Dinsdag in WinschotenOpen Huis voor Buurt en binnenstad Winschoten

Op dinsdag 20 februari nodigen we buurtbewoners en winkeliers uit ons ZorgThuis te bezoeken aan de Blijhamsterstraat 11 in Winschoten. We zijn geopend van 15.00 – 18.00 uur. Thema van de middag is Buurt & Binnenstad.

We leggen die middag uit wat het ZorgThuis Winschoten is, wat we hier doen en wat we de afgelopen jaren met studenten van Noorderpoort hebben bereikt. Ook geven we rondleidingen. Woont u in de buurt? U bent van harte welkom!

Het ZorgThuis Winschoten bestaat al meer dan drie jaar. Het eerste jaar in een rijtjeswoning aan de Rijnstraat in Winschoten en de afgelopen jaren in een prachtig pand van Acantus aan de Blijhamsterstraat 11. Hier laten we zien hoe men langer veilig thuis kan wonen met behulp van domotica en hulpmiddelen. We zijn ontzettend blij dat alle hulpmiddelen en domotica ter beschikking zijn gesteld door onze sponsoren. Zonder hen zou er geen ZorgThuis kunnen bestaan!
Bovenstaand las ik bij toeval op de website en omdat ik vrijwel om de hoek woon en de tijd had besloot ik om eens een kijkje te nemen.
Het is een schitterend pand met een boeiende geschiedenis.

En nu is het dus in gebruik als zorg technologiehuis, voor en door en het onderwijs en om ouderen, of jongeren met een beperking, zo lang als maar mogelijk thuis te kunnen laten wonen, en alhier is dan te zien, en te ervaren, wat ze allemaal bedacht en gemaakt hebben.

Toen ik kwam aanlopen zag ik buiten al wat rolstoelen staan met balonnen er op.
Ik aanschouwde de beelden met de blote borsten, en nu ging ik voor het eerst die deur eens binnen.
Er zaten twee dames die meteen op me afkwamen en me welkom heten.
Ik hing mijn jas op en kon wel een rondleiding krijgen.
Ze was nog maar net begonnen toen een volgende meneer binnenkwam, die mocht meteen aansluiten.

Voor elk probleem blijkt wel een oplossing, iets waar ik nog nooit bij nagedacht had.
Verhip, ja.
Te veel om op te noemen en als er aan zou beginnen zou ik er in vastlopen en de boel door elkaar halen.
Van speciale pakken om ouderdom te ervaren tot hulpmiddelen om te kunnen douchen.

Ondertussen kwamen er nog twee mensen binnen en die kregen een rondleiding van de andere mevrouw.
We kregen nog een beker koffie en koek er bij.
Toen kreeg de meneer telefoon en hij melde dat hij over een kwartier weg moest dus een kwartier later was de rondleiding afgelopen.
Ik vroeg nog of de bovenverdieping bewoond was, en dat is inderdaad het geval.

Als u met een groep van ongeveer 15 personen langskomt kan u ook gratis een rondleiding krijgen, en dan mag u met een ouderdomspak aan over het Marktplein wandelen, wel van te voren even aanmelden.

En in de avond ging ik nog even naar De Klinker.


Dinsdag 20 februari treden 5 pop- en rockbands van het Kunstencentrum op in de theaterzaal van De Klinker. Zowel beginnende als ervaren bands presenteren zich deze avond. Aanvang: 19.00 uur, entree is gratis.

Rene Dinsdag 20 Februari 2018 at 10:22 pm | | Smurf

negen reacties

די מריו

Zo’n ouderdomspak lijkt me wel heel bijzonder om te ervaren. Mooi pand trouwens. Van de bands krijgen we vast ook nog wel een verslag. Misschien met bewegend materiaal.

Love As Always
Di Mario

די מריו , (URL) - 21-02-’18 07:59
klaproos

lijkt me heel bijzonder om te ervaren hoe het is om ouder te zijn…. ik ben natuurlijk nog maar een jonge druif :-)

klaproos, (URL) - 21-02-’18 09:22
Sjoerd

Lijkt me een ervaring op zich, al die hulpmiddelen te zien en te ervaren.

Sjoerd, (URL) - 21-02-’18 12:47
Marjolijn

Mooi dat die probleemoplossers zijn…!!

Marjolijn, (URL) - 21-02-’18 17:29
Rietepietz

Ze hebben wel voor een prachtig pand gekozen. Ik heb geen idee wat ik me voor moet stellen bij een ouderdomspak, niet eerder van gehoord. Tja , ouderdom is tegenwoordig “handel” en dus doet iedere organisatie moeite om “de klant“binnen te halen.

Rietepietz, (URL) - 21-02-’18 18:28
Francky

Leuk zo’n rondleiding. Zo’n pak wil ik ook wel eens aan. Dan kan ik me voorbereiden op ouder worden.

Francky, (URL) - 21-02-’18 19:01
ria

Mooi dat je dat nu ook weer bekeken hebt. Ik zie jou later als je met pensioen bent nog wel eens rondleidingen Winschoten geven ;-)

ria, (URL) - 21-02-’18 19:25
willy

een prachtig gebouw René

en een initiatief dat er mag wezen

prettige avond

willy, (URL) - 21-02-’18 20:43
Terrence

Geweldig, dit soort projecten! Zo kweek je respect voor medemensen.

Terrence, (URL) - 21-02-’18 20:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om te voorkomen dat ik ondergespamd word.
Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.