die totaal anders zijn in ons kleine landje.

Love As Always
Di Mario

די מריו, - 24-11-’17 22:48
Hans

Inderdaad met Quandy ga je niet de moskee in.
Jammer nu kun je de burgemeester en Sinterklaas niet op het podium zien van af je balkon.
Liefkenshoek een gebied met een history, leuk om eens uit te zoeken.
Mooie boomhut. Hans

Hans, (URL) - 24-11-’17 23:18
Marjolijn

Vuil storten op plaatsen waar ze niet voor zijn is altijd verkeerd.
Even door rijden naar de officiële stort is veel beter en socialer…!!

Marjolijn, (URL) - 25-11-’17 07:09
Sjoerd

Dat bord vind ik super…

Sjoerd, (URL) - 25-11-’17 14:54
Rietepietz

Als randstedeling zou ik geen idee gehad hebben wat er op het bord staat , mijn Engels is niet héél geweldig maar veel beter dan mijn Gronings.

Rietepietz, (URL) - 25-11-’17 15:49
francky

Oeps ik dacht al dat ze de liefkenshoektunnel van Antwerpen tot in Winschoten doorgetrokken hadden.

francky, (URL) - 25-11-’17 21:08
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.